NB I/B - Magabiztos pécsi győzelem

A mérkőzésről tudósított: HORVÁTH LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: HORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.03.29. 20:28
Címkék
GÓLSZERZÔ
Kulcsár Á. a 9. percben a Liptákról kipattanó labdát balról, kiszorított helyzetben, ballal kilenc méterről lőtte a bal felső sarokba (1–0). Pest K. a 35. percben Mártonnal kényszerítőzött, majd a visszakapott labdát jobbal, tíz méterről a léc alá emelte (2–0). Gaál a 50. percben Sipos jobb oldali beadása után hat méterről, jobb lábbal, kapásból a kapu bal oldalába bombázott (3–0)

SÁRGA LAP
Máté (felvágta Dulit) a 28., Kellner (Pest Krisztián visszahúzásáért) a 42., Berdó (műesésért) a 71., Tóth Z. (letalpalta Herbertet) a 74., Weisz (buktatta Berdót) a 80., Jokisics (sípszó utáni labdaelrúgásért) a 90. percben

SZÖGLETARÁNY: 4:3 (1:1)
A gyors vezetés sem nyugtatta meg a meglepetésre roppant ideges pécsi játékosokat, akik végigtámadták az első félidőt, de csak a második góljuk után mertek felszabadultan játszani. Közben 1–0-nál a 26. percben Vincze István, a tatabányaiak egykori válogatott csatára egyenlíthetett volna, ám nagy helyzetben hibázott.
A szünetben kettős cserét hajtott végre Nagy Tamás, a PMFC vezetőedzője, és a házigazdák öt perc elteltével már 3–0-ra növelték előnyüket a teljesen gyámoltalanul futballozó Tatabánya ellen, amelynek kapura veszélytelen csatársorát a fordulás után hamar le is cserélte a vendégek szakvezetője, Török József. A házigazda nagyobb különbséggel is nyerhetett volna ezen az összecsapáson, ha az ellenfél tizenhatosa körül jobban koncentrál, a helyzeteit jobban kihasználja és néhány focistája bizonyos szituációkban inkább a játékkal törődik. Igaz, nemcsak a futballisták voltak feszültek, hiszen a találkozó hajrájában a reklamáló Nagy Tamást a bíró elküldte a kispadról.
A pécsiek győzelméhez nem férhetett kétség, a Tatabánya jóformán csak egyszer lőtt kapura, azt is még az első félidőben Vincze István révén tették a látogatók, akik láthatóan nemigen hittek abban, hogy bravúrral rukkolhatnak ki a listavezető Pécsi MFC otthonában.

Mestermérleg
Nagy Tamás: – Nehezen kezdődött a meccs, de a döntő pillanatokban most jó helyen voltunk, így megérdemelten szereztük meg a három pontot.
Török József: – Legalább ennyivel jobb csapat a Pécs, nem igazán sikerült megnehezíteni a dolgukat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik