A győriek meseszép ajándéka

A mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, VAJDA GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.08.14. 22:56
Címkék
Nem felejti a debreceni publikum a múlt dicsőségeit és a múlt kedvenceit, ezt bizonyította az a hatalmas ováció, amely a mérkőzés előtt a betegeskedő Garamvölgyi Lajosnak szólt.


Vincze Gábor visszatért Debrecenbe, és immár az ETO védôjeként mutatta meg, hogyan kell ôrízni egy csatárt – ez esetben Leonardót (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Vincze Gábor visszatért Debrecenbe, és immár az ETO védôjeként mutatta meg, hogyan kell ôrízni egy csatárt – ez esetben Leonardót (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Vincze Gábor visszatért Debrecenbe, és immár az ETO védôjeként mutatta meg, hogyan kell ôrízni egy csatárt – ez esetben Leonardót (Fotó: Czeglédi Zsolt)
A kiváló szakemberrel szerzett először bajnoki bronzot a Loki, majd Garamvölgyi irányításával nyerték meg a Magyar Kupát is a debreceniek. A lelátó népe most egy emberként kívánt jobbulást a közelmúltban műtéten áteső szakembernek. Még Garamvölgyi neve visszhangzott a stadionban, amikor egy új név is elhagyta az ajkakat, méghozzá Halmosi Péteré, aki már a második percben betalált a győri kapuba. Hatalmas volt az öröm, az elmúlt szezonban még a Grazer AK-tól kölcsönkapott, a nyáron viszont végérvényesen megvásárolt labdarúgó bizonyította, érdemes volt áldozni rá. Gólt rúgott az első fordulóban Kispesten, most pedig a győrieknek sem kegyelmezett.
Úgy tűnt, a hazai vezetés után megroppannak a vendégek. És bizony az ünnepelt Halmosi Péter padlóra is küldhette volna az ETO-t, ám a 19. percben büntetőt hibázott. Akkor még senki sem sejtette, mekkora "bűnt követett el" Halmosi, a bal oldali középpályás… A győriek ugyanis a kihagyott tizenegyes után végre elkezdtek futballozni. Szervezett védekezésből, gyors kontrákkal próbálkoztak Vincze Ottóék, elöl pedig Igor Nicsenko remekül futballozott. A félidő hajrájában Stark Péter iszonyatosan nagy gólja jelezte, nekibátorodott az ETO. Aztán nyolc perccel később az egyébiránt nagy kedvvel futballozó Vincze Ottó szépségdíjas találata újfent "fejbe kólintotta" a Debrecent. Szentes Lázár tanítványai azonban nem ocsúdtak a kábulatból, keveset mozogtak, statikus futballt produkáltak Sándor Tamásék, igaz, a hazai irányítót Jäkl Antal teljesen kikapcsolta a játékból. Közben Igor Bogdanovicsra Horváth Róbert figyelt, míg Regedei Csaba és Tóth Péter okosan lezárta a vonalak mögötti területet. Így aztán nem tudott mit kezdeni az enyhe mezőnyfölényével a Loki.
Szünet után is csak erőlködött a Debrecen. Szentes Lázár lecserélte a gyengén futballozó Sándor Tamást, és Leonardót is az öltözőben hagyta. A cserék azonban nem segítettek a DVSC-n. Az ETO továbbra is szervezetten, masszívan futballozott Vincze Ottó vezérletével. Tulajdonképpen idegeskednivalójuk nem is volt a vendégeknek. A játékvezető mégis a lelátóra száműzte Reszeli Soós Istvánt, az ETO edzőjét. A győriek mesterét eddigi pályafutása során nem először "állítják fel" a kispadról, és bizony kár, hogy a 42. születésnapját ünneplő szakember nem bírt az idegeivel… A csapat azonban játszott tovább, és a 75. percben Jäkl Antal fejesével két vállra fektette az elmúlt bajnokságban bronzérmet szerző DVSC-t.
Meglepetés az eredmény és a győriek játéka, főleg az elmúlt fordulóban nyújtott Ferencváros elleni teljesítmény miatt. Bizonyára a nézőtéren helyet foglaló 1. FC Köln megfigyelője sem bosszankodott, hírlik, hogy a Bundesliga 2-ben szereplő együttes, amelyben Tököli Attila is szerepel, újabb magyart igazol.
Nem lenne meglepetés, ha egyébiránt a Bundesligában már jól ismert Vincze Ottó neve is ott díszelegne a lapokon. ---- 2. perc: A tizenhatos előterében Sándor Tamás sarokkal továbbított Halmosihoz, aki átvette a labdát, majd ballal, 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt.
1-0
5. perc: Tóth Péter 22 méterről próbálkozott, Csernyánszki vetődve fogta a bal alsó sarok felé tartó labdát.
19. perc: Sándor Tamás mesterien ugratta ki a védők közül kilépő Leonardót, akit Vincze Gábor kétségbeesetten lerántott. 11-es! Halmosi állt a labda mögé, de a lövés pillanatában mintha megcsúszott volna, és ballal gyatrán a jobb kapufa mellé gurított.
31. perc: Az előzmény: Vincze Ottó indította a bal oldalon Nicsenkót, aki miután átjátszotta Hegedűst, átesett a védő lábán. A győriek 11-est reklamáltak - némi joggal - de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a szabálytalanság a büntetőterületen kívül történt. A büntetés így sem maradt el, Stark jobbal hatalmas erővel zúdította a labdát a bal felső sarokba.
1-1
37. perc: Peric adott be jobbról, Nicsenko mellel levette a labdát és ballal, nyolc méterről estében továbbított kapura, Csernyánszkinak nagyot kellett nyújtózkodnia, hogy kitolja a labdát a bal alsó sarok elől.
38. perc: Nicsenko a bal oldalon cselezgetett, észrevette, hogy a túlsó oldalon Vincze Ottó egyedül tör előre, és pontos passzal tulajdonképpen ziccerbe hozta játékostársát, aki 12 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba helyezett.
1-2
51. perc: Sitku egy szép cselt követően 14 méterről ballal csúnyán a kapu fölé lőtte a labdát.
52. perc: Komlósi odaajándékozta a labdát Nincsenkónak, aki 12 méterről lőtt, de Csernyánszki védett.
60. perc: Hegedűs végezhetett el szabadrúgást, 26 méterről: jobbal a jobb felső sarokra csavart, Sztevanovics szögletre mentett.
75. perc: Varga Zoltán ívelte be a jobbról Győr első szögletét,és a remekül érkező Jäkl hat méterről a kapu jobb oldalába bólintotta a labdát.
1-3 ---- Szentes Lázár, a Debrecen vezetőedzője: - A kihagyott büntető után érthetetlen zavarodottság lett úrrá a csapaton, aztán a két gól okozta sokk után már nem tudtunk talpra állni.

Reszeli Soós istván, a Győri Eto FC szakmai igazgatója: - Okulva a múlt heti vereségből, taktikusan, jó formában futballoztunk. Megérdemelten győztünk. Köszönöm a csapatnak a születésnapi ajándékot.

Játékvezető: Erdős József (8). Végig kézben tartotta a mérkőzést, remekül helyezkedett, és rendre jól ítélt. A 30 . percben hozott vitatható ítéletet, amikor is 11-es helyett "csak“ szabadrúgást végezhettek el a győriek - az más kérdés, hogy ez gólt ért.
Asszisztensek: Hegyi, Heibl ---- +++ Dicséret illeti Képíró János főrendezőt, hogy a serdülőcsapatok részére rendezett Karnevál-kupa résztvevőit, mintegy négyszáz gyereket (románok, olaszok, szerbek, ukránok és magyarok) ingyen beengedett a vendégszektorba. Persze ehhez az is kellett, hogy a 350 kilométerre lévő Győrből egyetlen drukker se fusson be Debrecenbe…

--- Bár egy amatőr műszerész mindent elkövetett az Oláh Gábor utcai stadionban található tévékészülék behangolása érdekében, sajnos az érdeklődők nem tudták megnézni az athéni olimpia szombat délutáni döntőit, így a debreceniek - legnagyobb bánatukra - lemaradtak Cseh László és Risztov Éva úszásáról, s nem szoríthattak Nemcsik Zsoltnak sem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik