nemzetisport.hu 2022.07.01 08:18 Frissítve: 2022.07.01 09:12

Vasas: újabb játékos hosszabbított Angyalföldön

A héten már a második szerződéshosszabbítást jelentette be csütörtökön a Vasas labdarúgócsapata: Vida Máté után a védő Szivacski Donát is új szerződést kötött.

Szivacski Donát (balra) 2025-ig szóló szerződést írt alá (Fotó: vasasfc.hu)

 

 

Szivacski Donát 2015 júliusában, 18 évesen igazolt a Vasashoz a Kecskemét együttesétől, most pedig 2025. június 30-ig írt alá új szerződést – adta hírül a vasasfc.hu.

Szivacski az elmúlt hét év alatt összesen 151 bajnoki mérkőzésen játszott a Vasasban: ebből 43 alkalommal az NB I-ben és 108-szor az NB II-ben. A 25 esztendős jobbhátvéd az előző idényben alapembernek számított az angyalföldieknél, hiszen a 38 bajnoki fordulóból 37 mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget.

Keretünkben Szivacski Donát az a játékos, aki megszakítás nélkül legrégebben viseli a Vasas Futball Club mezét. Lojalitása mellett egyre javuló teljesítményének köszönhetően, valamint a benne rejlő további potenciál reményében 2025. június 30-ig meghosszabbítottuk jelenlegi leghűségesebb játékosunk szerződését” – nyilatkozta a hosszabbítás kapcsán a vasasfc.hu-nak Nagy Miklós sportigazgató.

Örülök, hogy sikerült szerződést hosszabbítani a klubbal, hiszen mindenképpen itt szerettem volna folytatni a pályafutásomat, főleg úgy, hogy feljutottunk az NB I-be. Remélem, hogy jól fogunk szerepelni az élvonalban, bizakodó vagyok az új szezont illetően. A célom, hogy sikeres legyen a csapat és minél többet játsszak” – fogalmazott Szivacski Donát.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASAS FC-NÉL
Érkezők: Deutsch László
(Puskás Akadémia), Géresi Krisztián (Mol Fehérvár FC), Novothny Soma (Anorthoszisz – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Zimonyi Dávid (ZTE), Baráth Botond (szabadon igazolhatóként, legutóbb Budapest Honvéd), Dombó Dávid (szabadon igazolhatóként, legutóbb Kisvárda)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Bánfalvi Dániel (Komárom VSE), Kleisz Márk (III. Kerületi TVE), Murka Benedek (FC Ajka), Rétyi Róbert (Szentlőrinc), Vernes Richárd (ETO FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Távozók:
Viczián Ádám (szabadon igazolható), Tóth Bence (szolnoki kölcsön után Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Kovács Milán (szegedi kölcsön után Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Iyinbor Patrick (Ferencváros)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Birtalan Botond
(III. Kerületi TVE – kölcsön után lejár a szerződése), Balajti Ádám, Bobál Gergely, Kleisz Márk, Szatmári Lóránd, Vernes Richárd

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.

2022.08.06 17:51:22

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Több mint hét év után lőtt újra gólt a KTE az NB I-ben, Szabó Levente tizenegyesből egyenlített.