Az Év Sportolója Gála: Zachariassen Monaco elleni gólja az Év sportpillanata

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 21:30
null
Zachariassen köszönőbeszéde (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros labdarúgócsapatában szereplő norvég Kristoffer Zachariassen Monaco elleni Európa-liga-csoportkörös gólja lett az Év sportpillanata az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán.

A Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a francia élvonalbeli Monaco ellen a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában Budapesten. A magyar csapat egyenlítő gólja a mérkőzés hajrájában csoportgyőzelmet ért, ezt a találatot pedig az FTC norvég támadója, Kristoffer Zachariassen szerezte, s ez lett az Év sportpillanata 2022-ben.

Zachariassen gólja mellett bekerült még a legjobb három közé Liu Shaoang rövid pályás gyorskorcsolyázó győzelme 500 méteren, amivel megszerezte Magyarország első egyéni téli olimpiai aranyérmét, illetve Milák Kristóf úszóvilágcsúcsa a budapesti vizes-világbajnokságon.

„Büszke vagyok rá, hogy a gólom elnyerte ezt a nagyszerű elismerést. Sajnálom, hogy nem lehetek ott a gálán, a Fradival Spanyolországgal edzőtáborozunk” – üzenete videoüzenetben Kristoffer Zachariassen.

Majd a díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor vette át a következő szavak kíséretében: „Nem akartam elhinni, elképesztően felemelő pillanat volt. Azt példázta ez a csoportgyőzelem, hogy egy magyar csapat igenis meg tudja csinálni... Érdemes tudni önöknek, hogy Zachariassen egy meccsen húsz százalékkal többet fut, mint a csapattársai. Remek futballista, remek családapa, igazi példakép.”

A GÁLÁRÓL ÉLŐBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik