Légiósok: Kirobbanó formában érzem magam – Kleinheisler

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2021.02.09. 06:37
null
Mint egy torpedó, úgy tört a Hajduk Split kapuja felé az eszékiek legjobbja, Kleinheisler László (5) (Fotó: NK Osijek)
Gyönyörű és fontos gólt lőtt a Hajduk Split kapujába Kleinheisler László, aki eszéki csapatával újabb nagy skalpra, a Dinamóéra vágyik.

– Micsoda gólt lőtt a Hajduk Splitnek a hétvégén! Erre a találatra még a beceneve ihletője, az angol Paul Scholes is büszke lenne.
– Jól játszottunk az egész meccsen, de ezen a napon nagyon rossz volt a pálya talaja, nagyokat pattant a labda, nehéz volt átvenni – válaszolta lapunknak Kleinheisler László, akit vörös haja miatt már ifijátékosként is Scholesnak becéztek a Manchester United klasszis középpályása után, aki egyébként sok ilyen típusú gólt csavart jobbal az ellenfelek kapujába. – A gólt megelőző szituációban is látható a felvételen, hogy nagyot pattan előttem a labda, nehéz volt átvenni, de sikerült, majd csináltam egy lövőcselt, a védő elment balra, én meg elcsavartam a hosszúba a labdát. Amikor elrúgtam, már éreztem, hogy gól lehet, mert nagyon jól találtam el. Örültem neki, de a győzelemnek még jobban, mert nagyon fontos volt nekünk ez a siker.

– Mi kellett a hozzá?
– Végig jobban, sikerre éhesebben futballoztunk, úgy, ahogy hazai pályán kell minden ellenféllel szemben. Igaz, sokat segített, hogy gól nélküli állásnál, az ötvenegyedik percben emberelőnybe kerültünk. Nem sokkal ezután jött a gólom, ami után a Hajduk már jobban kitámadott, fellazult hátul, így meg tudtuk szerezni a második gólunkat is, amivel lezártuk a mérkőzést. Tényleg különösen fontos három pontot szereztünk.

FONTOS LÁNCSZEM LEHET

„Bravo, Lacika!” – írta az NK Osijek labdarúgócsapatának Twitter-csatornája, dicsérve a Hajduk Split ellen a legjobb eszéki teljesítményt nyújtó játékost.

„Kleinheisler László kiválóan játszott a Hajduk ellen, az idény legjobb teljesítményét nyújtotta – nyilatkozta lapunknak Drazen Antolic, a Sportske novosti újságírója. – Bizonyította, remek labdarúgó, aki kiválóan lő, és a futómennyisége megsüvegelendő. Horvátország tíz legjobb középpályása között emlegethetnénk a nevét, a képességei erre feljogosítják, csakhogy ritkán mutatja meg, mi rejlik benne. Ugyanakkor számos tényező hátráltatta a kibontakozásban, sérült volt, valamint a koronavírus-fertőzésen is átesett. Az elmúlt időszakban néhány mérkőzésre kikerült a csapatból, mégis elutasította a Diósgyőr és Zoran Zekic ajánlatát, majd feljavult a formája. Jó futballista, ha megrázza magát, kimondottan fontos láncszeme lehet a fennállása első bajnoki címére hajtó eszékieknek.”

B. O. L.

– Nincs kizárva, hogy döntő lesz a végelszámolásnál is a rangadó megnyerése, hiszen most csak a gólkülönbség miatt szorulnak a második helyre, azonos pontszámmal állnak a címvédő és rekordbajnok zágrábi Dinamóval. Téma a csapat háza táján és a városban az esetleges bajnoki aranyérem, amelyet még sohasem tudott megszerezni az NK Osijek?
– Nem gondolunk még erre, próbálunk mindig a soron következő mérkőzésre koncentrálni, lépésről lépésre haladni, és majd kiderül, ez mire lesz elég.

– A következő fordulóban épp a Dinamo vendégeként lépnek pályára. Ez a meccs döntő lesz a bajnokság kimenetele szempontjából?
– Hosszú még a bajnokság, de az biztos, hogy rendkívül fontos találkozó lesz. Bátran, a saját futballunkat kell játszanunk a fővárosban is, és akkor lehet esélyünk.

– Sorozatban öt győzelmet arattak a bajnokságban, és a ligában a legutóbbi tizenhét meccsükből csak egyet veszítettek el. Minek köszönhető az idei remek forma?
– Elsősorban talán annak, hogy kiváló edzőnk van. Nenad Bjelica nagyon jó szakember, és remek karakter is, mindannyian hallgatunk rá. Nagyszerű hangulatot alakított ki az öltözőben is, és pörgős edzéseket tart. Taktikailag is sok újat mutatott nekünk, miközben fizikailag is kimagaslóan jó állapotban vagyunk. Jó most a csapatszellem, segítjük egymást, és bár nagyon rossz nézők nélkül futballozni, így, hogy mindent hallani a pályán, jobban tudunk kommunikálni is egymással meccs közben.

– Az elmúlt években sok sérülés gyötörte. Most minden rendben, teljesen egészséges?
– Igen, szerencsére most jól vagyok. A combommal volt sok problémám visszatérően, de most van egy privát edzőm, akivel folyamatosan tornáztatjuk, úgyhogy kirobbanó formában érzem magam. Igyekszem ezt szombaton Zágrábban is bizonyítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik