Benjamin és Drogba egy csapatban, az elefántcsontparti válogatottban

Vágólapra másolva!
2008.05.15. 21:53
A Soproni Ligában vitézkedő Budapest Honvéd együttesének három afrikai légiósa is kerettagja lett hazája válogatottjának. George Gebrót a libériai, Genitót a mozambiki, míg Benjamint az elefántcsontparti nemzeti csapat hívta meg legközelebbi összetartására.
Benjamin a nagyválogatottban is lehetőséget kap
Fotó: NS-archív
Benjamin a nagyválogatottban is lehetőséget kap
Benjamin a nagyválogatottban is lehetőséget kap
Fotó: NS-archív
Benjamin a nagyválogatottban is lehetőséget kap

A kispesti csapat hivatalos honlapján, a honvedfc.hu-n megjelent tájékoztatás szerint a csapat három afrikai légiósa is meghívót kapott hazája nemzeti csapatába.

Benjamin, aki eddig is állandó tagja volt az elefántcsontparti olimpiai csapatnak, most a nagyválogatottba kapott meghívót. Így könnyen elképzelhető, hogy együtt futballozhat a Chelsea sztárjával, Didier Drogbával, vagy éppen az Arsenalt erősítő Kolo Touréval.

Az „elefántok” nem mellékesen a FIFA világranglistáján az igen előkelő 22. helyen állnak, így a védelemben és a középpályán is bevethető labdarúgó hatalmas feladat (és lehetőség) előtt áll.

A másik kispesti kedvenc, Genito a mozambiki válogatottal készülhet a dél-afrikai világbajnokság selejtezői előtt, ahol Mozambik – többek közt – az említett Elefántcsontparttal is megmérkőzik.

George Gebrót németországi edzőtáborba hívja a libériai szövetségi kapitány. Az invitálásnak pedig természetesen eleget tesz a kispesti játékos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik