Megállíthatatlan a Németh, Kitl duó – három góllal küldte haza a Siófok a Barcikát

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2024.02.18. 13:50
Címkék
Harmadik tavaszi mérkőzésén megszerezte második győzelmét a BFC Siófok: a tópartiak, ahogy Tiszakécskén, ezúttal hazai pályán is három gólt szereztek, ugyanakkor a hálójukba több mint két hónap után nem találtak be, így 3–0-s győzelmet arattak a Kolorcity Kazincbarcika SC felett.
Némethre nincs ellenszer tavasszal: négy mérkőzés, négy gól és egy gólpassz (Fotó: Németh András | Somogyi Hírlap)

LABDARÚGÓ NB II
21. FORDULÓ
BFC SIÓFOK–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 3–0 (1–0)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Nagy Viktor, Ring Kevin)
SIÓFOK: Winter – Varjas Z., Hegedűs J., Vékony – Major G. (György N., 85.), Gyurkits (Kovács B., 68.), Posztobányi (Tóth B., 78.), Kitl M., Varga B. – Németh B. (Svedjuk, 85.), Dénes (Nemes, 78.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
KAZINCBARCIKA: Bánhegyi – Szekszárdi M., Heil, Papp M. (Dobozi, 56.), Kotula M. – Ternován, Csatári (Csilus T., 81.), Kártik (Szabó B., 81.), Süttő (Gante, 56.) – Pethő B., Pinte (Vincze D., 75.). Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Gyurkits (9.), Németh B. (48.), Kitl M. (69.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir: – Erre számítottunk, jó és masszív csapat ellen készültünk. A helyzeteinket jól kihasználva megérdemelten nyertünk.
Csábi József: – Furcsán hangzik a számból, hogy nem mindig az egyébként jobbik csapat nyer, de úgy érzem, ma a direktebben és racionálisabban játszó hazaiak legyőztek bennünket.

ÖSSZEFOGLALÓ

A tavaszt négy ponttal indító balatoniak a mindkét idei mérkőzésüket kapott gól nélkül megnyerő borsodiak ellen arra készültek, hogy lezárják a hazai pályán 112 napja tartó, sorozatban négy bajnokit számláló nyeretlenségüket – szándékukat már a találkozó elején nyomatékosították, a 9. percben Gyurkits Gergő szabadrúgásból megszerezte a vezetést. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat felvállalta a támadásokat, így a félidő derekán néhány ígéretes lehetőséget igen, de újabb gólt nem láthattunk.

Még a szurkolók közül sokan vissza sem értek a büféből, amikor a második játékrész elején Németh Barnabás révén megduplázta előnyét a Siófok: a Nyíregyházáról kölcsönkapott támadó gyorsan letette a névjegyét, a harmadik mérkőzésén már a negyedik gólját szerezte amellett, hogy Tiszakécskén kiosztott egy gólpasszt is. A gyorsan érkező második találat lényegében eldöntötte a három pont sorsát, s bár a vendégek becsülettel mentek előre, egy pontrúgást követően Kitl Miklós harmadik tavaszi góljával fölényessé tette a hazai sikert. 3–0

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol 70 nap után rendeznek ismét bajnoki mérkőzést, s az eddig 17 pontot gyűjtő, a tabella 16. helyén álló BFC Siófok a 29 egységgel a 7. pozícióban állomásozó Kolorcity Kazincbarcika SC együttesével találkozik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik