A góllövőt még keresni kell

VAJDA GYÖRGY, VARGA T. RÓBERTVAJDA GYÖRGY, VARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2005.07.05. 21:58
Címkék
Furulyás János klubelnök hétfőn megszavaztatta az egyesület, azaz a Ferencvárosi Torna Club elnökségét arról, hogy a klub 250 millió forintot juttat az általa tulajdonolt FTC Rt.-nek. A megbeszélés után a testület egyes tagjai azt mondták, nem tudják, honnan a pénz. Nekik választaniuk kellett aközött, megkapja-e a futballszekció a túléléshez nélkülözhetetlen összeget, vagy nem kapja meg, és akkor nincs miről beszélni& Mit tehettek - megszavazták.
A részletek tehát még az elnökségi tagok számára sem okvetlenül világosak, ami biztos, hogy a negyedmilliárdos bankhitelt a klub nyomban az FTC Rt.-nek továbbította. A lényeg az, hogy pénz állt a házhoz.

Ez olyan kedvező fordulat, hogy tegnap délelőtt már mosolygó emberekbe is bele lehetett botlani az Üllői úti székházban, annál is inkább, mert a délelőtti edzés után az aulában várakoztak a Tepszics Ignác sportigazgatóval egyeztetni készülő labdarúgók.

A Ferencváros vezetői néhány óra alatt próbálták pótolni, amit hónapok alatt képtelenek voltak megtenni, azaz kifizetni az elmaradt prémiumokat, egyúttal megkötni a szabaddá váló, illetőleg újonnan érkező játékosokkal a szerződéseket.

Az idő ugyanis szorított. Tegnap kellett volna eljuttatni a Magyar Labdarúgó-szövetséghez az UEFA-kupa-nevezést az érvényes szerződésű futballisták névsorával, ám mivel még kora délután, a Banská Bystrica elleni felkészülési mérkőzést megelőző percekben sem volt biztos, hogy Balog Zoltán, Lipcsei Péter csapatkapitány, Rósa Dénes, Sowunmi Thomas és a kapus Szűcs Lajos az Üllői úton folytatja-e pályafutását, a klubvezetőség haladékot kért és kapott a futballszövetségtől: így ma délig küldheti el az MLSZ-hez a dokumentumot, hogy onnan rögvest továbbítsák azt Nyonba.


Laczkó Zsolt igazán látványos mozdulattal szelídítette meg a labdát, ám a kapuba neki sem sikerült betalálnia (Fotó: Mirkó István)
Laczkó Zsolt igazán látványos mozdulattal szelídítette meg a labdát, ám a kapuba neki sem sikerült betalálnia (Fotó: Mirkó István)
Laczkó Zsolt igazán látványos mozdulattal szelídítette meg a labdát, ám a kapuba neki sem sikerült betalálnia (Fotó: Mirkó István)
"Az utolsó pillanatban kaptam kézhez a szerződéstervezetet, mielőtt döntök, megvizsgáltatom az ügyvédemmel" - mondta Balog Zoltán. Szűcs Lajos sem volt ez alkalommal sokkal bőbeszédűbb: "Nem kaptam pénzt. Ha éjfélig sem kapok, aligha maradok…"

Lipcsei Péter és Rósa Dénes lapzártánkig nem tudott a jövőjéről nyilatkozni, miként Sowunmi Thomas sem. Igaz, utóbbi teljesen más oknál fogva: a nemrégiben a svéd élvonalbeli Landskronánál próbajátékon járó támadóról még Tepszics Ignác sem tudta megmondani, hogy most éppen Skandináviában vagy esetleg másutt van. Sowunmi Thomasról az a hír járja, hogy odakint többéves szerződést ajánlanak neki, ám ő nem akarja ilyen hosszú időre elkötelezni magát, de ezen a héten visszautazik egyeztetni. De hogy valóban Svédországban van-e?…

S hogy maradjunk a bizonytalan sorsú játékosoknál: Gyepes Gáborról továbbra sem tudni, mi lesz vele. Az MLSZ-ben a héten várható döntés arról, felbontják-e szerződését a Ferencvárossal. Az viszont végérvényesen eldőlni látszik, hogy Huszti Szabolcs távozik. A bal oldali játékos tegnap már elővigyázatosságból nem is futballozott, nem akart megsérülni, jóllehet konkrét ajánlata nincs, bár érdeklődnek utána szép számmal.

De hogy végül örömhírrel is szolgáljunk a zöld-fehérek drukkereinek: a rövid ideig Sopronban próbálkozó Bognár Zsolt visszatért, a klub kétéves megállapodást kötött a legutóbb Nyíregyházán szereplő Tímár Krisztiánnal és a korábban Pécsett futballozó Erős Gáborral, továbbá egyezség született az Újpestről elküldött Grósz Róberttel is.

Alakul a csapat, ám mint a Banská Bystrica elleni tegnapi vereség is jelzi: lesz még mit formálni rajta…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik