Botlott a Csákvár, már öt pont az MTK előnye, újra dobogón a Budafok

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2019.11.10. 13:23
null
Korán szerzett góllal verte meg a Budafok a vendég Haladást, és felkúszott a második helyre (Fotó: Meder István)
Az MTK lett  a 17. forduló nagy nyertese a labdarúgó NB II-ben. Michael Boris együttese fölényesen verte meg otthon a Siófokot, és mivel a Csákvár alulmaradt a Kazincbarcika vendégeként, Putnokon, így már öt pont a listavezető kék-fehérek előnye. A Gyirmót csak ikszelt a Vác ellen, ennek köszönhetően a Haladást legyőző Budafok jött fel a második helyre. Megtáltosodott a Budaörs és a Nyíregyháza: előbbi ötöt rúgott idegenben a Tiszakécskének, utóbbi hármat odahaza a Szegednek. A Vasas viszont képtelen volt betalálni az Illovszky Rudolf Stadionban az újonc Szolnoknak.

 

A csapadékos időjárás alaposan rányomta bélyegét a 17. fordulóra. A kilencből három találkozón nem született gól, és a 18-ból 10 csapat is gólképtelen maradt. Idegenben egyedül a Budaörs volt képes nyerni, viszont nagyon fölényesen tette! Bognár György együttese ugyanis a 7. percben már két góllal vezetett Tiszakécskén, és meg sem állt öt találatig! A gálaelőadás keretében mind az öt budaörsi gólt más játékos szerezte. Az eredmény ismeretében megállapítható, hogy az edzőcsere – Simon Antal helyett megbízott edzőként Virágh Ferenc irányított – egyelőre nem jól sült el a Tisza-parti városban. A kécskeiek egyébként két héten belül másodszor kaptak ki 5–0-ra, október 27-én Szegeden maradtak alul ilyen arányban.

Bár az MTK öt játékosát - Pintér Ádámot, Zuigeber Ákost, Gera Dánielt, Bognár Istvánt és a kiállított Baki Ákost – is nélkülözte a Siófok ellen, így is fölényesen nyert hazai pályán a hét közben a Nyíregyházának féltucat gót lövő Siófok ellen. Lencse László szemfüles találata megadta a meccs alaphangját, Deutsch Bence szabadrúgásból talált be, majd a hajrában Vass Patrik kapásból bombázott a Balaton-partiak hálójába. Az MTK sorrendben kilencedik győzelmét aratta, és úgy tűnik, jó úton halad az élvonal felé.

A Vasasból ezúttal hiányzott a gólerős csatár, legutóbbi NB II-es gólkirály Balajti Ádám a Szolnok elleni hazai találkozón, amit meg is éreztek a piros-kékek, hiszen a kilencven perc alatt sem tudták feltörni az újonc csapat védelmét. A legközelebb akkor voltak a gólhoz a 46. születésnapját ünneplő Szanyó Károly tanítványai, amikor az első félidő közepén Lakatos Csaba bedobása után Molnár F. Tamás kapus kezéből kicsúszott, majd a kapufára pattant a labda. Bár a Tisza-partiak sem találtak a kapuba, a döntetlen feltétlenül jó eredmény a számukra, és nem mellesleg immár öt forduló óta őrzik veretlenségüket.

A Budafok Horváth Roland révén már a meccs legelején vezetéshez jutott saját pályáján a Haladással szemben, és előnyét a lefújásig megőrizte. Hét nap leforgása alatt kilenc pontot gyűjtött és már második, tehát feljutó helyen áll, miközben a Desits Szilárd által vezetett vasiak vereségükkel kieső pozícióba csúsztak vissza.

Szintén érintetlenek maradtak a kapuk Ajkán, ahol a hazaiak kapusának. Horváth Dánielnek a kiváló teljesítménye is kellett ahhoz, hogy az újonc egy pontot otthon tartson az előző négy bajnokiját kivétel nélkül megnyerő Doroggal szemben. A bakonyiaknak három elvesztett meccs után sikerült újra pontot gyűjteniük.

Nem ment a vendégcsapatoknak a kora délutáni mérkőzéseken. A Gyirmót ugyan egy pontot szerzett, ám ettől még Csertői Aurél tanítványai sem lehetnek különösebben büszkék magukra, hiszen a sereghajtó Vác ideiglenes otthonában, Soroksáron értek el egy gól nélküli döntetlent. A Duna-partiaknak – egyetlen győzelmük mellett – ez volt a harmadik döntetlenjük a bajnokságban, így továbbra is nagy a lemaradásuk a többiektől.

Javított eddigi gyenge mérlegén a két nagy múltú csapat, a Nyíregyháza és a Békéscsaba. A szabolcsi együttes a szerdai 6–1-es siófoki vereség után lemondott Zoran Szpisljak távozását követően ezúttal a már többször beugró Lengyel Roland megbízott edző irányításával simán 3–0-ra győzte le hazai pályán a Szegedet, amelynek sorrendben ez volt a harmadik veresége. Érdekesség, hogy a Szpari első gólját a kapus Jova Levente lőtte büntetőből, majd Svedyuk Alex 30 méterről megeresztett bombájával növelték előnyüket a szabolcsiak, a második félidő közepén pedig egy szöglet után Szekszárdi Tamás fejesével alakult ki a végeredmény. A Nyíregyháza így már nem áll kieső helyen.

A Csaba igen tartalékosan lépett pályára, ezért volt számára értékes a Soroksár ellen kibrusztolt diadal. A találkozó egyetlen találatát Gréczi Márton érte el. A fővárosaik így már öt forduló óta nyeretlenek, miközben mindössze egy pontot szereztek.

A délutáni program legmeglepőbb eredménye a forduló előtt még második Csákvár elég sima putnoki veresége volt, mégpedig a Kazincbarcika vendégeként. A borsodiak Oldal Tibor duplájával és Berki István közeli találatával a második játékrész közepén már háromgólos előnyre tettek szert, a Puskás Akadémia fiókcsapata csak azután tudott szépíteni, hogy a barcikaiaktól Toma Györgyöt második sárga lappal kiállították. Ezzel megszakadt a Csákvár hatmeccses veretlenségi szériája. Ezalatt összesen 16 pontot zsebelt be Visinka Ede gárdája, amely ezt megelőzően legutóbb szeptember 18-án kapott ki, hazai pályán a Szolnoktól.

LABDARÚGÓ NB II
17. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–BFC SIÓFOK 3–0 (2–0)
Budapest,
Hidegkuti Nándor Stadion, 1651 néző. Vezette: Antal Péter (Bede Tamás, Ország Péter)
MTK: Somodi – Fülöp N., Cseke, Varju, Deutsch – Mezei Sz. (Kanta J., 81.), Kata – Katona M., Palincsár, Szatmári (Vass P., 65.) – Lencse (Simon András, 82.). Vezetőedző: Michael Boris
SIÓFOK:
Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Bora, Jánvári – Horváth A., Tajthy – Szakály D., Magasföldi (Zamostny, a szünetben), Balogh B. (Bencze M., a szünetben) – Horváth P. (Réti P., 85.). Vezetőedző: Gál István
Gólszerző:
Lencse L. (1–0) a 9., Deutsch B. (2–0) a 36., Vass P. (3–0) a 78. percben
MESTERMÉRLEG

Michael Boris:
– Fontos volt, hogy a két rivális, a Gyirmót és a Siófok elleni mérkőzéseket megnyerjük. A vendégek a második félidőben nyomás alatt tartottak bennünket, végül megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Úgy vélem, a kispadról beállt játékosok jelentették az igazi különbséget.
Gál István: – Jó kezdtük a mérkőzést, de egy súlyos egyéni hiba után az ellenfelünk megszerezte a vezetést. A második játékrészben valamelyest feljavultunk, de ez kevés volt. El kell ismernem, megérdemelten nyertek a kék-fehérek.

VASAS FC–SZOLNOKI MÁV FC 0–0
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion, 1000 néző. Vezette: Görög Márió (Punyi Gyula, Berényi Ákos)
VASAS: Bősz – Szivacski, Viczián, Tóth Bence – Terbe, Szatmári L. (Daróczi, 72.), Kovács M., Kleisz (Hinora, 56.), Lakatos Cs. – Birtalan B. (Torghelle, 56.), Szedlár. Vezetőedző: Szanyó Károly
SZOLNOK:
Molnár-Farkas – Papp Sz., Horgosi, Szabó R. – Szabó P., Berdó (Tóth Benjámin, 79.), Kovács O., Tisza K., Kotula – Rokszin (Annus, 73.), Vólent R. (Simon Attila, 91.). Vezetőedző: Csábi József
MESTERMÉRLEG

Szanyó Károly:
– Úgy indult a mérkőzés, ahogy elterveztük. Ki tudtunk alakítani százszázalékos ziccert is, de ezekből egyet sem értékesítettünk. Tudtuk, hogy a Szolnok zártan védekezik. Nagyon szégyellem magam, gyengén futballoztunk.
Csábi József:
– Megfelelően felkészültünk a Vasasból, értékes döntetlent értünk el, büszke vagyok a csapatomra. Mindkét oldalon voltak helyzetek, reális eredmény született. Szervezettségünknek köszönhetjük a pontszerzést.

TISZAKÉCSKEI LC–BUDAÖRS 0–5 (0–3)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 350 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter)
TISZAKÉCSKE:
Molnár M. – Erdélyi, Ludánszki, Preklet, Sváb – Durso, Szuhodovszki (Szabó D., 67.), Kocsis G. (Kardos, 25.), Tölgyesi, Gréczi G. – Zádori (Puskás, a szünetben). Megbízott edző: Virágh Ferenc
BUDAÖRS:
Szabó Balázs – Menyhárt (Marques-Airosa, 34., Molnár Cs., 40.) Fényes, Kékesi, Forgács A. – Zsidai, Kulcsár T., Stieber A. – Horváth E., Szabó L. (Halmai,74.), Medgyes. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző:
Szabó L. (0–1) a 2., Kulcsár T. (0–2) a 7., Stieber A. (0–3) a 18., Zsidai (0–4) az 56., Molnár Cs. (0–5) a 67. percben
MESTERMÉRLEG

Virágh Ferenc:
– Rémálom az Elm utcában, így tudnám jellemezni a meccset. Elnézést kérek a szurkolóktól. A gyorsan kapott gólok meghatározták a mérkőzést, jobb csapat a Budaörs, megérdemelten győzött.
Bognár György:
– Az első félidő első húsz percében nagyon jól játszottunk. Később visszaestünk, de a meccs végére újra nagyon szépen fociztunk. Agresszívan letámadtunk, kezdeményezően játszottunk, sok helyzetet kidolgoztunk.

BUDAFOKI MTE–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0 (1–0)
Budafok, Promontor utca, 350 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Bertalan Dávid, Hofbauer Roland)
BUDAFOK: Kovács Z. – Opavszky, Króner, Romic, Gohér – Micsinai (Kulcsár K., 85.), Oláh B. – Kovács D., Soltész I., Szabó M. (Vankó, 76.) – Horváth R. (Margitics, 58.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
SZOMBATHELYI HALADÁS:
Gyurján – Habovda, Jancsó (Gaál B., 54.), Jagodics M., Németh Milán, Bosnjak – Tóth-Gábor (Szekér, 62.), Holdampf, Kiss B. (Szalay Sz., 78.), Medgyes – Novák Cs. Megbízott edző: Desits Szilárd
Gólszerző: Horváth R. (1–0) a 2. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba:
– Az egész mérkőzést végigizgultam, mivel egy ilyen találkozón bármikor becsúszhat egy hiba. Nagyon értékes győzelem ez, játékosaim újfent bizonyították, bárkire számíthatok.
Desits Szilárd:
– Tizenegy nap alatt ez volt a negyedik mérkőzésünk. Amíg fizikailag rendben volt a csapat, addig jobbak voltunk a hazaiaknál. Sajnos hiányzott a plusz, amellyel egyenlíteni tudtunk volna, s az erőnk fogytával visszaesett a teljesítményünk.

FC AJKA–DOROGI FC 0–0
Ajka,
Városi Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Derdák Marcell (Kulman Tamás, Király Zsolt)
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Görgényi, Csemer – Nagy I. (Illés D., 86.), Lengyel B., Molnár D. (Oláh L., 62.), Horváth P. – Soltész D., Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly
DOROG: Mursits – Nyíri V., Dlusztus (Kitl M., 85.), Berkó, Forró – Földi B. (Girsik, 69.), Albert Á. (Mészáros Á., 78.), Lénárt T., Papp M. – Paudits, Délczeg. Vezetőedző: Németh Szabolcs
MESTERMÉRLEG
Kis Károly: – Minden játékos a maximumot próbálta nyújtani, látszott, hogy mind a két csapat győzelemre játszott. Nagy csata folyt a pályán, igazságosnak érzem a döntetlent.
Németh Szabolcs:
– Nehéz talajon sportszerű mérkőzést játszottak a felek. A hazaiak kapusa szenzációsan védett, s így meccsben tartotta a vendéglátókat. Lehet, egy kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, de igazságos döntetlen született.

KAZINCBARCIKAI SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 3–1 (2–0)
Putnok, 100
néző. Vezette: Ducsi József (Kovács II Gábor, Sinkovicz Dániel)
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Iszák, Heil, Fótyik, Farkas A. – Oldal (Oltean, 75.), Toma, Krausz, Géringer T. – Berki I. (Ádám F., 69.), Fekete Á. (Kanalos, 83.). Vezetőedző: Gálhidi György
CSÁKVÁR: Markek – Csató M., Albert I., Tányéros Á. (Kocsis B., a szünetben), Galambos (Pratsler, 64.) – Major (Sipos Z., a szünetben), Nándori, Mim, Madarász – Baracskai, Sejben. Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Oldal (1–0) a 22., Berki I. (2–0) a 39., Oldal (3–0) a 63., Baracskai (3–1) a 77. percben
Kiállítva: Toma (második sárga lap után) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– Jó iramú és színvonalas mérkőzésen győztük le az osztály egyik élcsapatát, szerintem teljesen megérdemelten. A srácok rengeteget dolgoztak, nagyon szép gólokat szereztek, sajnálom a kapott gólt, de ez semmiképpen sem rontotta el az örömünket.
Visinka Ede: – Teljesítményünk elmaradt a várakozástól, és így pont nélkül utazhatunk haza. A barcikaiak jól futballoztak, rászolgáltak a győzelemre, mi nem tudtuk hozni a korábbi formánkat. Több volt a mérkőzésben, de nekünk sajnos a kapufáról is kifelé pattant a labda.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SOROKSÁR SC 1–0 (1–0)
Békéscsaba, 518
néző. Vezette: Radványi Ádám (Máyer Gábor, Szvetnyik Bence)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai D., Farkas M., Nagy S., Mészáros M. – Király P. (Tóth D., 55.), Hursán, Kovács Á. (Babinyecz, 71.), Bidzylya (Váradi, 82.) – Gréczi M., Pantovics. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
SOROKSÁR: Varga Á. – Gárdos, Takács Zs., Gyömbér, Pászka – Csernik, Misic (Pócsik, 78.) – Orosz M. (Pál A., 65.), Lőrinczy, Korozmán K. – Pölöskei (Farkas II B., a szünetben). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Gréczi (1–0) a 35. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs:
– Nehéz mérkőzést játszottunk az erős Soroksár ellen. Az első félidőben megleptük ellenfelünket, a másodikban a Soroksár volt aktívabb. Dicséretet érdemel minden játékosunk, hiszen remekül védekeztek. Ha csak egy góllal nyerünk, akkor is elégedett vagyok a mai állapotunkban.
Lipcsei Péter: – Egyetlen hiba elég volt a vereségünkhöz, ami mostanában minden mérkőzésünkön így történik, csak mindig más hibázik. A második játékrész a miénk volt, a Békéscsaba nem futballozott igazán jól, de végül is eredményes volt.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZEGED-CSANÁD G. A. 3–0 (2–0)
Nyíregyháza, 450
néző. Vezette: Zám Zsolt (Garai Péter, Tőkés Róbert)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Matyi Z. (Gyurján B., 70.), Talabér, Végső, Csilus Á. (Tóth Á., 25.) – Szekszárdi, Cenaj – Svedjuk, Kártik, A. Kovác (Ötvös B., 53.) – Hornyák. Megbízott edző: Lengyel Roland
SZEGED: Takács J. – Kárász, Tóth G., Deák I., Mohl – Oláh G. – Pongrácz (Bitó, 68.), Germán T. (Cigan, 17.), Varga Sz., Kóródi – Dragóner F. (Gajdos, a szünetben). Vezetőedző: Joao Janiero
Gólszerző: Jova (11-esből, 1–0) a 24., Svedjuk (2–0) a 32., Szekszárdi (3–0) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Lengyel Roland:
– Nagyon fontos volt a három pont a számunkra, hiszen a célunk mielőbb elkerülni a kiesőzónából. A siófoki hat-egyes vereség után két napunk maradt a sorok rendezésére, és bár sok a sérültünk, a jelek szerint ez most sikerült.
Joao Janeiro: – Bizonyos statisztikák szerint az élcsapatok közé tartozunk a ligában, de nehéz szavakat találni a mostani teljesítményünkre. A pálya talaja sem segítette a játékunkat, és a Vasas elleni mérkőzés után azzal a trükkel is szembesülnünk kellett, hogy ellenfelünk a jegyzőkönyv beírása után megváltoztatta a kezdőcsapatát.

VÁC FC–GYIRMÓT FC GYŐR 0–0
Budapest,
Haraszti út, 300 néző. Vezette: Szigetvári Márk (dr. Varga Zsolt, ifj. Varga Gábor)
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Hajnal, Juhász Gy. – Géringer – Katona M., Lassú (Zámbó, a szünetben), Lefler 5 (Bartos, 70.), Magos (Szalánszki, 77.) – Pölöskei P. Vezetőedző: Bánföldi Zoltán
GYIRMÓT: Rusák – Zeke, Lipták Z., Hudák, Villám – Vass Á. – Heffler N., Vogyicska (Herjeczki., 61.), Nagy P. (Lázár P., 71.), Májer M. – Szarka Á. (Szabó L., 61.). Vezetőedző: Csertői Aurél
MESTERMÉRLEG
Bánföldi Zoltán:
– Védekezésben rendben vagyunk, de az előre játékunk még mindig hagy kívánni valót. Gratulálok csapatomnak, egy sokkal jobb játékosállománnyal rendelkező csapat ellen szereztünk egy pontot.
Csertői Aurél: – A gólszerzési lehetőségek kialakításban ma nagyon gyengén teljesítettünk, amiket pedig sikerült kialakítanunk, azokat mind elügyetlenkedtük. A mély talajon remekül védekező ellenféllel találkoztunk, és nem találtuk meg az ellenszert.

Szabadnapos: ETO FC Győr

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 15 11 3 1 40–18 +22 36
2. Budafoki MTE 15 10 1 4 30–16 +14 31
3. FC Csákvár 15 10 1 4 26–22 +4 31
4. Gyirmót FC Győr 16 9 3 4 23–12 +11 30
5. BFC Siófok 15 7 5 3 26–17 +9 26
6. Dorogi FC 15 7 2 6 21–18 +3 23
7. ETO FC Győr 15 6 5 4 21–17 +4 23
8. Vasas FC 15 6 4 5 27–22 +5 22
9. Kazincbarcika 16 5 6 5 21–20 +1 21
10. Szeged-Csanád Grosics 15 5 4 6 21–21 0 19
11. Szolnoki MÁV FC 15 5 4 6 15–19 –4 19
12. Budaörs 15 5 3 7 21–22 –1 18
13. Békéscsaba Előre 15 5 3 7 15–22 –7 18
14. Nyíregyháza Spartacus FC 15 5 1 9 23–28 –5 16
15. FC Ajka 15 4 4 7 26–28 –2 16
16. Soroksár SC 15 4 3 8 16–28 –12 15
17. Tiszakécske VSE 15 4 3 8 14–29 –15 15
18. Szombathelyi Haladás 16 3 6 7 19–24 –5 15
19. Vác FC 15 1 3 11 8–30 –22 6

A Balmazújvárost kizárták.

A 11. fordulót november 27-ére halasztották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik