Véget ér egy kínos ügy: Hrutka Jánosnak fizet a Kispest

KECSKÉS ISTVÁN, KUN ZOLTÁNKECSKÉS ISTVÁN, KUN ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2004.08.10. 21:36
Címkék
Két magyar csapat is érdekelt csütörtökön az UEFA-kupa selejtezőjében: a Bp. Honvéd Lengyelországban az Amica Wronki ellen játszik, míg az Újpest a Puskás Ferenc-stadionban fogadja a svájci Servette gárdáját. Mindkét találkozó 20 órakor kezdődik.
Két évvel ezelőtt játszott az Újpest utoljára UEFA-kupa-mérkőzést. Akkor a francia Paris St. Germain együttesében a világbajnok Ronaldinho volt a lila-fehérek ellenfele, s az ő vezérletével jutottak tovább a párizsiak. Ezúttal a svájci Servette-t kell felülmúlniuk a Megyeri útiaknak, mégpedig úgy, hogy a genfiek keretében már ott szerepel a világ- és Európa-bajnok Christian Karambeu, aki hároméves szerződést írt alá az együttessel. A Servette-re rá is fért az erősítés, hiszen a gárda továbbra is utolsó a bajnokságban és a legutóbbi mérkőzésén 4-0-ra kapott ki az Aarau együttesétől.

Az Újpest ennél sokkal jobban kezdte a bajnokságot, hiszen az első fordulóban Székesfehérvárott győzte le a Videotont. Az első hazai mérkőzést azonban nem a saját stadionjában játssza le a lila-fehér gárda, mivel a Megyeri úti pályán kicserélték a gyepszőnyeget és egyelőre még nem lehet futballozni a létesítményben. A Videoton elleni rajton Erős Károly először viselte a csapatkapitányi karszalagot az Újpest játékosaként és mindjárt nagy gólt is lőtt a fehérváriak kapujába.

A svájciak gyenge pontja a védekezés

"Ez azért egy egészen más mérkőzés lesz, mint a szombati - mondta Erős Károly. - Az edzés után megnéztük a Servette egyik mérkőzésének felvételét. Azon a bajnokin három nullára kaptak ki a genfiek, remélem, hogy mi is éppen ilyen különbséggel győzzük le őket. A gárdának tizenhárom új játékosa van, és náluk is új a tulajdonos. A felvételen úgy tűnt, hogy még nincs összeszokva az együttes, de egyénileg képzettek a labdarúgók. A védők elég sokat hibáztak, ami biztató a számunkra. Az nekünk is feltűnt, hogy a végén sok gólt kapnak, és már több kiállítással is büntették a Servette futballistáit ebben a bajnokságban. Bátor és szervezett játékkal viszont nyerhetünk ellenük. A lényeg az, mint minden ilyen párharc esetében, hogy ne kapjunk gólt. Az ellenfélnél játszó román Viorel Moldovan és a togói Kader gyors és veszélyes labdarúgók, rájuk külön is figyelni kell."
Bizakodó a hangulat néhány kerülettel odébb. Utoljára nyolc esztendeje volt ilyen izgatott a kispesti tábor, amikor még a franciaországi Nimes-be utazott kupameccsre (mivel nem akarunk "gyászhírrel" indítani, az eredmény felelevenítésétől talán tekintsünk el…), azóta viszont fontosabb külhoni túra nélkül maradtak a Honvéd szurkolói. Jó, néhányan eljutottak az Intertotó-kupa keretében Vilniusban vívott fellépésre, illetve júliusban az UEFA-kupa selejtezőjének első fordulója alkalmából Jerevánba is, de egy ütős kirándulás eddig hiányzott. Ám mivel a Bp. Honvéd kisebb nehézségek árán túljutott örmény ellenfelén, máris készülhet Lengyelországba a csapat. ---- V ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik