Eldöntheti László Csaba sorsát a hét végi meccs

VAJDA GYÖRGY, VARGA T. RÓBERTVAJDA GYÖRGY, VARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2005.08.22. 22:04
Címkék
Három meccsen négy rúgott és hét kapott gól, egyetlen pont, 15. helyezés - ez a Ferencváros mérlege a Borsodi Ligában. Az együttesnek nincs kialakult arculata, begyakorolt játéka, és lassan drukkerei sem lesznek. Legalábbis olyanok, akik fizetnek azért, hogy a botladozó csapatot láthassák: a Ferencváros eddigi két hazai mérkőzését összesen 4500-an tekintették meg. Nem is olyan rég már leváltották volna hasonló helyzetben a vezetőedzőt. László Csaba - egyelőre - élvezi a bizalmat.
Legutóbb 1999 őszén kezdte a mostanihoz siralmasan a bajnokságot a Ferencváros: akkor kikapott a Vasastól (1-2) és a Gázszertől (2-3), majd ikszelt a Zalaegerszeggel (1-1), mígnem a negyedik körben végre három ponotot gyűjtött Vácott (0-2). Ám ez sem mentette meg Mucha Józsefet: a következő hét végén már Stanko Poklepovic dirigálta a zöld-fehéreket.

Meglehet, László Csaba, a csapat jelenlegi vezetőedzője sem marad sokáig hivatalban, kivált, ha Lipcsei Péterék nem nyernek a ZTE vendégeként. Az eddigi "produkciót" elnézve ez nem lesz egyszerű.

Vasárnap például 3-0-s vezetés után adta ikszre a meccset az FTC a Pápa ellen. Egyesek felvetették, hogy a játékosok, akik elvesztették bizalmukat a szakemberben (ami, valljuk meg, nem elképzelhetetlen, hiszen ők is látják, minden meccsen más a felállás, az alapozás alatt például Tímár Krisztián belső védőként futballozott, aztán az első bajnokin mégis a jobb oldalon kapott lehetőséget…), szándékosan hibáztak. Az egyik, neve mellőzését kérő futballista ezt cáfolta, szerinte nem a tréner kudarca a 3-3, egyszerűen elvesztették a fonalat - főleg a védők…

László Csaba (balra) kezében ugyan ott van a törülközô, de most még eszében sincs bedobni – ha rajta múlik, tovább dirigálja a Fradit
László Csaba (balra) kezében ugyan ott van a törülközô, de most még eszében sincs bedobni – ha rajta múlik, tovább dirigálja a Fradit
László Csaba (balra) kezében ugyan ott van a törülközô, de most még eszében sincs bedobni – ha rajta múlik, tovább dirigálja a Fradit
Mindez a klubvezetőséget a legkevésbé sem érdekli. Furulyás János klubelnök például a szezonkezdet előtt úgy nyilatkozott, noha meggyengült a keret, így is esélyes lehet a dobogóra. Azóta bizonyára alábbhagyott a lelkesedése, bár nem annyira, hogy sokáig nézze a labdarúgók vergődését.

"Végig kell gondolnunk a jelenlegi helyzetet - mondta Furulyás János. - Természetesen beszélgettünk már arról, mi lenne a jó megoldás. De ez az a szituácó, amelyben nem biztos, hogy van jó megoldás. Nincs végleges álláspont László Csaba ügyében.

Egyelőre ott tartunk, hogy a napokban leülök a csapat kulcsembereivel, addig is igyekszünk megerősíteni a keretet. Sorin Botisszal már tárgyaltunk, a védő szívesen térne vissza, reméljük, sikerül megállapodnunk vele."

A Ferencváros anyagi lehetőségeinek ismeretében igazat kell adnunk az elöljárónak, valóban nehéz lesz jó megoldást találni. László Csaba szerződése 2006 nyaráig szól, ha elköszönnének tőle, nem kevés pénzt kellene kifizetni neki. De miből? Hermány Csaba, aki a T-Mobile delegáltjaként az FTC Rt. igazgatóságának tagja, azt mondta: azért nehéz a helyzet, mert mindenekelőtt az éves költségvetés fedezetét kellene előteremteni az Üllői út 129. szám alatti terület vagy a futball-rt. értékesítése révén.

Noha a vezetőség anyagi lehetőségei korlátozottak, már azt rebesgetik, hogy az utód keresése megkezdődött. A szurkolók leginkább ifjabb Albert Flóriánt, esetleg Zoran Kunticsot látnák szívesen a vezetőedzői poszton, ám egyiküknek sincs meg az élvonalbeli munkához szükséges pro-licence. Nem úgy a jelenleg Dunaújvárosban dolgozó Szepessy Lászlónak vagy a fiatal edzőgenerációt képviselő, legutóbb a Pécs kispadján ülő Nagy Tamásnak.

Persze még semmi sem biztos.

Hacsak az nem, hogy Zalaegerszegen eldőlhet László Csaba sorsa… ---- A ---- -
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik