Ezúttal sem sikerült pontot szereznie a Lengyel-gárdának

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.08.04. 21:41
Címkék
Idénybeli első győzelmével a hazaiak a hetedik helyre jöttek fel, míg a paksi csapat szerzett pont nélkül továbbra is kieső helyen áll.
Zahorecz Krisztián a Paks ellen is betalált
Zahorecz Krisztián a Paks ellen is betalált
Zahorecz Krisztián a Paks ellen is betalált
Zahorecz Krisztián a Paks ellen is betalált

LABDARÚGÓ NB I, 3. FORDULÓ

Helyszín: Kaposvár
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Berger J.
Asszisztensek: Forgács A., Huszár B.
A KEZDŐCSAPATOK
KAPOSVÁR PAKS
1 Milinte 1 Kovács A.
8 Ribi 2 Molnár Z.
17 Petrók 73 Éger
28 Zahorecz 3 Salamon
26 Grúz 14 Hanák
22 Vasziljevics 87 Vári
25 Maróti 6 Zováth
5 Szakály P. 16 Heffler
3 Pintér A. 9 Csehi
14 Oláh 21 Tököli
9 Alves 8 Márkus
Vezetőedző: Vezetőedző:
Prukner László Lengyel Ferenc
Gólszerző(k): Alves (54.), Zahorecz (11-esből, 86.) ill. Márkus (64.)
Csere: Ribi helyett Pest K. (46.), Vasziljevics helyett Suljics (91.), ill. Vári helyett Báló (76.), Csehi helyett Böde (90.)
Sárga lap: Suljics (91.), ill. Hanák (23.), Zováth (86.), Éger (86.)

Az eddigi két mérkőzéséből kétszer is döntetlent játszó Kaposvár az eddig két vereséget begyűjtő Paksot fogadta a labdarúgó NB I 3. fordulójában. Az mindenesetre már a találkozó előtt biztos volt, hogy valamelyik gárda (nem túl acélos) sorozata meg fog szakadni.

Leginkább a nyáron remekül erősítő paksiakra fért rá egy jobb eredmény, de a legutóbbi két idényben hetedik helyen záró és tavalyi játékoskeretét megtartani tudó Kaposvár otthonában ez nem tűnt túl könnyű feladatnak.

Ennek megfelelően a hazaiak kezdték aktívabban a meccset: két támadójuk Oláh és Alves próbálkozott középen, de a vendégvédelem szilárdan állt a lábán.

Az első negyedórát követően aztán kiegyenlítődött a játék, s a paksiak – elsősorban pontlövésekből – többször is veszélyeztettek. A vendégek részéről leginkább Heffler volt elemében, de tegyük hozzá azt is, hogy igazi nagy gólhelyzet egyik kapu előtt sem adódott.

Az első félidő alapján Prukner László volt kevésbé elégedett a látottakkal, és már a szünetben cserére szánta el magát: a védő Ribi helyére a támadó középpályás Pest Krisztiánt küldte a pályára. A csere jót is tett a hazaiaknak, akik a második játékrész elején a lesipuskás Alves révén az 54. percben meg is szerezték a vezetést.

A gól azonban a vendégeket hozta el, akik ezt követően sorozatban vezették támadásaikat, s tíz perc múlva sikerült is egyenlíteniük a paksiak eddigi idénybeli összes góljának szerzője, Márkus Tibor révén.

Ezt követően mindkét csapat nyílt sisakkal támadt a győztes gól megszerzéséért, s ekkor valóban élvezetes volt a találkozó. A mindent eldöntő találatot a hazaiaknak sikerült aztán megszerezniük, miután a hajrában Csehi buktatta a 16-oson belül Szakály Pétert. A kaposváriak magabiztos ítéletvégrehajtója, Zahorecz Krisztián pedig higgadtan lőtt a bal felső sarokba.

Idénybeli első győzelmével a hazaiak a hetedik helyre jöttek fel, míg a paksi csapat szerzett pont nélkül az utolsó előtti, azaz kieső helyen áll.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik