Sportrádió: „Még nem vagyok olyan szintű játékos, mint Hanga Ádám”

Vágólapra másolva!
2022.06.23. 08:37
null
Fotó: Joventut Badalona
A Sportrádió interjút készített Maronka Zsomborral, aki Badalona játékosaként idén az elődöntőig jutott a spanyol kosárlabda-bajnokságban. A mindössze 19 éves kosarassal beszélgetett Hortobágyi Tibor az idei szezonról és a célokról is, Hanga Ádámról, valamint arról, hogy tervez-e még az NBA-vel.


A mostani évadról:

„Pozitív érzésekkel zártam a bajnokságot. Az elődöntőig jutottunk a Badalonával, pedig nem is tűztünk ki ilyen célt. Nem akartunk a hetedik vagy nyolcadik helyen végezni, mert így azonnal a Barcelonát vagy a Real Madridot kaptuk volna meg a kieséses szakaszban. Aztán az elődöntőben az utolsó pillanatig hittünk abban, hogy győzünk, de a Barcelona az Barcelona.”

A badalonai kezdetekről:

„Egy álmom vált valóra, amikor idejöttem 13 éves koromban. Az első csapatban akartam játszani, aztán nemcsak ez sikerült, hanem még az elődöntő is összejött. Ha az utánpótlást nézzük, a Badalona az egyik topcsapat. Amikor idejöttem, az utolsó helyeken álltunk a ligában, a bennmaradásért küzdöttünk. Ehhez képest eltelt hat év, és most ott vagyunk a legjobb három körül. Mindenki segítőkész volt, de most már rendes csapattársként kezelnek, tehát megkapom, ha valamit nem jól teszek a pályán.”

A szurkolókról:

„Badalona gyakorlatilag egy város Barcelonával, és a kosárlabdán kívül nagyon nincs más sport. Az emberek kötődnek ehhez a csapathoz. Nagyon sokat jelent a támogatásuk.”

Az NBA-draftról:

„Megláttam, hogy milyen a kinti kosárlabda. Új impulzusokat kaptam, és ez meg is látszódott ebben az évben. Most kihúztam a nevem a draftról, mert nem volt lehetőségem kimenni, hogy személyesen is megnézzenek. A következő évadban szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy meggyőzzem őket.”

A magyar kosarasok szerepéről a spanyol ligában:

„Én azért még nem vagyok olyan szintű játékos, mint Hanga Ádám. Aláírtam egy ötéves szerződést, így lesz lehetőségem a bizonyításra. Tartjuk a kapcsolatot, de nem akarok nagyon rászállni, hiszen neki is megvan a maga dolga.”

A teljes interjú:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik