R. P. 2022.06.23 08:37

Sportrádió: „Még nem vagyok olyan szintű játékos, mint Hanga Ádám”

A Sportrádió interjút készített Maronka Zsomborral, aki Badalona játékosaként idén az elődöntőig jutott a spanyol kosárlabda-bajnokságban. A mindössze 19 éves kosarassal beszélgetett Hortobágyi Tibor az idei szezonról és a célokról is, Hanga Ádámról, valamint arról, hogy tervez-e még az NBA-vel.

Fotó: Joventut Badalona


A mostani évadról:

„Pozitív érzésekkel zártam a bajnokságot. Az elődöntőig jutottunk a Badalonával, pedig nem is tűztünk ki ilyen célt. Nem akartunk a hetedik vagy nyolcadik helyen végezni, mert így azonnal a Barcelonát vagy a Real Madridot kaptuk volna meg a kieséses szakaszban. Aztán az elődöntőben az utolsó pillanatig hittünk abban, hogy győzünk, de a Barcelona az Barcelona.”

A badalonai kezdetekről:

„Egy álmom vált valóra, amikor idejöttem 13 éves koromban. Az első csapatban akartam játszani, aztán nemcsak ez sikerült, hanem még az elődöntő is összejött. Ha az utánpótlást nézzük, a Badalona az egyik topcsapat. Amikor idejöttem, az utolsó helyeken álltunk a ligában, a bennmaradásért küzdöttünk. Ehhez képest eltelt hat év, és most ott vagyunk a legjobb három körül. Mindenki segítőkész volt, de most már rendes csapattársként kezelnek, tehát megkapom, ha valamit nem jól teszek a pályán.”

A szurkolókról:

„Badalona gyakorlatilag egy város Barcelonával, és a kosárlabdán kívül nagyon nincs más sport. Az emberek kötődnek ehhez a csapathoz. Nagyon sokat jelent a támogatásuk.”

Az NBA-draftról:

„Megláttam, hogy milyen a kinti kosárlabda. Új impulzusokat kaptam, és ez meg is látszódott ebben az évben. Most kihúztam a nevem a draftról, mert nem volt lehetőségem kimenni, hogy személyesen is megnézzenek. A következő évadban szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy meggyőzzem őket.”

A magyar kosarasok szerepéről a spanyol ligában:

„Én azért még nem vagyok olyan szintű játékos, mint Hanga Ádám. Aláírtam egy ötéves szerződést, így lesz lehetőségem a bizonyításra. Tartjuk a kapcsolatot, de nem akarok nagyon rászállni, hiszen neki is megvan a maga dolga.”

A teljes interjú:


 

2022.06.29 12:51:02

Kosárlabda MTI/R. P.

Az amerikai Sierra Calhoun a spanyol, a görög és az olasz ligát is megjárta korábban.

2022.06.26 18:12:19

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN, TÓTH GÁBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az első két negyedben eldőlt a mérkőzés, a körmendiek nem tartották a lépést a sokkal pontosabb szombathelyiekkel.

2022.06.23 10:31:29

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A szakember korábbi sikerei helyszínén, csak immár a PEAC csapatában folytatja karrierjét.

2022.06.13 14:37:39

Kosárlabda nemzetisport.hu

A 27 éves, 188 centiméter magas játékos legutóbb hazájában játszott.

2022.06.11 23:48:31

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Emberemlékezet óta nem volt olyan rájátszás, mint a mostani, amelyben többnyire nem a légiósok, hanem a magyar kosarasok viszik a prímet. Pénteken elképesztően izgalmas párharc zárult le Fehérváron. A Falcóban színtiszta magyar sor harcolt a legkiélezettebb pillanatokban, ami azt is jelenti, hogy jobban viselik a terhet ezek a játékosok, mint a külföldiek, akiknek egyébként is kiegészítő feladat jut.