Nagy öröm a bombagól után

KECSKÉS ISTVÁN, KUN ZOLTÁNKECSKÉS ISTVÁN, KUN ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2004.04.03. 23:31
Címkék
A találkozó előtt a békéscsabai edző, Supka Attila kedélyesen beszélgetett újpesti kollégájával, Mészöly Gézával. A témát az szolgáltatta, hogy honnan nézi a mérkőzést a vendégek vezetőedzője, akit két hete Székesfehérvárott elküldött a kispadról Világi Balázs játékvezető, és ezután a fegyelmi bizottság három hónapra eltiltotta Supka Attilát és kétszázezer forintra megbüntette. A csabai szakember most csupán annyit mondott: ő ezúttal is leül a kispadra, mivel megfellebbezte az ítéletet, és ez halasztó hatályú (az új tárgyalásra egyébként a vezetőedző ügyvédet is fogadott, így felkészülten várja az újabb egyeztetést).

A kezdés előtt ezen kívül az is kiderült, hogy szombaton a kora délutáni órákban megérkezett Kínába az Újpestről kölcsön adott Kovács Zoltán, aki hétfőtől már a honkongi Sencseng csapatának edzéseit látogatja.
A bajnoki aztán úgy kezdődött, ahogy Mészöly Géza megígérte, azaz az újpestiek már az elején neki ugrottak a vendégeknek, és a 9. percben a 250. bajnoki mérkőzését játszó Bükszegi Zoltán vezetést is szerzett. Ezt követően is a hazaiak akarata érvényesült, bár azért azt túlzás lenne állítani, hogy a kapujukhoz szögezték volna a vendégeket. A csabaiak néhány távoli lövéssel jelezték, hogy ők is a pályán vannak, ám ezek részint nem voltak különösebben jól célzottak. Az első félidőben azt megállapíthattuk, hogy az újpestiek két új kedvence, Feczesin Róbert és Sándor György egyáltalán nem bízta el magát az elmúlt hetek sikereitől, ezúttal is nagy lelkesedéssel küzdöttek a csapatukért…
A békéscsabaiaknak csak villanásokra futotta, és a szünet után a cserékkel felfrissített vendégalakulat csak elvétve hozta kellemetlen helyzetbe a hazaiakat. A hajrához érve aztán már ismét az Újpest irányította a játékot, újra a hazaiak előtt nyíltak lehetőségek. Ennek egyik oka az volt, hogy a 70. percben Dejan Vilotics piros lapot kapott, mivel nyilvánvaló szándékos szabálytalanságával vélhetően góltól fosztotta meg a hazai csapatot.
Összeségében az Újpest teljesen megérdemelten, sőt azt is írhatjuk, hogy könnyedén győzött. A lila-fehér drukkerek nagyon szerethetik a jócskán megfiatalított újpesti csapatot, amely az első perctől az utolsóig nagy erőbedobással küzdött. A csabaiaknak ezen az estén semmi nem sikerült és szerencséjük sem volt. Pedig a második félidőben nagyobb koncentrációval akár meg is nehezíthették volna az újpestiek dolgát. A 85. percben szerzett Szeverényi Péter találat csak szebbé tette számukra az estét, és egy picit felbosszantotta a hazai játékosokat…
De nem annyira, hogy Rajczi Péter a találatával ne vegye el végleg a vendégek kedvét ettől az estétől. ---- Az Újpest két fiatal tehetsége Feczesin Róbert és Sándor György szinte önkívületi állapotban ünnepelte eddigi góljait – előbbi játékos a Békéscsaba elleni bajnokiig három, utóbbi két alkalommal volt eredményes a tavaszon. A gólörömnél bemutatott örömtánc-koreográfiához mindkettőjüknél hozzátartozott, hogy levették mezüket és a fejük felett megpörgették azt, így aztán az újságok fotóin, valamint a televíziós felvételeken az öröm pillanataiban félmeztelenül, vagy éppen trikóban mosolyogtak.
Nos, ennek nem örültek az Újpest támogatói – különösen a télen főszponzorrá előlépett pezsgőgyár illetékesei lettek morcosak –, mivel a képeken egyszer sem látszottak a szponzorok logói. A Békéscsabai Előre FC elleni találkozó előtt ezért az újpesti futball-kft. vezetői először is arra kérték a fiatalokat, hogy szerezzenek újabb gólokat, de ha lehet, a találatokat követően ne vegyék le a dresszeket, vagyis mindig tartsák szem előtt a támogatók és a klub érdekeit. ----
A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött a 60 éves korában elhunyt egykori stadionigazgató, Bereczky István emlékére.
9. perc: Tóth Norbert balról emelte kapu elé a labdát, amit Feczesin megcsúsztatott, és így éppen az ötösön nagy magányában álló Bükszegi elé került – ő akár meg is ijedhetett volna a váratlan egyedülléttől, de nem vacakolt sokat, ballal a bal alsó sarokba lőtt.
1–0
42. perc: Tóth Norbertet vitték földre a csabai kaputól 23 méterre. Farkas Balázs állt a labda mögé, és jobbal káprázatosan tekert a jobb felső sarokba.
2–0
51. perc: Az első szép csabai akció végén Vincze Zoltán balra sodródva lőhetett 12 méterről, és bár becsülettel eltalálta a labdát, Vlaszák szögletre mentett.
70. perc: Vilotics próbálta elrúgni a labdát saját kapuja elől, de Rajczi jó ütemben közbelépett – a labda így éppen a kapu felé pattant, Rajczi természetesen utánaeredt, a fáziskésésben lévő Vilotics meg jobb híján lerántotta az újpesti támadót. Ennél egyértelműbb kiállítás aligha van, a csabai játékos nem is vitatkozott a piros lap láttán.
85. perc: Vincze Zoltán laposan gurított középre az újpesti 16-oson belül, és bár az érkező Hoffmann kissé "eltörte" a labdát, a berobbanó Szeverényi megelőzte Vlaszákot, és öt méterről a kapu közepébe stukkolt.
2–1
87. perc: Grujics és Simunic összefutott a békéscsabai 16-oson belül, így a labda a kapu felé pattogott – Rajczi azonban biztosra ment, és egy méterről a kapu közepébe fejelt.
3–1 ---- A csapat megvalósította azt, amit kértem, azaz az első pillanattól magához ragadta a kezdeményezést. A célunkat elértük, vagyis a felsőházba jutottunk. Fantasztikus közönségünknek köszönjük a támogatást.
Mészöly Géza az Újpest vezetőedzője

Az első félidőben ment el ez a mérkőzés… A gyorsan kapott gól után még talpra tudtunk állni, de egy újabb hiba már megpecsételte a sorsunkat. Zankarlo Simunic kapusunknak eltörött az orra, így orvosi kezelés vár rá.
Supka Attila a Békéscsaba vezetőedzője ---- Hosszú ideig éktelenkedett egy csúnya helyesírási hiba a Megyeri úti stadion plakátján, ugyanis a "Hajrá, lilák!" feliratból sokáig hiányzott a vessző, és ennek lapunk egyik tudósításában is hangot adtunk. Nos, Újpesten ügyelnek a helyesírásra is, és a vesszőt odabigyesztették a buzdításhoz.

Amikor a Ferencváros Újpestre látogat, akkor garantálható, hogy néhány székkel kevesebb lesz a vendégszektorban. Lassan másfél éve, hogy csaknem száz szék bánta a zöld-fehér drukkerek látogatását, azonban úgy tűnik, a stadiont üzemeltető Sportfolió Kht.-nek nem fontos a vendégdrukkerek kényelme, mert még mindig nem sikerült pótolni az ülőkékeket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik