Nemzetisport.hu 2012.05.05 20:19 Frissítve: 2015.02.06 03:03

Elfogytak - kétszer is kikapott a Puskás Akadémia

Az első nap két győzelme és egy veresége után szombaton csak utóbbiban volt része a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös csapatának a Nike Premier Kupa európai döntőjének második napján. A felcsúti fiatalok előbb az utolsó csoportmeccsükön kaptak ki a svájci Zürichtől 2–1-re , majd a 9-12. helyért zajló találkozón a belga Genktől 3–0-ra.

A felcsútiak vasárnap a 11. helyért játszanak majd a HJK Helsinkivel (Fotók: Szabó Miklós)

 

A ZÜRICH VÉGET VETETT A SANGHAJI ÁLMOKNAK

A PFLA remekül kezdett a svájci Zürich ellen utolsó csoportmeccsén a Nike Premier Kupa európai döntőjében, hiszen egy szöglet után a kapufát is eltaláltuk.

A folytatásban a svájciak birtokolták többet a labdát, de nem tudtak mit kezdeni a jól tömörülő magyar védelemmel, és a széleken megvoltak a lehetőségeink az ellentámadásokra. Egy ilyen ellenakció végén Óvári Zsolt beforgatta a védőjét, aki elesett, és kézzel elütötte a labdát.

A megítélt tizenegyest Sallai Roland értékesítette, aminek köszönhetően a PFLA a szünetben 1–0-ra vezetett.

A PFLA két vesztes meccs után várja a búcsúmeccset

A második félidőben azonban egy sajnálatos sérülés következtében megfordult a mérkőzés. Az egyik svájci ráesett Sallai térdére, és miközben a PFLA kapitányát a vonal mellett ápolták – később le is kellett cserélni – a rövid időre emberelőnybe kerülő Zürich egyenlíteni tudott.

A bekapott gól megtörte a felcsúti fiúkat, egy beívelést követően újabb gólt szereztek a svájciak, a hajrára pedig már nem maradt ereje a magyar csapatnak az ellentámadásokra.

A PFLA 2–1-es veresége után már biztosan nem jut tovább az első két hely valamelyikén a csoportból, így lemarad a legjobb nyolc küzdelmeiről, melynek végén az első két helyezett jogot szerez a sanghaji világdöntőben való szereplésre. Fóris Róbert csapata az alsóházban folytathatja a tornát.

A SÉRÜLÉSEK ÉS A GENK LEGYŐZTÉK A PFLA-T

A 9–12. helyért zajló, Genk elleni meccs előtt tovább szaporodott a PFLA sérültlistája. Ayrton De Oliveira nem tudta vállalni a játékot, miután az előző találkozón labdával fejbe rúgták, míg Sallai Roland bekötött lábbal futballozott, Péter Bence pedig az egész torna során a talpával bajlódott, ezúttal nem is játszott. A sérülthelyzetről sokat elárul, hogy a második félidőben a cserekapus Tóth Balázs a mezőnybe állt be...

Ayrton hiányában a középpályás védekezésünk ezúttal akadozott, és egy jobb oldali akció után a középen üresen érkező belga támadó a Genket jutatta vezetéshez.

A belga csapat a szünetig még növelni is tudta előnyét, egy kezezés miatt befújt tizenegyesből. A második félidő elején rúgtunk egy kapufát, de az ellenakcióból harmadszor is betalált a Genk. A folytatásban pedig már hiába rohamoztak a felcsúti fiúk, nem tudtak szépíteni, 3–0-s vereséget szenvedtek, holnap a 11. helyért játszanak majd a HJK Helsinkivel.

NIKE PREMIER KUPA, EURÓPAI DÖNTŐ 
A B-CSOPORT ÖSSZES EREDMÉNYE   
PFLA–AIK (svéd) 1–0
Gólszerző: Óvári 
Sporting (portugál)–Bröndby (dán) 1–0    
Sporting–PFLA 1–0
AIK (svéd)–Zürich (svájci) 1–1  
PFLA–Bröndby (dán) 3–0      
G: Kertai, Sallai Óvári
Zürich–Sporting 2–0 
Zürich–PFLA 2–1 
A magyar csapat gólszerzője: Sallai (11-esből)
Bröndby–AIK 5–0 
Sporting–AIK 1–0
Zürich–Bröndby 5–2   
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Zürich 10 pont, 2. Sporting 9 pont, 3. PFLA 6 pont, 4. Bröndby 3 pont, 5. AIK 1 pont
   
9–12. HELYÉRT  
Genk–PFLA 3–0  

 

2023.06.06 23:26:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A KTE-sikeredző, Szabó István neve már az NB II-es szereplés idején is ott volt a HLSZ Év szakvezetője jelöltlistáján. Az persze más kérdés, hogy másodosztályú edzőként akkor legfeljebb rivalizálhatott és nyilván nem versenyezhetett a válogatottat az Eb-szereplésig vezető szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

2023.05.31 19:26:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Honvédra jutó milliárdokból a már hajléktalanmentes akadémiára is támaszkodva, a csodálatos új Bozsik Arénában rendre viszonylag sok szurkoló előtt futballozva kellett volna egy olyan aprócska sikert elérni, mint a bennmaradás.

2023.05.30 12:18:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Ajánló beállításra vár