A dráma második felvonása

A mérkőzésről tudósított: SZENTGYÖRGYI ÁKOSA mérkőzésről tudósított: SZENTGYÖRGYI ÁKOS
Vágólapra másolva!
2003.10.29. 21:27
Címkék
SÁRGA LAP
Németh G. (Kanta József felvágásáért) a 20., Márton (reklamálásért) a 27., Jokisics (reklamálásért) az 58. percben

SZÖGLETARÁNY: 2:8 (1:5)

21. perc: Németh Gábor buktatta a kapura törő Kanta Józsefet. A jogosan megítélt 11-esből Pálfi az elvetődő kapus mellett a bal alsó sarokba bombázott. 1–0

Az élvonal és a másodosztály újoncainak összecsapását a vendégek kezdték jobban. Nagy Tamás tanítványai folyamatos támadásokat vezettek, a Bodajk térfelén viszont az első nagy lehetőség a hazaiak előtt adódott, Bori Gábor lövése azonban még nem hozott gólt. Percekkel később már örülhettek Győri Jánosék, miután Pálfi László büntetőből megszerezte a vezetést. A gólt követően visszaesett a mérkőzés színvonala. A pécsiek mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, ám az első félidőben már nem sikerült a kapuba találniuk.

A büntetô elôtt Kanta Józsefet buktatták (Fotó: M. Németh Péter)
A büntetô elôtt Kanta Józsefet buktatták (Fotó: M. Németh Péter)
A büntetô elôtt Kanta Józsefet buktatták (Fotó: M. Németh Péter)
A fordulást követően, a második játékrészre "megerősített” élvonalbeli gárda mindent egy lapra téve támadott, ám a Horváth Levente vezette védelem rendre tisztázni tudott. A 70. percben a szerencse is elpártolt a pécsiektől, miután Márton Gábor remekül ellőtt labdája a kapufáról kifelé pattant.
Az utolsó percekben a hazaiak két százszázalékos ziccert is kialakítottak, ám ezekből gól már nem született, így a lelkesebben és jobban játszó NB I B-s csapat jutott a legjobb nyolc közé.
Jó: Fülöp M., Horváth L., Győri, Pálfi, ill. Márton, Horváth S.

Mestermérleg
Lőrincz Emil:
– A helyzetek és a játékunk alapján megérdemelten jutottunk tovább.
Nagy Tamás: – Úgy érzem magam, mintha egy kétrészes drámában lennék. Az első rész szombaton volt, a második pedig szerdán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik