Bobby Davison: „A pro licences tanfolyam felnyitotta a szemeimet”

Vágólapra másolva!
2009.06.30. 18:36
Bobby Davison jelenleg a pro licenc megszerzésén fáradozik – bár a szakember szavaiból az derül ki, hogy nem jelent számára megterhelést a kurzus, sőt… A Ferencváros vezetőedzője azt reméli, hogy a kurzuson szerzett új ismeretek segítenek neki abban, hogy sikeres legyen a zöld-fehérekkel.
Bobby Davison lelkesen végzi az UEFA pro licences tanfolyamát
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Bobby Davison lelkesen végzi az UEFA pro licences tanfolyamát
Bobby Davison lelkesen végzi az UEFA pro licences tanfolyamát
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Bobby Davison lelkesen végzi az UEFA pro licences tanfolyamát
Bobby Davison, a Ferencváros vezetőedzője jelenleg Angliában tartózkodik, ugyanis az UEFA pro licences edzőképzésén vesz részt – a szakember a tanfolyamon szerzett élményeiről és a Ferencvárosról is beszélt az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) hivatalos honlapjának adott interjújában.

„A legfontosabb számomra, hogy a kurzus során tanult új ismeretek segítenek abban, hogy minél jobban végezzem a munkámat a Ferencvárosnál” – adott betekintést motivációjába Davison.

„Igaz, hogy még csak az első héten vagyunk túl, de már most is fantasztikus dolgokat tanultunk. Tudom, hogy ez a papír szükséges ahhoz, hogy az ember munkát vállalhasson a Premier League-ben, de minden olyan edzőnek is ajánlanom a kurzust, aki nemrég szerezte meg az A-licences képesítést” – lelkendezett a 49 éves szakember.

Míg az A-licences tanfolyam csupán a szakmai munkára koncentrál, addig a pro licences kurzus a menedzseri munka többi alkotóelemével is megismerteti a hallgatókat – ide tartozik többek között a média kezelése, a pénzügy, sőt, még a munkajog is.

„Magyarországon kicsit máshogy mennek a dolgok, mint Angliában, ugyanis itt az edzők csupán az edzéseket vezetik, a szakmai munkát irányítják, nincsenek beavatva a háttérben zajló folyamatokba. A kurzus elvégzése segít nekem abban, hogy ezekbe a feladatokba is betekintést kapjak, és remélhetőleg ez a klubnak is hasznára lesz” – vázolta terveit Davison.

„Amíg aktív játékos voltam, egyáltalán nem gondoltam az edzősködésre, csak azután, hogy befejeztem a karrieremet. Az aktív labdarúgóknak annyit tanácsolhatok, hogy minél hamarabb kezdjenek el tapasztalatokat kezdeni edzőként, ha ezen a pályán akarnak majd dolgozni” – mondta a játékosként a Leeds United, a Derby County és a Sheffield United csapatában is megforduló Davison, aki így summázta a pro licences tanfolyamon eddig szerzett tapasztalatait: „Ez a kurzus felnyitotta a szemeimet.”

„Ez az első vezetőedzői állásom nagycsapatnál, és már eddig is nagyon élveztem – remélhetőleg a pro licenc nekem is, és a Ferencvárosnak is hasznára lesz majd” – zárta gondolatait a szakember.

Az Angol Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja ezen kívül megemlíti, hogy a 28 bajnoki címet szerző Ferencváros a legnagyobb múltú magyar klub, és most, hogy három év után visszajutott az élvonalba, ismét nagy terveket szövögetnek a csapat háza táján – ebben lehet az FTC segítségére Davison és a pro licences papír.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik