CS. P. 2021.05.12 20:50 Frissítve: 2021.05.13 10:46

FTC: Donadoni Budapesten tárgyalt – a La Gazzetta dello Sport szerint

A Blikk szerdai híre nyomán a Nemzeti Sport olasz forrásból is értesülést szerzett a Ferencváros és Roberto Donadoni között zajló tárgyalásról.

Donadoni egyelőre nem véleményezte a magyarországi ajánlatot (Fotó: AFP)

 

A La Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap szerkesztőségéből kapott információ szerint a ferencvárosi klub Budapesten is folytatott megbeszélést az 57 éves edzővel, aki Szerhij Rebrov vezetőedzőt váltaná, ha az ukrán szakember nem tölti ki 2022-ig érvényes szerződését. Olasz forrásunk szerint az egyeztetések továbbra is folyamatban vannak.

Szerettünk volna nyilatkozatot kérni a legutóbb, a 2019–2020-as idényben a kínai Sencsen csapatánál dolgozó Donadonitól, ő azonban elhárította a lehetőséget, egyelőre nem kíván véleményt fűzni a magyarországi ajánlathoz – igaz, nem is tagadta azt.

Mint ismert, a Ferencváros sem szolgált érdemi információval, lapunk érdeklődésére a következő választ kaptuk: „Az FTC átigazolási pletykákat nem kommentál, kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén, a fradi.hu-n közöl tényeket.”

Az olasz szakember szándékait tehát nem ismerhetjük, mindenesetre a játékosként a Milannal hat olasz bajnoki címet és három Bajnokcsapatok Európa-kupáját/Bajnokok Ligáját nyerő, Olaszországgal 1994-ben világbajnoki ezüstérmes, 63-szoros válogatott középpályás közelmúltbeli kínai kalandja azt sugallja, edzői pályafutásának kanyarjait immár hajlandó a külföldi ajánlatokhoz igazítani.

A Sencsent megelőző edzői állomásai egyébként szülőhazájához kötődtek: a klubokat nézve korábban ült a Lecco, a Livorno, a Genoa, a Napoli, a Cagliari, a Parma és a Bologna kispadján, legrangosabb megbízatása azonban az olasz válogatotthoz kötődik, amelyet a 2006-os világbajnoki győzelem után vett át Marcello Lippitől és a 2008-as, csalódást keltő Európa-bajnoki negyeddöntős búcsúig irányított.

Magyar vonatkozású érdekesség, hogy kapitányi időszaka alatt, 2007 augusztusában szenvedte el az olasz válogatott nagy meglepetést keltő, 3–1-es budapesti vereségét a Várhidi Péter vezette magyar válogatottól.

2022.07.01 23:49:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nagy kérdés, hogy Roderick Duchatelet tud-e és akar-e olyan formátumú labdarúgókat szerződtetni, akikkel megismételhető az előző idényben elért ötödik hely.

2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.