Tóth Balázs lehúzta a rolót, nem esett gól a Fejér megyei rangadón

Vágólapra másolva!
2024.03.29. 19:50
Szorosan alakult a két éremesélyes összecsapása (Fotó: Dömötör Csaba)
Címkék
A labdarúgó NB I 26. fordulójának nyitányán a Puskás Akadémia gól nélküli döntetlenre végzett a Fejér megyei rangadón a vendég Fehérvárral. A mezőny legjobbja a vendégek kapusa, Tóth Balázs volt. A felcsútiak sorozatban ötödik bajnokijukon nem tudtak győzni.

 

LABDARÚGÓ NB I
26. FORDULÓ
Puskás Akadémia–Fehérvár 0–0
Felcsút, Pancho Aréna, 3617 néző. Vezette: Erdős

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

A bronzérem szempontjából volt leginkább fontos a válogatott mérkőzések miatt elrendelt bajnoki szünetet követő első mérkőzés. A két szomszédvár, a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC találkozóját Nagy Zsolt, a hazaiak játékosa már kedden, a Koszovó elleni, 2–0-ra megnyert felkészülési mérkőzés után felvezette, amikor kijelentette: ha elveszítik ezt a bajnokit, szinte biztosan búcsút inthetnek a dobogónak. No, igen, a két csapat között hat pont volt a játéknap előtt, vagyis egyértelmű volt, hogy felcsúti győzelem esetén lőtávolon belülre kerülnének a piros-kékekhez. A fehérváriak is természetesen győzelemre készültek, ennek megfelelően kimondottan jó iramban kezdődött a mérkőzés. Mindkét csapat megpróbált lendületesen megindulni az ellenfél kapuja felé. A hazaiaknál Lamin Colley volt legelöl, de négyen-öten rendre felzárkóztak mellé, míg a vendégeknél hosszú idő után a tavaly októberi sérülését követően ismét a kezdőcsapatban kapott szerepet az a Fiola Attila, aki legutóbb a KTE ellen már pályára lépett. Noha az első percekben a Vidi volt aktívabb, először Tóth Balázs nagy védése kellett ahhoz, hogy ne szerezzen vezetést a Puskás Akadémia: a felcsútiaktól kölcsönvett fehérvári kapus Colley fejesénél tolta a kapufára a labdát. Nem sokkal később Szolnoki Roland – aki szintén volt a Vidi játékosa – nagyszerű passzt adott Jonathan Levinek, aki már Tóth Balázs mellett is elhúzta a labdát, de ebből az akcióból sem lett gól.

Két nagy lehetőséget rögzíthettünk tehát, míg a másik oldalon Csongvai Áron hívta fel magára a figyelmet, bár ettől eltekintene, ugyanis ígéretes helyről megítélt szabadrúgásból adhatott volna középre, de katasztrofálisan találta el a labdát, amely húsz méterre a kapu fölött hagyta el a játékteret, a nézőtéren landolt. Fél óra elteltével Nagy Zsolt próbálkozott lövéssel (ezúttal is jobbal, pedig ballábas, de a gyengébbikkel küldte a labdát Németország és kedden Koszovó hálójába is), s lett volna oka megijedni a vendégeknek, de a válogatott játékos kísérlete után a labda ezúttal a léc fölé szállt.

Aktívabbnak, egységesebbnek tűnt a Puskás Akadémia, a fehérváriak nem tudtak helyzetet kialakítani, pedig támogatásban ezúttal nem volt hiány: a vendégszektort zsúfolásig megtöltötték a piros-kék hívek, és végig hangosan biztatták csapatukat.

Feszült hangulatban ért véget az első félidő, több kemény belemenést is láthattunk, idegesnek tűntek a futballisták, úgyhogy jókor jött a szünet, hogy kicsit lehiggadjanak a felek.

A második játékrészt a Puskás Akadémia kezdte jobban, és Jonathan Levi szabadrúgásánál Tóth Balázs látványosan védeni tudott, igazolva, hogy tényleg válogatott formában van. A félidő első periódusában a fehérváriak alig lépték át a felezővonalat, és a kapura egyáltalán nem jelentettek veszélyt – úgy tűnt, mintha a székesfehérváriak úgy érkeztek volna Felcsútra, nekik a gól nélküli eredmény tökéletesen megfelel, ezért főleg a védekezésre összpontosítottak. A házigazda egyre feljebb tolta a védekezését, a játék inkább a vendégek térfelén zajlott, de igazán nagy helyzetet a felcsútiak sem tudtak kialakítani. Sajnos a színvonal nem volt túlságosan magas, talán még az első félidőben látottakat is alulmúlta, az akarattal, a futómennyiséggel nem volt probléma, egyszerűen túl sok hiba csúszott a játékba.

Az utolsó negyedóra úgy kezdődött, hogy Fiola Attila kissé meggondolatlan hazaadással nehéz helyzetben hozta Tóth Balázst, Colley közbelépett, de a hosszú sérülés után visszatérő védő azonnal elismerte a hibáját, és elnézést kért fiatalabb csapattársától – megúszta a Vidi ezt a szituációt. A vezetőedző a fiatal Tóth Tamást küldte be a mérkőzés záró periódusára, és ez nem volt meglepő, mert a fehérváriak támadói ezen az estén teljesen láthatatlanok voltak.

Az utolsó percekben a Fehérvár FC játékosai több passzt is elrontottak a saját térfelükön, de a felcsútiak egyetlen váratlan ajándékot sem „fogadtak el”, nem tudták kihasználni az ellenfél hibáit, így gól nélkül ért véget a találkozó. Csalódást hozott a forduló első összecsapása. 0–0

 

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

AZ ÁLLÁS

M

Gy

D

V

L–K

Gk 

1. Ferencvárosi TC

24

16

4

4

62–23

+39 

52 

2. Paksi FC

25

15

5

5

44–29

+15 

50 

3. Fehérvár FC

26

13

4

9

43–36

+7 

43 

4. Puskás Akadémia

26

9

10

7

38–29

+9 

37 

5. Debreceni VSC

25

10

6

9

37–31

+6 

36 

6. Diósgyőri VTK

24

10

5

9

39–37

+2 

35 

7. MTK Budapest

25

10

5

10

33–47

–14 

35 

8. Kecskeméti TE

25

10

3

12

35–38

–3 

33 

9. Újpest FC

25

9

4

12

33–49

–16 

31 

10. Zalaegerszegi TE

25

8

5

12

36–50

–14 

29 

11. Kisvárda

25

6

2

17

26–41

–15 

20 

12. Mezőkövesd

25

5

5

15

24–40

–16 

20 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik