Rasmussen visszatért korábbi állításához: mégis Mexikóban volt

Vágólapra másolva!
2007.07.27. 10:43
Továbbra is ragaszkodik Michael Rasmussen, a csütörtökön a Tour de France-ról doppinggyanú miatt az élről kiállt kerékpáros, hogy Mexikóban tartózkodott abban az időszakban, amikor nem jelent meg két vizsgálaton.
Michael Rasmussen ragaszkodik ahhoz, hogy Mexikóban volt
Reuters
Michael Rasmussen ragaszkodik ahhoz, hogy Mexikóban volt
Michael Rasmussen ragaszkodik ahhoz, hogy Mexikóban volt
Reuters
Michael Rasmussen ragaszkodik ahhoz, hogy Mexikóban volt

„Továbbra is állítom, hogy Mexikóban voltam, ezt mondta a csapatnak is – nyilatkozta a dán Berlingske Tidende című lapnak a klasszis. – Elmondanám továbbá azt is, hogy eddig tizenötször vizsgáltak meg ezen a körversenyen, és a tesztem mindannyiszor negatív lett.”

A Touron összetettben akkor még éppen az élen álló dán Rasmussen azzal szolgáltatott negatív szenzációt, amikor hazája kerékpáros szövetsége kizárta őt a nemzeti csapatból, amely az idei stuttgarti világbajnokságra, és a 2008-as pekingi olimpiára készül. A szervezet azért döntött a klasszis nélkülözése mellett, mert kihagyta a május 8-i és a június 28-i doppingtesztet.

A harminchárom éves versenyző azzal indokolta akkori távollétét, hogy Mexikóban edzett, mindez csupán valami adminisztrációs félreértés lehet. Ám később kiderült, hogy nem mondott igazat, hiszen ebben az időszakban egy másik kerékpáros látta őt Olaszországban.

Rasmussen állítólag tegnap a Rabobank főnökének elismerte, hogy korábban hazudott, azonban most mégis visszatért korábbi állításához.

A dán kerékpáros ezen a körversenyen két szakaszt nyert meg és a kilencediktől a tizenhatodikig ő viselte a sárga trikót, egészen addig, amíg versenyzői jogát fel nem függesztette csapata.

Doppingcsúcsot akar a WADA, tiltakozik az UCI

A Tour de France-on történt botrányok miatt csúcstalálkozót sürget a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséggel (UCI), amely azonban elzárkózik a tárgyalásoktól.
"Anélkül, hogy a folyamatban lévő ügyeket kommentálnánk, rendkívül aggályosnak tartjuk a kerekesbotrányok megsűrűsödését. Szükségesnek látunk egy konferenciát annak a kiderítésére, hogy miként lehetne visszaállítani a sportág hitelességét" - jelentette ki Richard Pound WADA-elnök, hozzátéve: a találkozóra meghívnák a versenyszervezőket, szponzorokat, tévéadókat, orvosokat, kerékpárosokat és csapataikat is.
Az UCI reakciójában hevesen ellenezte a WADA ötletét, mondván, helytelennek tartja az efféle "pereket, álarcosbálokat".
"A WADA nem érti meg, hogy ha tiltott szereket találunk, az azt jelenti, hogy eredményesen küzdünk a dopping ellen. Felesleges ezért egy csúcsot összehívni, mi minden semleges hatóságnak készek vagyunk beszámolni a tapasztalatainkról" - fogalmazott a kerekesszövetség illetékese. (MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik