Vasas: együttműködés az Országos Sportegészségügyi Intézettel

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 19:57
null
Dr. Soós Ágnes és Nagy Miklós (Fotó: Vasas FC)
Fontos mérföldkőhöz érkezett a Vasas Kubala Akadémia, sportegészségügyi hátterét ugyanis a 2022–2023-as bajnoki idénytől az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) biztosítja. A mai napon aláírt szerződés által a Vasas Kubala Akadémia labdarúgóinak sportorvosi vizsgálatait, továbbá a különböző teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokat és szakorvosi szűrővizsgálatokat ezentúl az OSEI szakemberei végzik el.

Az évente kötelezően elvégzendő sportorvosi vizsgálatok az Akadémia minden labdarúgójára kiterjednek majd, mellette azonban a klub kiemelt programjában részt vevő vagy az utánpótlás-válogatott akadémisták számára egyéb diagnosztikai és szűrővizsgálatokat biztosít az OSEI-vel kötött együttműködés.

A szerződéskötésre az Illovszky Rudolf Stadionban került sor, az eseményen az Országos Sportegészségügyi Intézet képviseletében Dr. Soós Ágnes főigazgató főorvos, a Vasas Kubala Akadémia képviseletében pedig Nagy Miklós akadémia igazgató vettek részt.

„Példaértékű szerződés jött létre a Vasas Kubala Akadémia és a Sportkórház között. Ezzel szeretnénk egy olyan mintát, egy olyan lenyomatot képezni, amivel a többi akadémia felé is lehetőséget nyújtunk sportolóik szűrésére, fejlődésére és szakmai segítségnyújtásra” – mondta Dr. Soós Ágnes főigazgató főorvos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik