Túl későn hajráztak a pécsiek

BENKÔ GÁBOR, HORVÁTH LÁSZLÓBENKÔ GÁBOR, HORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.10.23. 21:18
Címkék
A mérkőzés előtt a tabellát böngészve nehezen lehetett volna elképzelni, hogy a Pécs-Sopron találkozó gólzáport hoz majd.


Az azonos pontszámmal álló két csapat ugyanis a legkevesebb gólt szerző együttesek közé tartozott; ketten együtt nem rúgtak szombatig annyi gólt, mint a listavezető Ferencváros… Éppen ezért volt kellemes meglepetés a mérkőzés első negyedórája, hiszen ennyi idő alatt is rengeteg gólhelyzetet dolgoztak ki a játékosok, igaz, ezeknek a zöme kihasználatlan maradt.

Az NSO ajánlja:

FociGuru – Állítsd össze és vezesd sikerre saját sztárcsapataidat!

Adatbank: Pécsi MFC

Adatbank: Matáv Sopron

Bajnoki adatbank
A bajnokság végeredménye
Fordulóról fordulóra
Góllövőlista
Bajnoki múlt: az összes szezon tabellái


Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Tizenöt percnyi játék után akár 4-4 is állhatott volna az eredményjelző táblán. A hazaiak birtokolták többet a labdát, és többször még a kapu elé is eljutottak, ám a döntő pillanatokban - ahogy az a pécsiekre jellemző az utóbbi időben - rossz megoldásokat választottak, így a Pécs mezőnybeli fölénye fabatkát sem ért. Már csak azért sem, mert a kontrára építő soproniak szinte minden támadása veszélyt hordozott magában, sőt, az aktívan futballozó Bárányos Zsolt révén hamar vezetést is szereztek. Nagy Tamás, a pécsiek vezetőedzője teljes joggal foghatta a fejét, hiszen csapata hiába dolgozta ki a ziccereket, megint futhatott az eredmény után.
Hogy valami nem stimmelt a hazaiaknál, azt egy viszonylag gyors csere is jelezte: alig fél óra játék után a bal oldalon halványan teljesítő Kulcsár Árpádot Erős Gábor váltotta. Nem telt el sok idő, mire kiderült, talán mégsem volt olyan jó ötlet Erős pályára küldése… Történt ugyanis, hogy a frissen beállt labdarúgó gyengén próbálta előreívelni a hazai térfélről a labdát, amely elakadt Sápi Csaba játékvezető lábában (tegyük hozzá: nem a bíró tehetett arról, hogy Erős Gábor képtelen volt rendesen alányúlni a labdának), ami után a Sopron indíthatott akciót. Ezt ugyan még egy taktikai faulttal megállították a pécsi védők, ám a szabadrúgásból Bárányos Zsolt saját és csapata második gólját is megszerezte, elég kilátástalanná téve ezzel a Pécs helyzetét.
A szünet utáni első perceket követően már végképp elkerülhetetlennek tűnt a hazaiak kudarca. Hiába jöttek ki ugyanis elszánt tekintettel a pécsiek, nagyon gyorsan jött az újabb hidegzuhany. Ondrej Debnár 30 méteres szabadrúgásgólja már egyértelművé tette a vendégsikert. A pécsi szurkolók többnyire gúnyos tapssal és ollézással fejezték ki nemtetszésüket, ráadásul durván szidalmazták Pázmándy Zsoltot, a PMFC ügyvezető igazgatóját is.
Pedig a kedvenceik nem adták fel, és a végjátékban igencsak megszorongatták a soproniakat. Más kérdés, hogy ez a hajrá már kései volt, hiszen az egyenlítésre nem maradt idő. Ezzel együtt mindkét félnek sok tanulsággal szolgált ez az összecsapás… ---- 7. perc: Horváth Gyula kilépett, jobb külsővel, hét méterről lőtt, a labda a vendégkapuson már túljutott, de lelassult, így Szekeres Tamás még a gólvonal előtt, becsúszva, fel tudott szabadítani.
9. perc: Bárányos a 16-oson belülre betörve egy csel után hét méterről, jobbal Németh Gábor hasa alatt, laposan a kapu közepébe lőtte a labdát.
0-1
16. perc: Sztipánovics balról jól kanyarított be, Horváth Gyula az ötösön, egyedül felugorva, nagy helyzetben Balogh kezébe fejelte a labdát.
26. perc: Kóczián jobbról, bal lábbal ívelt be egy szabadrúgást. A labda a büntetőterületen belül mindenkit elhagyott, majd egy pattanást követően kis híján a hálóban kötött ki.
39. perc: Horváth Gyula már lövésre lendítette a lábát a 16-os vonalánál, amikor Szekeres Tamás becsúszva szögletre szerelte.
42. perc: Bárányos balról nyesett be egy szabadrúgást. A labda legalább 25 métert tett meg, senki sem nyúlt hozzá, majd egy pattanás után a megdermedt Németh Gábor mellett a kapu bal oldalába hullott.
0-2
53. perc: Debnár egy 30 méteres szabadrúgásból jobb lábbal, laposan a jobb alsó sarokba rúgta a labdát.
0-3
71. perc: Kordé 12 méteres lövése után a bal alsó sarokba tartott a labda, Balogh azonban elvetődve megfogta azt.
87. perc: Kóczián 30 méterről, szabadrúgásból Balogh kapus feje felett a jobb felső sarokba ívelte a labdát.
1-3
90. perc: Pest Krisztián kavarodás után jobb lábbal úgy lőtte hét méterről a hálóba a labdát, hogy az a jobb kapufa tövéről pattant be a hálóba.
2-3 ---- Az első nagy helyzet a miénk volt, de azt kihagytuk, míg a Sopron az első támadásából vezetést szerzett. Ettől kezdve csak az eredmény után tudtunk futni, de megmaradt a tartásunk.
Nagy Tamás a PMFC vezetőedzője

Úgy érzem, a nehéz talaj ellenére jó meccset láthatott a közönség. Az utolsó öt percet leszámítva fegyelmezetten futballoztunk. Összességében megérdemelt volt a győzelmünk.
Dajka László a Matáv Sopron edzője

Játékvezető értékelése
Játékvezető: Sápi Csaba (8). A bíró különösebb hiba nélkül vezette a találkozót, mindig akcióközelben volt.
Asszisztensek: Vámos T., Tóth P.


Fény és árnyék
Kedves gesztust gyakoroltak a pécsi vezetők a mérkőzés szünetében. A pályán ugyanis virággal és néhány kedves szóval köszöntötték Baranya megye leghíresebb paralimpikonját. Az Athénban úszásban aranyérmet szerzett Pásztory Dórát vastapssal ünnepelte a közönség.

Hiba a sajtóanyagban: "A Matáv Sopron ellen eddig mindössze hatszor játszottunk. Csapatunk három vereséget, egy döntetlent és két vereséget ért el" - ez ugyebár képtelenség, ezért álljon itt a helyes megoldás is: a Pécs mérlege három győzelem, egy döntetlen és két vereség volt a Sopron ellen. Eddig…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik