Haladás-Nyírség 0-0 - Idény eleji gyenge forma

KISS ÁRPÁDKISS ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2003.03.08. 23:38
Címkék

SÁRGA LAP
Szatmári (felvágta Kincsest) a 13., Bábik (buktatta Kovács Attilát) a 37., Farkas V. (Vént megrúgta) a 40., Árki (Kocsist buktatta) az 55., Nakics és Vén (kakaskodásért) a 72., Somfalvi (Kádárt felrúgta) a 76. percben

SZÖGLETARÁNY: 6:3 (3:2)

Mivel jól sikerült a téli holt idény a Lombard FC Haladásnak, a klub vezetősége a feljutást tűzte ki célul, és csak az első osztályú tagság kivívása jelentene sikert Szombathelyen. Ennek érdekében egyébként az elmúlt hónapokban több futballistát is igazoltak, és a REAC-tól megvásárolt Potemkin Károly az edzőmérkőzéseken rengeteg gólt szerzett. Nem csoda, hogy a házigazda szurkolói gólokat vártak a Lombard-csatároktól, hiszen Potemkin mellett az a Nagy I Sándor is szerepet kapott, aki a Nemzeti Sport osztályzatai alapján az ősz legjobb futballistája lett a második vonalban.
Ráadásul a Haladás télen is elért egy nagy sikert: a Borsodi Terembajnokság zalaegerszegi selejtezőjéből bejutottak a debreceni döntőbe.
Az előjelek tehát sima Lombard-sikert ígértek, még akkor is, ha az országot átutazó vendégek is erősödtek a Dunaferrtől érkezett Németh Viktorral és a katasztrofális pénzügyi helyzetbe került Diósgyőrt otthagyó Vén Gáborral.
Aztán a találkozó némi csalódást okozhatott, hiszen a kilencven perc nem volt elegendő a játékosoknak arra, hogy gólt szerezzenek.
Három kimaradt helyzet és három sárga lap jellemezte a két csapat első félidei játékát. Az első tíz percben a vendégek játszottak enyhe mezőnyfölényben, ezért nem volt meglepő, hogy az első kapura lövési kísérletet is ők jegyezték. A Haladás az első veszélyes támadását csak az első félóra végén vezette, míg a Nyírség hiába birtokolta többet a mezőnyben a labdát, később a kapura nem jelentett veszélyt. A második játékrészben a vendégek különösen a bal oldalon vezettek egyre több veszélyes támadást, Kocsis István jóvoltából. Több esetben is nagyszerű lövést küldött Balogh Tamás kapujára, de a szombathelyiek kapusa minden esetben biztos kézzel tudott hárítani. A mérkőzés hajrájában a Lombard FC megpróbált mindent elkövetni a győztes gól megszerzésére, de hiába volt az igyekezet, a szombathelyiek nem boldogultak a fegyelmezetten és sportszerűen védekező vendégek védelmével szemben. Ezen a találkozón csak a két csapat játékosainak a küzdeni akarását lehet dicsérni, hiszen mindent megtettek azért, hogy megszerezzék a győzelmet, de mivel a kapukra nem sok veszélyt jelentettek, ezért meg kellett elégedniük a döntetlennel.

MESTERMÉRLEG
Glázer Róbert:
– Idény eleji formában játszottunk, bár volt három százszázalékos helyzetünk, azok kimaradtak. A szervezett Nyíregyháza ellen nem tudtuk hozni az egyéni pluszokat, ezért maradt el a győzelem.
Kis Károly: – Vérbeli rangadón mindkét csapat alakított ki helyzeteket. Az eredményt igazságosnak tartom.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik