NB I B: Büki TK–Kaposvári Rákóczi 1–2

KISS ÁRPÁDKISS ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2003.06.21. 23:30
Címkék
GÓLSZERZÔ
Kőrösi a 27. percben 16 méterről a bal felső sarokba emelte a labdát (1–0). Rajczi a 43. percben a felső kapufáról visszapattanó labdát öt méterről fejelte a hálóba (1–1). Jéger a 72. percben középen kiugrott és 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1–2)
SÁRGA LAP
Seper (Finta buktatásáért) a 14., Máté (Somogyi lerántásáért) a 41., Rajczi (Zsebe gáncsolásáért) a 66. percben
SZÖGLETARÁNY: 3:9 (2:6)

A találkozónak nem kisebb volt a tétje a Büki TK részére, mint a második hely megszerzése, amely egyben azt is jelentette számukra, hogy az új bajnoki idényben az első osztályban folytathatják majd a küzdelmet. Számukra a győzelem kiharcolása volt a cél, hiszen a rivális a másik Vas megyei csapat, a Lombard FC Haladás egy ponttal vezetett előttük.
A 11. percben Tóth Balázs lövése foglalkoztatta a bükiek kapuvédőjét, Varga Zoltánt, de a 17 méterről leadott lövést a léc alól biztos kézzel ütötte szögletre. A másik oldalon ellentámadás végén Bausz Róbert emelt hat méterről kapura, de a felső kapufáról vágódott vissza a labda. A folytatás nem a legjobban alakult egyik csapat számára sem, mert a 13. percben már a hazaiak mestere Mihalecz István kényszerült cserére, amikor Nagy Csaba egy összecsapás végén megsérült és cserét kért, helyére Zsebe Gábor jött be. A 24. percben aztán a kaposvári Finta Zoltán sérült meg, az ő helyettese Farkas Norbert lett. A 27. percben szerezte meg a vezető gólt a hazai csapat, ekkor még mindenki azt hitte, hogy ez a találat az első osztályt jelentheti a bükiek számára. Kőrösi András nagyszerű helyzetfelismerését dicséri, hogy a 16-os sarkánál észrevette, hogy Balajcza Szabolcs kinn áll kapujából, ezért egy nagyszerű emeléssel küldte a hálóba a labdát. A 43. percben lohadt le a hazai szurkolótábor hangulata, amikor a Rákóczi FC egyenlíteni tudott. Bal oldali szögletrúgás után a beívelt labdát Petrók Viktor, 10 méterről a felső kapufára fejelte, és az onnan visszapattanót a szemfüles Rajczi Péter már nem hibázta el. A középkezdés után ismét a vendégcsapat sokat mozgó és nagy kedvvel játszó támadója előtt Rajczi Péternek nyílt gólszerzési lehetőség, de lövése után a labda, a kapufáról vágódott vissza.

Bausz Róbert és a büki csapat csalódott lehet, mert nem éltek a nagy lehetôséggel (Fotó: Ungler Tamás)
Bausz Róbert és a büki csapat csalódott lehet, mert nem éltek a nagy lehetôséggel (Fotó: Ungler Tamás)
Bausz Róbert és a büki csapat csalódott lehet, mert nem éltek a nagy lehetôséggel (Fotó: Ungler Tamás)
Somogyi Gábor lövésével kezdődött a második játékrész. A bükiek támadójátékosa a bal szélen futott el, majd 16 méterről leadott lapos lövése a bal kapufa tövénél hagyta el a játékteret centiméterekkel. Az 50. percben a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki Bausz Róbert. Gombos nagyszerű indítása után középen kiugrott, a kifutó Balajcza Szabolcs mellett elhúzta a labdát, majd 12 méterről a jobbösszekötő helyére az oldalhálóba lőtte. A 72. percben aztán végleg eldőlt a mérkőzés sorsa, és szertefoszlott a bükiek titokban dédelgetett álma. Jéger Imre és Rajczi Péter nagyszerű összjátéka után Jéger volt eredményes. Ezzel a vereséggel a bajnoki idényben először kapott ki hazai pályán a büki csapat. Ez a vereség számukra nagyon sokba került, hiszen, így a bajnokságban csak a harmadik helyet tudták megszerezni, és lemaradtak az első osztályban való szereplés jogáról, s mivel a másodosztályra nem neveztek, a jövőben csak amatőr szinten lesz futball Bükön.

Mestermérleg
Mihalecz István:
– Sajnos az utolsó mérkőzésre elfáradtunk. Megérdemelten győzött a Kaposvár, és egyben gratulálok a csapatnak az egész évben nyújtott teljesítményért.
Prukner László: – Három hét alatt a fiúk nagyszerű teljesítményt nyújtottak, és ehhez csak gratulálni tudok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik