NB I B: Akik jól érzik magukat, jó eredményt produkálnak

A mérkőzésről tudósított: HORVÁTH LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: HORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.06.04. 21:59
Címkék
GÓLSZERZÔ
Horváth S. a 15. percben Kordé beadását követően egyből jobbal, tíz méterről laposan a kapu közepébe lőtte a labdát (1–0). Havrán a 28. percben a Baranyi fellökéséért megítélt büntetőből jobbal a kapu jobb oldalába helyezett (11-esből, 1–1). Ulrich az 56. percben a Horváth Gyula által lefejelt labdát nyolc méterről, jobb lábbal, nagy erővel a léc alá bombázta (2–1). Márton a 74. percben egy 18 méteres szabadrúgás után mesterien csavart a kapuba (3–1). Márton a 84. percben Horváth Gyulával kényszerítőzött, majd a visszakapott labdát jobb cipője orrával a jobb alsó sarokba továbbította (4–1). Horváth Gyula a 89. percben Pest Krisztián jobb oldali beívelését követően az ötösről a bal alsó sarokba fejelt (5–1)

SZÖGLETARÁNY: 13:5 (7:2)
Ebben az idényben talán még nem is voltak ennyien a PMFC futballmecscsén… A magas nézőszámot elősegítette, hogy a vezetők ezer jegyet szétosztottak a helyi iskolák és a megyei labdarúgócsapatok között.
Horváth Gyula már a negyedik percben gólt lőhetett volna, ami tovább emelhette volna az ünnepi hangulatot. Az azonban rontotta a kedélyeket, hogy a Balassagyarmat váratlanul kiegyenlített, majd 1–1-nél a 30. percben Kulcsár Árpád a kapufára lőtt egy tizenegyest. A második félidőt végigtámadta a PMFC, számtalanszor rúgott kapura, egymás után ívelte be a szögleteket, nagy fölénye a szünet után gyorsan góllá érett. Innen kezdve már csak az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel nyer a listavezető. A helyzetei megvoltak ahhoz, hogy még jobban kitömje a Balassagyarmatot, de még így is ötöt rúgott neki… Sokat elárul a vendégekről, hogy egyik legjobbjuk az öt gól ellenére a kapusuk, Vámos János volt. Márton Gábor több hónapos sérülés miatti kihagyás után, az utolsó fél órára tért vissza, és két gólt szerzett.
Sokkal jobb csapat a PMFC a Balassagyarmatnál, s ez ki is domborodott. A végére teljesen szétesett a vendégek játéka, percenként kaphattak volna újabb gólt. Ezzel a győzelmével a PMFC a további mérkőzések eredményétől függetlenül már feljutott az élvonalba. A lefújás után a hazai közönség nagy ünneplésben részesítette a már első osztályú pécsi együttest.

Mestermérleg

Nagy Tamás:
– Azok az emberek, akik jól érzik magukat, jó eredményt is produkálnak. Köszönet azoknak a szakmai nagyságoknak, akik ezzel a gondolattal jó irányt adtak meg nekem útravalóul.
Gergely Károly: – Gratulálok a pécsieknek, a második félidőben jól játszottak, a védelmi hibáinkat könyörtelenül kihasználták. Sok sikert kívánok nekik az élvonalban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik