Az állami vagyonkezelő vezérével tárgyalt az FTC szurkolói vezetője

Vágólapra másolva!
2008.01.18. 14:39
Tátrai Miklósnál, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójánál járt Boros Bánk Levente, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnöke. Boros lapunknak elmondta: van rá esély, hogy az állami vagyon feletti tulajdonosi jogokat gyakorló Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) jövő szerdai ülése után újabb pályázatot írnak ki a Ferencvárosra és az ingatlanra.
Szerda esti felvételünk az MNV Zrt. előtt összegyűlt ferencvárosi szurkolókról
Mirkó István
Szerda esti felvételünk az MNV Zrt. előtt összegyűlt ferencvárosi szurkolókról
Szerda esti felvételünk az MNV Zrt. előtt összegyűlt ferencvárosi szurkolókról
Mirkó István
Szerda esti felvételünk az MNV Zrt. előtt összegyűlt ferencvárosi szurkolókról

„Mindenki hajtogatja a saját igazát: a vagyonkezelő a magáét, az angolok szintén – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Boros Bánk Levente, az FSZSZ alelnöke azt követően, hogy Tátrai Tibornál, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójánál járt.

„Tátrai úr azt mondta, hogy bizonyos formai és tartalmi okok miatt lett eredménytelen a tender – folytatta Boros.

„Én nem akarok igazságot tenni, de az állam véleményünk szerint hibázott, ezért az ő felelőssége, hogy megoldja ezt a helyzetet."

„Tátrai úr azt mondta, ők segíteni akarnak, hogy minél hamarabb le lehessen zárni a Ferencváros és az általa használt ingatlan ügyét."

„Úgy fogalmaznék: van rá esély, hogy a döntéshozó vagyongazdálkodási tanács jövő szerdai ülése után rövid időn belül újra kiírják a pályázatot, ha sikerül megállapodniuk a feleknek."

Kérdésünkre, hogy ha Kevin McCabe érdekében jelentkező Esplanade Real Estate Kft.-t nem kíván pályázni a továbbiakban, akkor kinek a részvételében lehet reménykedni, a szurkolói vezető így válaszolt:

„Információim szerint az angolok továbbra sem akarnak pályázni, és az biztos, hogy ahhoz, hogy ez a szándékuk változzon, a vagyonkezelőnek kell kezdeményeznie az újbóli tárgyalásokat."

„Elmondtam Tátrai Miklós úrnak, hogy amennyiben a közeljövőben új befektetőJELÖLT jelenik meg a színen, akkor mi nehezen hisszük el, hogy itt nem ingatlan-spekulációról van szó, azaz egy új, eddig ismeretlen jelentkezőnek próbálják átjátszani az FTC használatában lévő ingatlant."

Boros Bánk Levente kérdésünkre hozzátette: a Tátrai Miklóssal folytatott megbeszélése ellenére az FSZSZ szombaton megtartja a Pénzügyminisztérium épülete előtti demonstrációját, amelyen petíciót kívánnak átadni a tárca vezetőjének, Veres Jánosnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik