Fradi: kőkemény londoni ütközet

PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, M. NÉMETH PÉTER (fotó) és S. TÓTH JÁNOS helyszíni jelentésePAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, M. NÉMETH PÉTER (fotó) és S. TÓTH JÁNOS helyszíni jelentése
Vágólapra másolva!
2004.09.16. 23:15
Címkék
A Millwall biztonsági főnöke semmit sem bízott a véletlenre. A ferencvárosi szurkolókat órákkal a kezdés előtt bekísérték az egyenruhások a lelátóra, ahol a 120 magyarnak nem egy szektor, hanem a lelátó teljes északi szegletét lezárták.


Az NSO ajánlja:



A Millwal-FTC labdarúgó-mérkőzés legfontosabb jelenetei a Sport1-től: Letölthető videofájlok

Fotógaléráink odavágókról:

Adatbank: Ferencváros

UEFA-kupa 2004-2005

Az összes eredmény:
1. forduló
Selejtezők, 2. forduló
Selejtezők, 1. forduló

Az UEFA-kupa döntői
Az utcán minden gyanús közeledőt igazoltattak a roppant udvarias rendőrök, így aztán a két tábor legjobb összecsapása a bemelegítés közben zajló hangpárbaj volt, amit később a szinte maroknyi fradista hősiesen, de tökéletesen esélytelenül vívott meg 12 ezer angol ellen.
Sajátos harcot vívott egymással a két vezetőedző is, ugyanis alaposan megleptek mindenkit, aki korábban a várható összeállításokon törte a fejét, ugyanis a végső megoldásokra rajtuk kívül alighanem senki sem gondolt. László Csaba például két csatárral kezdett, Alekszander Bajevszki is bekerült a kezdők közé, arra gondolva, hogy így nagyobb az esély a labda megtartására, és kisebb nyomás nehezedik majd a védelemre. Az persze különösebben nem érdekelte az angolokat, ők a kezdést követően azonnal nekiestek a Ferencvárosnak. A várt módon hosszan ívelték a labdát a két erőszakos csatárnak, akik azt zömmel visszajátszották az érkezők elé, vagy a szélső középpályások próbáltak a védelem hátába kerülni. A hazai szurkolók már egy passzt is hálásan üdvözöltek, annak viszont jóval kevésbé örültek, amikor kedvenceik elveszítették a labdát. Ez szerencsére gyakran előfordult, mert a magyar védelem elég jól tette a dolgát - be kell ismerni, olykor a durvaságtól sem riadt vissza -, és habár szinte végig a Millwall kezdeményezett, a fölény meddő maradt.

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
A Ferencvárosban egyébként igen érdekes szerepkörben játszott a bajnokiban középhátvédként futballozó Lipcsei Péter, ezúttal a két csatár és a középpályások között rengeteget futva igyekezett labdát szerezni és egy füst alatt szemmel tartotta az angolok játékos-edzőjét, Dennis Wise-ot is Az első félidőt több ideges jelenet zárta, a játékosok kölcsönösen nem kímélték egymást, így a játékvezető energiáját felemésztette a rendcsinálás…
Semmit sem változott a játék a szünet után, ha csak annyiban nem, hogy negyedórát követően néhányszor a Ferencváros is ellátogatott a hazai tizenhatos környékére, ám ezek a kísérletek enyhén szólva nem hozták rá a frászt az angolokra. Zömmel továbbra is azzal teltek a percek, hogy Millwall erőből próbálta meg legyűrni a Fradit, a magyar csapat pedig keményen, szervezetten védekezett és hárította a nem túl fantáziadús támadásokat. Aztán egy jól helyzett szabadrúgás - Dennis Wise játékos-edző mutatta meg, hogyan kell belerúgni a labdába - után mégis siker koronázta a házigazdák erőfeszítéseit, vezetést szereztek, majd monotonon daráltak tovább. A magyar csapat pedig szemlátomást nem akart túlságosan kockáztatni, ám igyekezett gyakrabban veszélyeztetni, de továbbra is óvatosan hátul nem fellazulva tette. Ám így is bejött a számítása, hiszen a hajrá megkezdése előtt Lipcsei Péter ugyancsak szabadrúgásból egyenlített és ezzel igen kedvező helyzetbe hozta a Ferencvárost, amely döntetlennel utazhat haza, ráadásul az idegenben lőtt gól is javítja az esélyeit. ---- 6. perc: Wise rúghatta a Millwall második szögletét a jobb oldalról: Elliott csapattársát, Wardot is arrébb taszította felugrás közben, és hat méterről bólintott, Szűcs Lajos azonban hatalmas vetődés végén az alapvonalon túlra ütötte a bal felső sarok felé szálló labdát.
16. perc: Simpson tolta a Ferencváros térfelének közepén várakozó, tőle jobbra helyezkedő Elliott elé a labdát, a középpályás maga elé tette azt, majd mielőtt Rósa Dénes odacsúszott volna, 35 méterről lőtt - a léc alá tartó labdát Szűcs Lajos a kapu közepénél paskolta fölé.
23. perc: Wise végezhetett el szabadrúgást a jobb szélről, az oldalvonal közeléből. Gyepes éppen középre fejelte ki a labdát, amelyet Morris 23 méterről egyből megpróbált kapura lőni, ám eltörte a labdát - igaz, így pazar passzá minősült a kísérlet, csakhogy Elliott jobbról, 13 méterről jobbal másfél méterrel a jobb kapufa mellé passzolt.
39. perc: Wise tekert a vendégek ötösének bal sarka felé szabadrúgásból, Szűcs Lajos alászaladt a labdának, amely Balog testéről éppen Moore elé került, ám a csatár nem találta azt el, így a középre pattanó labdát Gyepes vághatta vissza a mezőnybe.
45. perc: Az angolok bedobást szerettek volna elvégezni, a labda a Fradi-térfél közepén Vagner kezében pihent, a Millwall csapatkapitánya Muscat odaugrott, és jókora mellport osztott a magyar csapat légiósának, aki hosszú másodpercekig a földön fekve kapkodott levegőért.
49. perc: Wise rúgott újabb szögletet a bal sarokból, Elliott megcsúsztatta a labdát, ám középen nem érkezett angol játékos, Muscat azonban az ötös és az alapvonal találkozásánál elcsípte azt, és egyből visszahúzta középre, Szűcs Lajos azonban kapujából kilépve, a berobbanó Harrist megelőzve a mezőnybe bokszolta a labdát.
54. perc: Livermore buktatta Bajevszkit a jobb oldalvonalhoz közel. Tőzsér állt a labda mögé, ballal, 26 méterről lőtt, a labda a bal kapufa mellett az oldalhálóba vágódott.
66. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Millwall. A játékos-edző Wise 21 méterről jobbal tökéletesen tekert a sorfal felett a bal alsó sarokba.
1-0
71. perc: Wise ívelt be szabadrúgásból jobbról, Ward az ötös bal csücskétől középre stukkolta a labdát - ahol azonban nem érkezett társ…
78. perc: Bajevszkit buktatták a londoni védők 24 méterre Stack kapujától. Lipcsei jobbal elnyeste a labdát a sorfal mellett, s Stack kezéről a jobb alsó sarokba pattant a labda.
1-1 ---- Csalódást okozott számomra a mérkőzés, de újoncok vagyunk a nemzetközi porondon, még tanulnunk kell. Két hét múlva győzni megyünk Budapestre.
Dennis Wise a Millwall játékos-edzője

Túlságosan tiszteltük az ellenfelet, jobban kell hinnünk magunkban. A legfőbb célunkat elértük, azaz gólt szereztünk idegenben, és ez jól jöhet a visszavágón.
László Csaba a Ferencváros vezetőedzője


Játékvezető értékrlése
Játékvezető: Dejan Delevics (8). A szerb-montenegrói bíró jól vezette a meccset, pedig korántsem volt egyszerű dolga, főleg az első félidőben nem, amikor többször igencsak durva belemenések szakították meg a folyamatos játék kialakulását. Azért nem értékeltük mégsem jobbra a teljesítményét, mert talán ki kellett volna állítani a Vagnert megütő Muscatot.
Asszisztensek: Nikola Tomicsics, Zoran Csupics - szerb-montenegróiak


Fény és árnyék

Roppant figyelmesek voltak a házigazdák, ugyanis a stadionban minden ajtóra magyarul is kiírták, hogy hová vezet, és így vendégként sem lehetett eltévedni a londoni The Den-arénában.

Bár az előrejelzéseket meghazudtolva kellemes és napos volt az idő Londonban, a rendezők gondoskodtak a hamisítatlan angol pályáról, ugyanis a kezdés előtt alaposan fellocsolták a gyepet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik