Dragóner: „Tíz éve játszom a Fradiban, itt érzem igazán otthon magam”

Vágólapra másolva!
2008.12.15. 11:07
Az ősszel is biztos pont volt a Ferencváros védelmében – nem véletlenül végzett az NB II Keleti csoportja játékosrangsorában a hatodik helyen. Dragóner Attila kirobbanó erőben futballozott az elmúlt hónapokban, és bár Bobby Davison lazább edzésprogramot írt elő neki a téli szünetre, a 28-szoros válogatott úgy tervezi, a megadottnál többször fut majd a Margitszigeten. A 34 esztendős védő elárulta: az idén a sok sérülés hozta igazán össze a Ferencvárost.
Dragóner otthon érzi magát
Fotó: M.Németh Péter (NS-archív)
Dragóner otthon érzi magát
Dragóner otthon érzi magát
Fotó: M.Németh Péter (NS-archív)
Dragóner otthon érzi magát

–Lazább vagy kemény edzéstervet kapott?
– Viszonylag lazát, váltogatnom kell a konditermi és a futóedzéseket – mondta Dragóner Attila. – Nyilvánvalóan a koromra tekintettel Bobby Davison könnyebb munkát írt elő, de én a megadottnál többet mozgok majd.

– Ez a profi szemlélet?
– Ismerem már a szervezetemet annyira, hogy tudjam: ahhoz, hogy az izmaim a januári felkészülés kezdetére megfelelő állapotba kerüljenek, több hosszú távú futásra lesz szükségem. Annak idején, amikor huszonkét évesen kikerültem Németországba, meglepődve tapasztaltam, hogy a szakmai stáb a téli szünetre is edzést írt elő a játékosoknak, furcsálltam, hogy pihenés helyett miért kell mozogni. Akkor találkoztam először ilyennel. A Fortuna Köln profi klub volt, a szünetben elvégzett munkát követően remek állapotban tértem vissza a csapathoz. Ha ez a profizmus, akkor igen, én emiatt többször járok majd ki a Margitszigetre.

– Nem tenné jobban, ha inkább alaposan kipihenné magát?
– Elég nagy gond lenne, ha az őszi szezon után hónapokig kellene pihennem. Olyan öreg azért még nem vagyok…

– Őszintén, fél a januári felkészüléstől?
– Tartok tőle. Aki azt mondja, hogy szereti a felkészülés gyötrelmeit, az vagy hazudik, vagy teljesen bolond. Tudom, kemény, néha kíméletlen edzések várnak ránk.

– Mit gondol, a sima feljutáshoz hány játékost kell igazolnia a télen a Ferencvárosnak?
– Tudom, sokan nem értenek velem egyet, de én azt mondom: egyet sem. Új emberek nélkül is képesek vagyunk simán feljutni.

– Mit érzett akkor, amikor a Bobby Davison úgy döntött, Lipcsei Péter távollétében nem ön, hanem Paul Shaw lesz a csapatkapitány?
– Nem hagyott hidegen… Megszakításokkal több mint tíz éve játszom a Ferencvárosban, itt érzem igazán otthon magam, úgyhogy rosszulesett a döntés, hogy nem kaptam meg a kapitányi karszalagot. Bobby Davison közvetlenül a BKV Előre elleni mérkőzés előtt jelentette be, hogy ki lesz Lipcsei Péter helyettese, mi pedig néhány perccel később már indultunk is ki a pályára. Csak másnap – amikor többen is hívtak telefonon – tudatosult bennem, hogy nem én, hanem Paul Shaw lett a csapatkapitány.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT HÉTFŐN MEGJELENŐ SZÁMÁBAN OLVASHATJA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik