Program: Hali-KTE, DVTK-Pápa, pályán Szalai Ádámék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.14. 10:02
null
Az 5. fordulóban 1–0-ra nyert Pápán a DVTK (Fotó: NS-archív, Havran Zoltán)
Két meccset rendeznek pénteken a honi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A 20. forduló nyitányán a Szombathelyi Haladás a KTE-Phoenix Mecanót fogadja, majd azt követően a Diósgyőri VTK-hoz látogat a Lombard Pápa. A Nemzeti Sport Online mindkét mérkőzést élőben közvetíti!

 

Haladás–KTE

Négy tétmérkőzés – szerzett gól nélkül. Ez a Haladás idei mutatója, nem véletlen tehát, hogy az edzéseken elsősorban a támadásvezetést, illetve a helyzetkihasználást gyakorolja. A csapat sorozatban öt bajnoki óta nyeretlen (a mérlege két döntetlen és három vereség), ahhoz tehát, hogy a Kecskemét elleni pénteki összecsapáson megszakadjon a rossz sorozata, feltétlenül gólra, gólokra van szüksége. Ugyanakkor a védelmére és védekezésére nem lehetett a tavasszal panasz, bár több mint aggasztó lehet számukra, hogy a hátsó sor összetétele – kényszerű okokból – folyvást változik. A gerincproblémákkal küszködő Devecseri Szilárd még a téli felkészülés során kidőlt a sorból, legutóbb Dvorschák Gábor szenvedett combizomszakadást. Így hol Fehér Zoltán, hol pedig Tóth Péter a párja középen az állandóságot képviselő Guzmics Richárdnak.

„Az igazság az, hogy e pillanatban nem tudnám megmondani, pénteken hogy állunk fel – utalt a helyzet összetettségére Fehér Zoltán, a Haladás játékosa. – Nem zárom ki, hogy én leszek hátul, az is lehet viszont, hogy a középpályán kapok szerepet. Bárhogy lesz is, nagy odafigyeléssel kell futballoznunk. Eddig ugyanis nem úgy jött ki a lépés, ahogy – ha lehet ilyet mondani – megszoktuk magunktól. Sajnos már régóta gólképtelenek vagyunk, így a védekezés gyakorlása helyett inkább a támadásvezetést, a kapu előtti helyzetek megoldását vettük át a héten.”

DVTK–Lombard Pápa

„Furcsállom az MLSZ, illetve a televíziós társaságok döntését, amely arra kötelez minket, hogy jövő héten kedd helyett szerdán mérkőzzünk meg a Ferencvárossal a Ligakupa-negyeddöntőben, majd pénteken már a Haladást lássuk vendégül a bajnokságban. Ha azt mondom, hogy a szombathelyiek óriási előnyben lesznek már a kezdés előtt, enyhén fogalmazok. Az illetékeseknek tudomásul kellene venniük: nem Angliában vagyunk, itt nem lehet kétnaponta meccseket játszatni egy csapattal. Arról nem szólva, hogy egy angol edző legalább harminc futballistával számolhat, míg nekem pillanatnyilag összesen van… egy, kettő, három, négy… tizennégy mezőnyjátékosom. Ugyebár három fronton állunk még, de ennyi emberrel egyszerűen nem lehet minden hadszíntéren csatát nyerni” – füstölgött Tóth Bálint, a pápaiak vezetőedzője.

A tréner szerint vitathatatlanul a bajnokság áll a képzeletbeli szakmai rangsor első helyén. A többi sorozat pedig úgy sikerül, ahogy.

„Félreértés ne essék, ezzel nem azt akarom sugallni, hogy a Magyar Kupa, illetve a Ligakupa érdektelen számunkra, nem mondom azt az öltözőben, hogy a Fraditól tíz-nullára is kikaphatunk, mert két nappal később a Haladást kell megvernünk. Azt egyébként, ha akarnám, sem tehetném meg, hogy ifistákat vetek be, mert belőlük is csupán kettő van. Bármennyire is vicces, mi nem tudunk másként kiállni, csak normálisan. És akkor a szakmai problémákról még nem is beszéltem. Georges Griffiths, Lazar Arszics és Youssef Sekour csak a felkészülés végén tért vissza közénk, miközben Csizmadia Csaba, Jagodics Bence és Horváth Richárd úgy igazolt hozzánk a télen, hogy az ősszel jószerével nem is futballozott. Ja, és Orosz Márk kedden részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. No, de ez a szép kihívás, ezért nem is akarom sajnáltatni magam.”

Tóth Bálint még a DVTK ellen sem biztos, hogy megelégedne az egy ponttal. A három pont megszerzését sem tartja reménytelennek.

„Miért ne nyerhetnénk? Mielőtt bárki a fejét fogná, hogy »Hú, miket mond ez az ember?!«, leszögezem: a csapatom mindenre képes – arra is, hogy idegenben legyőzze a DVTK-t.”

LABDARÚGÁS – A PÉNTEKI PROGRAM
NB I

20. FORDULÓ
Szombathelyi Haladás–KTE-Phoenix Mecano 17 óra (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!)
Diósgyőri VTK–Lombard Pápa 19 óra (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!)

NB II
19. FORDULÓ

Tatabánya–Siófok 14.30 óra (Tv: Duna Tv – élőben az NSO-n!))
Békéscsaba–Zalaegerszeg 15 óra

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
25. FORDULÓ
Március 14., péntek
Augsburg–Schalke 04 20.30 óra (Tv: Eurosport2)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
28. FORDULÓ
Getafe–Granada 21.00 óra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik