B. L. 2022.07.01 19:57 Frissítve: 2022.07.01 20:47

Vasas: együttműködés az Országos Sportegészségügyi Intézettel

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Vasas Kubala Akadémia, sportegészségügyi hátterét ugyanis a 2022–2023-as bajnoki idénytől az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) biztosítja. A mai napon aláírt szerződés által a Vasas Kubala Akadémia labdarúgóinak sportorvosi vizsgálatait, továbbá a különböző teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokat és szakorvosi szűrővizsgálatokat ezentúl az OSEI szakemberei végzik el.

Dr. Soós Ágnes és Nagy Miklós (Fotó: Vasas FC)

Az évente kötelezően elvégzendő sportorvosi vizsgálatok az Akadémia minden labdarúgójára kiterjednek majd, mellette azonban a klub kiemelt programjában részt vevő vagy az utánpótlás-válogatott akadémisták számára egyéb diagnosztikai és szűrővizsgálatokat biztosít az OSEI-vel kötött együttműködés.

A szerződéskötésre az Illovszky Rudolf Stadionban került sor, az eseményen az Országos Sportegészségügyi Intézet képviseletében Dr. Soós Ágnes főigazgató főorvos, a Vasas Kubala Akadémia képviseletében pedig Nagy Miklós akadémia igazgató vettek részt.

„Példaértékű szerződés jött létre a Vasas Kubala Akadémia és a Sportkórház között. Ezzel szeretnénk egy olyan mintát, egy olyan lenyomatot képezni, amivel a többi akadémia felé is lehetőséget nyújtunk sportolóik szűrésére, fejlődésére és szakmai segítségnyújtásra” – mondta Dr. Soós Ágnes főigazgató főorvos.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.

2022.08.06 17:51:22

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Több mint hét év után lőtt újra gólt a KTE az NB I-ben, Szabó Levente tizenegyesből egyenlített.