Bp. Honvéd: menesztették Pietro Vierchowodot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 11:38
null
Pietro Vierchowod útmutatásai nem hoztak sikert Kispesten (Fotó: Mirkó István)
A mai napon a Budapest Honvéd FC megszüntette Pietro Vierchowod vezetőedző szerződését – adta hírül a kispesti labdarúgócsapat hivatalos honlapja.

 

A honvedfc.hu hétfő délelőtti közleménye szerint az új vezetőedző megérkezéséig Jasper Adrianus de Muijnck (a Magyar Futball Akadémia holland szakmai igazgatója) és Simon Miklós vezeti a Budapest Honvéd első csapatát. A honlap ígérete szerint az új vezetőedző nevét hamarosan nyilvánosságra hozzák.

A Honvéd a legutóbbi három bajnokiján vereséget szenvedett, múlt szombaton 4–0-ra kapott ki a szintén gödörben lévő DVSC-Teva otthonában. A piros-feketék 10 forduló után 10 ponttal, 9–14-es gólkülönbséggel a 11. helyen állnak, 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 6 vereséggel. A Magyar Kupában a Csorna, a Felsőtárkány és a BKV Előre legyőzésével a legjobb 16 közé jutottak, ott a Ferencvárost fogadják majd.

A kispestiek idén június 13-án jelentették be Pietro Vierchowod kinevezését. Az olasz szakember játékosként többek között világbajnoki aranyat és bronzérmet, valamint BEK-et nyert. A Honvédnál négy hónap sem jutott neki.

Az NB I 2014–2015-ös idényében ez a második edzőváltás, de az első olyan, amikor a klub meneszti a vezetőedzőt. A Lombard Pápától Mátyus János önként távozott.

VIERCHOWOD NYILATKOZATAI

BP. HONVÉD–DUNAÚJVÁROS 3–0
„A játékosok követték az utasításaimat, megpróbálták visszaadni, amit az elmúlt hetekben gyakoroltunk. Nehezen indultunk be, de ez talán annak tudható be, hogy az első közös bajnokink volt.”

GYŐRI ETO–BUDAPEST HONVÉD 3–1
„Amikor a klubhoz kerültem, kaptam egy állományt, s akikkel találkoztam az öltözőben, azokkal végeztük a felkészülést. Ha más futballistákat is bemutatnak nekem az öltözőben, természetesen őket is bevonom a munkába.”

BP. HONVÉD–NYÍREGYHÁZA 0–1
„Maradjunk a száraz tényeknél, nekünk nagyjából nyolc-tíz gólszerzési lehetőségünk volt, az ellenfélnek talán kettő. A fiúk mindent megtettek. Küzdöttek-hajtottak, gólhelyzeteket dolgoztak ki. Azok a ziccerek nem maguktól lettek, sok meló kellett, hogy felérjünk ellenfelünk kapuja elé.”

MTK–BP. HONVÉD 2–0
„Jól kezdtük a találkozót, de túl könnyen kaptuk az első gólt, a büntető után pedig már nem volt esélyünk az egyenlítésre. Tudom, nehéz helyzetben vagyunk, de nem vagyok jós, csak remélni tudom, hogy a befektetett energia előbb-utóbb hasznosul.”

BP. HONVÉD–PAFC 1–0
„Ezt a siker annak köszönhetjük, hogy óriási szívvel küzdöttünk ezen a találkozón. Egyértelmű, hogy a magyar futballnak fejlődnie kell.”

ÚJPEST–BP. HONVÉD 0–0
„Ez a döntetlen számunkra siker. Valóban voltak lehetőségeink, többször is veszélyesen húztunk el a széleken, de a helyzetek sajnos kimaradtak. Maradjunk abban, kiegyenlített küzdelem volt, a döntetlen igazságos eredmény.”

BP. HONVÉD–HALADÁS 2–0
„Végre kijelenthetem, hogy a Honvéd a saját játékát erőltette rá az ellenfélre. A vendégek valóban vezettek veszélyes akciókat, de én nem idegeskedtem. A nehezebb időszakban is kontrolláltuk, uraltuk a találkozót.”

DIÓSGYŐR–BP. HONVÉD 2–1
„Nem játszottunk rosszul. Jól kezdtük a meccset, emberelőnybe kerültünk, majd a félidő végén a vezetést is megszereztük. Hadd tegyem hozzá, hogy az első félidőben volt még három-négy helyzetünk, ha azokat gólra váltjuk, a szünetig eldönthettük volna a mérkőzést. A másodikban is akadtak lehetőségeink, miközben befújtak ellenünk egy tizenegyest. Hogy a bíró jókora késéssel fújt a sípjába, arról csak annyit, ilyet én még nem tapasztaltam, de úgy látszik, ennek is meg kellett történnie.”

BP. HONVÉD-PÉCS 1–2
„Az első félidőben igenis jól játszottunk. Több helyzetet alakítottunk ki, mi irányítottunk, vezetnünk kellett volna. Aztán a szünet után folytattuk a nyomást, de az ellenfél két helyzetből két gólt lőtt.”

DVSC-TEVA–BP. HONVÉD 4–0
„A vesztes meccseken is kiálltam a csapat mellett, ma ezt kevésbé tehetem meg, nagyon nem voltam elégedett a látottakkal. A pofon benne van a futballban. Elsősorban a koncentráció hiánya miatt kaptunk négyet, hiába szerveztük meg a védelmet. Persze nem keresek kifogásokat, az én felelősségem is a vereség.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik