Tizenegyes döntött a Zalaegerszeg javára a REAC elleni találkozón

Vágólapra másolva!
2007.11.03. 15:47
Zalaegerszegi győzelem született a ZTE-REAC mérkőzésen a labdarúgó Soproni Liga 13. fordulójában. Már-már úgy tűnt, döntetlen születik a találkozón, a 77. percben azonban mégis előnybe került a zalai csapat. Meyé 11-ese döntötte el a találkozó kimenetelét, ugyanis a REAC-nak kevés értékelhető megmozdulása volt az egész összecsapás folyamán, a második vendég találatra pedig nem tudott válaszolni a rákospalotai együttes.
Három ponttal gazdagodott a zalai csapat a REAC vendégeként
Három ponttal gazdagodott a zalai csapat a REAC vendégeként
Három ponttal gazdagodott a zalai csapat a REAC vendégeként
Három ponttal gazdagodott a zalai csapat a REAC vendégeként

SOPRONI LIGA, 13. FORDULÓ:


Helyszín: Széchenyi tér
Nézőszám: 400
Játékvezető: Fábián Mihály
Asszisztensek: dr. Vári Ádám, Szalai Zoltán

hj
REAC ZTE
12 Szántai 1 Babalj
2 Dinka 16 Máté P.
7 Cseri 6 Botis
30 Pusztai 5 Polgar
17 Horváth G. 2 Dudics
5 Sallai 8 Tóth Z.
23 Rása 7 Molnár B.
20 Erős G. 10 Davidov
22 Polonkai 3 Kádár
3 Virág A. 21 Meyé
10 Torma 19 Koplárovics
Vezetőedző: Vezetőedző:
Aczél Zoltán Szlavko Petrovics

Gólszerzők: Pusztai (8.), ill. Tóth Z. (18.), Meyé (77.)
Csere: Virág helyett Madar (54.), Horváth G. helyett Kovács B. (68.), Torma helyett Nyerges (75.), ill. Koplárovics helyett Tóth N. (65.), Davidov helyett Balázs (78.), Meyé helyett Pekics (86.)
Sárga lap: Rása (27.), ill. Dudics (90+1')

A találkozó előtt a fővárosiak bár a 10. helyen álltak, mindössze három pont választotta el őket a kiesést jelentő 15. helytől.

A zalaiak 12. forduló után a 6. helyet foglalták el, ám a dobogótól igen messze álltak, hiszen az MTK hét ponttal többet gyűjtött náluk.

A mérkőzés REAC-góllal kezdődött, Pusztai már a 8. percben vezetést szerzett a hazaiaknak, miután egy lecsorgó labdát 12 méterről lőtt Babalj kapujába.

A ZTE válasza tíz perc múlva érkezett, miután két védőt kicselezve 22 méterről lövésre szánta el magát. Szántai nem tudta hárítani a jobb alsó sarokba tartó labdát.

Az első félidő két csúcspontja ez a két jól eltalált lövés volt, ezeken kívül sok említésre méltó esemény nem történt a játékrészben. Inkább a küzdelem dominált, a kapuk nem forogtak komoly veszélyben.

A második játékrészben meddő mezőnyfölényben játszott a ZTE, komoly helyzetet azonban nem tudtak kidolgozni. A győztes gól a 77. percben született, miután 11-eshez jutott a kék-fehér együttes, Meyé pedig értékesítette a büntetőt.

A maradék játékidőben már nem változott a mérkőzés képe, 2-1-es zalai győzelemmel zárult a 90 perc. Ez azt jelenti, a REAC nem távolodott el a kieső zónától, míg a ZTE némileg zárkózott az élmezőnyhöz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik