Prukner László visszatért Kaposvárra - hivatalos

Vágólapra másolva!
2012.06.14. 13:59
null
Prukner László ismét Kaposváron vállal munkát (Fotó: Mirkó István – archív)
Reggel már beszámoltunk róla, hogy még ma bejelenthetik a Kaposvári Rákóczinál az új vezetőedzőt, Prukner Lászlót. A bejelentés megtörtént, a szakember két év után visszatér a somogyi megyeszékhelyre.

Prukner László ismerős közegbe érkezik, hiszen edzői pályafutása nagy része a somogyi klubhoz köthető: az edző korábban 2003-tól 2010-ig irányította a Rákóczit, amelyet előbb feljuttatott az élvonalba, majd a csapat az irányításával eresztett gyökeret az NB I-ben.

„Biztos, hogy más lesz az előttünk álló időszak, mint a korábbi évek – mondta Prukner László a klub honlapján. – Huszonnyolc évet lehúztam itt, ami egy folyamat volt. Láttam mindent, benne voltam, és talán jól is teljesítettünk. Az együttes az elmúlt két évben kicserélődött, csak azok a fiatalok maradtak, akiket én annak idején felhoztam az első csapathoz."

Prukner 2010 nyarán a Ferencvároshoz szerződött, amelynél másfél szezont töltött el, mielőtt menesztették. Távozása után nem sokkal elvállalta a Zalaegerszeg irányítását, a kék-fehérekkel azonban ő sem tudott ellépni az utolsó helyről, így a csapat a szezon végén kiesett, a szakember és a zalai klub pedig elvált egymástól.

„Tapasztaltabb lettem, úgy érzem, hasznos volt, jót tett a távollét – folytatta Prukner. – Most azt kértem a vezetőségtől, szakmailag biztosítsa annak a lehetőségét, hogy eredményesek legyünk a csapattal. Az elmúlt esztendőm sikertelen volt, Kaposváron szeretném kárpótolni magam."

A felkészülést hétfő délelőtt kezdi meg a Rákóczi.

Érdekesség, hogy az is épp ma vált hivatalossá, hogy Prukner elődje, Sisa Tibor – aki két évig irányította a kaposváriakat – is visszatér korábbi csapatához, és kecsegtető kuvaiti ajánlatot visszamondva a Diósgyőr vezetőedzője lett.

PRUKNERREL SZEMBEN EGYELŐRE NINCS CÉLKITŰZÉS

„Alapos és körüljárt döntés született, aminek az lett a vége, hogy Prukner Laci két év után visszatér Kaposvárra – nyilatkozta Illés János a klubvezető a kapos.hu oldalnak. – Az elvárásokról konkrétan nem beszéltünk, arról viszont igen, hogy milyen munkát és csapatot szeretnénk kialakítani. Az eredményességi céljainkat pedig attól tesszük függővé, hogy milyen keretet tudunk összehozni rövid időn belül. Mostantól ugyanis csak a kerettel foglalkozunk.”

A klub anyagi lehetőségeit firtató kérdésre Illés János a következőket válaszolta.

„Nem vagyunk egy nagyon jó anyagi helyzetben lévő klub, hasonló feltételek mellett tudunk dolgozni a jövőben, mint eddig tettük, de tudjuk majd teljesíteni az ígéreteinket. Arra törekszünk, hogyha ez hosszú időn keresztül így tudott működni nálunk, akkor ez a folyamatosság megmaradjon.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik