Rieb György „visszavitetné” a szakosztályokat Európa élvonalába

Vágólapra másolva!
2007.06.06. 11:54
Rieb György, a Ferencvárosi Torna Club kedden megválasztott elnöke azt szeretné, ha a sikeres ingatlanprojekt révén a zöld-fehér szakosztályok – az egyetemes magyar sport érdekeit is figyelembe véve – néhány éven belül visszakerülnének Európa élvonalába. Az 52 éves sportvezető szerint az új elnökség véghez viheti akaratát, munkája révén fellendülhet a „meleg helyzetben” lévő IX. kerületi klub
Rieb György tudja, nehéz a helyzet, de bízik a kedvező végkifejletben
Czagány Balázs - archív
Rieb György tudja, nehéz a helyzet, de bízik a kedvező végkifejletben
Rieb György tudja, nehéz a helyzet, de bízik a kedvező végkifejletben
Czagány Balázs - archív
Rieb György tudja, nehéz a helyzet, de bízik a kedvező végkifejletben

Rieb György az elmúlt nyolc hónapban tagja volt az elődje, Dámosy Zsolt által vezetett elnökségnek, így elmondása szerint tudja, milyen feladatra vállalkozott.

„Látom a háttérben azokat a lehetőségeket, amelyek a Ferencváros konszolidálását rövid időn belül megoldhatják. Nem gondoljuk azt, hogy holnap, én a rövid időt körülbelül fél évre teszem” – mondta az új ferencvárosi elnök az NSO TV-nek adott interjújában.

Rieb György hozzátette: olyan szerződéseket akarnak kötni a befektetővel, amely révén nem csak az Üllői úti stadion újul meg, hanem forrást biztosít a többi szakosztálynak is. Elmondása szerint az új elnökség alapvető elvárása, hogy a vevő ne csak a „földet vásárolja meg”. És konszolidálja az FTC-t.

„Olyan helyzetet teremtsen, és mi olyan szeretnénk választani, aki a következő években a futballon kívül a tornaklubnak is bevételt biztosít az ingatlanprojektből” – jegyezte meg az elnök.

Rieb György úgy véli, ha megvalósul a szakosztályok ilyen jellegű támogatása, akkor azzal az egyetemleges magyar sportot is szolgálnák, az FTC sikeres szakágait „visszaemelnék” Európa élvonalába.

A december 31-ig szóló mandátummal rendelkező klubvezető elmondta, a mostani nehéz helyzetben is el kell viselni a kritikákat. Rieb György reméli, a klub vezető testülete kihasználhatja a lehetőségeket, s munkájával megmentheti a nehéz helyzetben lévő FTC-t.

Lapunk már beszámolt arról, hogy a futballszakosztályt működtető zrt. részvényeiért 500 millió forintot fizetne egy hongkongi illetőségű cég, s átvállalná a részvénytársaság és a klub teljes adósságát. A kiírás előtt álló ingatlantenderen az FTC egy magyar céggel indulna közösen, és az is reményt keltő, hogy az angol bajnokság élvonalából kiesett Sheffield United mögött álló skót cégekkel, a Bank of Scotland nevű pénzintézettel és a Scarborough ingatlanforgalmazással foglalkozó vállalattal is folytatódnak az egyeztetések a telekről.

Rieb György 1994 óta az Aprilia cég vezetőjeként tevékenykedett a zöld-fehér klub vízilabdázóinál. Elnöki munkájában főtanácsadóként segíti Takács Tibor, a torna szakosztály vezetője és Ferenczy László, a felügyelő bizottság volt tagja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik