Májusban írhatják ki a pályázatot az Üllői úti stadionra és környékére

Vágólapra másolva!
2007.03.07. 18:50
Májusban jelenhet meg a pályázati kiírás az Üllői úti stadion és a mellette lévő területek tulajdonjára – mondta el a Nemzeti Sportnak Zelles Sándor, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vezérigazgatója. Hozzátette: elsősorban nem az állami költségvetés, hanem a Ferencvárosi Torna Club érdekében szeretnének minél gyorsabban eljutni a tender kihirdetéséig.
Szabó Miklós
Szabó Miklós

Szavazás

Ön szerint megoldja-e az ingatlan-eladás az FTC gondjait?

Írja be az itt látható számot!
Még legalább két hónapnak kell eltelnie, amíg a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kiírja a pályázatot a Könyves Kálmán körút 32.–Gyáli út 10. alatti 6 plusz 2 hektáros sporttelep – ezen található az Üllői úti stadion és több edzőpálya – tulajdonjogára.

Ismeretes, ez lesz az a privatizációs ügylet, amelytől a Ferencvárosi Torna Club a túlélést reméli. A Fradinak mint klubnak kétmilliárd forint körüli a tartozása, míg a labdarúgócsapatot működtető részvénytársaság 800 millió forintos adósságot halmozott föl.

Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója kérésünkre, nevezzen meg valamilyen időpontot, amikor a kiírás megjelenhet, a következőt válaszolta: „Május hónapban, ha semmi nem jön közbe.”

Ennél jobban nem kívánta – mint mondta, nem is tudná – behatárolni a dátumot.

Arra a kérdésünkre, hogy mekkora bevételt remélnek az eladásból, annyit mondott az állami cég vezetője: „Néhány milliárd forintot”.

Zelles Sándor megismételte: először is a Ferencvárosnak, a vagyonkezelő Sportfolió Kht.-nak, a KVI-nek, illetve az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumnak meg kell kötnie egy négyoldalú szerződést, majd a Sportfolió Kht. a KVI-n keresztül kezdeményezi a pénzügyminiszternél, hogy az ingatlant vonják ki a kincstári vagyoni körből.

Miután erről dönt a pénzügyi tárcavezető, elkészíthetik és kiírhatják a pályázatot.

Sikeres tender esetén – ezt már nem Zelles Sándor, hanem mi tesszük hozzá – a nyár közepére lehet új tulajdonosa annak a területnek, amelyen az FTC által használt stadion és az edzőpályák állnak.

Megpróbáltuk elérni Dámosy Zsoltot, a Ferencváros elnökét, vele azonban egyelőre nem tudtunk kapcsolatba lépni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik