D. S. B.
2023.06.09 15:09 Frissítve: 2023.06.09 18:51

Videó: az apatestű kosaras, aki cseleivel Draymond Greent is ámulatba ejtette

Igazi sztár lett a közösségi médiában az a 36 éves, kétgyermekes apuka, aki a koronavírus-járvány miatti bezártság alatt szánta el magát arra, hogy ismét hódoljon szeretett sportágának, a kosárlabdának. Mitchell Muehl látványos oktatóvideóinak köszönhetően a közösségi oldalakon már több mint 600 ezer feliratkozóval rendelkezik és a Golden State Warriors sztárját, Draymond Greent is ámulatba ejtette – mutatta be az apatestű kosarast a San Francisco Chronicle.

Mitchell Muehl egyik napról a másikra lett a közösségi média sztárja (Fotó: Mitchell Muehl/Instagram)

Mitchell Muehl a lapnak felidézte, hogy a Rancho Cotate középiskolai csapatában játszott tinédzserként, de az iskolát rossz jegyei miatt már az első évében otthagyta és dolgozni kezdett.

A férfi annak idején heti öt alkalommal kosárlabdázott, ám ahogy elkezdett dolgozni, egyre inkább háttérbe kellett szorítania kedvenc időtöltését, s eleinte havi néhány alkalommal, majd évente párszor játszott.„Kivettem egy évtizednyi szabadságot és elengedtem magam. Csak a járvány idején döntöttem úgy, hogy újra formába hozom magam” – mondta a 179 centiméter magas és akkor 126 kilós Muehl, aki a pandémia alatt kezdett el ismét eljárni egy közeli parkba, ahol az ott játszókkal egy közös csoportot is létrehoztak, onnantól kezdve pedig egyre gyakrabban pattogtatta a labdát.

Muehl a lapnak arról is beszélt, hogy a kosárlabdapályára való visszatérésnek köszönhetően három és fél hónap alatt 45 kilót fogyott, majd újabb három és fél hónap alatt még 20 kilogrammtól szabadult meg.

 

Muehl 2012-ben regisztrált az Instagramra, s első kosárlabdáról szóló videóját csak 2021 májusában tette közzé, de tartalmai csak szűk egy évvel később, 2022 áprilisában kezdtek el terjedni.

„Este lefeküdtem, megnéztem a bejegyzéseimet és azt mondtam: »Hé, van pár száz megtekintésem.«” Felébredtem és egyik napról a másikra a pár száz megtekintés 10 ezerré változott” – idézte fel a kezdeteket Muehl, aki igazán látványos dobásokkal, cselekkel, passzokkal és védekezésekkel ejti ámulatba követőit, videóiból pedig körülbelül 500 dollárt keres havonta és alkalmanként ajándékokat kap cégektől, melyek értékelik munkáját.

A 36 éves, kétgyermekes apuka egyik videóját – melyen távoli dobásokat mutat be – több mint 25 millióan nézték meg és 1.3 millióan kedvelték.Muehl látványos cseleivel, dobásaival nem csak az átlagembert, hanem az észak-amerikai profi kosárlabdaliga sztárjait is lenyűgözi, így például a Golden State Warriorst erősítő Draymond Greent is ámulatba ejtette Muehl egyik videója.

Muehl nemcsak a pályán, hanem azon kívül is előszeretettel készít kosárlabdás videókat, hiszen több, medencébe ugrós, zsákolós videója is van.

 

 

 

 

2023.09.23 10:36:29

Kosárlabda nemzetisport.hu

A testvérpár mind a négy válogatott kosarasa klubot váltott nyáron, s van vb-győztes „ügyfelük” is.

2023.09.14 21:44:27

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A DBB évek óta tudatosan igénybe veszi az új eljárások és a technológia segítségét. Egy-egy szövetségi edző nagyjából ötven korosztályos játékos fejlődését követi nyomon. Egy központi szerverre megkapja a kiválasztottakról készült összes felvételt, amire rendszeresen videóüzenetekkel reagál.

2023.09.05 23:25:32

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Ludovika Csata NB I A- és a Csata DSE NB I B-csoportos visszalépése nyomán beindult a szétmaszatolás; sokan az angyalföldi utánpótlás szakmai műhely összeomlását huhogták. Holott az 1995-ben életre hívott Csata DSE köszöni szépen, él és virul.

2023.08.12 22:36:10

Kosárlabda nemzetisport.hu

A női kosárlabda NB I 2023–2024-es idényének programja, eredményei.