Köteles Lászlót lenyűgözte a genki stadion hangulata

Vágólapra másolva!
2009.08.22. 08:08
Címkék
Bővült a németalföldi légió, Köteles László a Genk csapatában folytatja pályafutását. A magyar válogatott játékos első számú kapus szeretne lenni, és erre jó esélye van, hiszen három fiatal riválissal kell megküzdenie a kezdőcsapatba kerülésért. Első élményei pozitívak, beilleszkedését pedig segítheti Tőzsér Dániel és Tóth Balázs.
Köteles László védéseivel a vállán viheti a Genket (fotó: krcgenk.be)
Köteles László védéseivel a vállán viheti a Genket (fotó: krcgenk.be)

Amint arról korábban beszámoltunk, Köteles László, a Diósgyőri VTK korábbi kapusa pénteken sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon, és a belga élvonalban szereplő Racing Genk csapatában folytatja pályafutását.

A magyar válogatott játékos azzal a céllal érkezett Belgiumba, hogy első számú kapus legyen, és erre jó esélye van a 25 éves Kötelesnek. A Genknél jelenleg négy kapus van a keretben, Kötelesen kívül a 22 éves Davino Verhulst, valamint az egyaránt 17 esztendős Koen Castels és Thibaout Courtois. Tehát a rutin a magyar légiós mellett szól...

„Magyarországon minden futballszurkoló ismeri a Genk nevét – mesélte Köteles a belga klub honlapjának adott videointerjújában.– A Racing igazi nagy klub, olyan, mint a Borussia Dortmund. Sok mindent tudok a csapatról."

A beilleszkedésben segítségére lehet két honfitársa, mert a belga csapatban futballozik Tőzsér Dániel és Tóth Balázs is. Köteles elmondta, hogy jó viszonyt ápol velük: „Danival az U21-es válogatottban, Balázzsal pedig fiatalként a Videotonban, később pedig a válogatottban játszottam együtt, jó barátok vagyunk."

A kapus a helyszínen tekintette meg új csapata Lille elleni Európa-liga-mérkőzését, és lenyűgözte a stadion hangulata. „Magyarországon előfordul, hogy a meccs kezdete előtt húsz perccel 200-300 néző van a lelátókon, itt pedig a kezdő sípszó előtt negyven perccel már tízezer ember. Szenzációs hangulat volt."

És hogy mikor mutatkozhat be a csapatban Köteles? A kapus a Nemzeti Sportnak elmondta, úgy készül, hogy Lille-ben, az Európa-liga-selejtező csütörtöki visszavágóján már harcra kész legyen – azt már csak mi tesszük hozzá, hogy az első mérkőzésen elszenvedett 2-1-es vereség után a Genknek nagyon is szüksége lehet a rutinra a kapusposzton...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik