K. Zs. 2022.06.13 10:43 Frissítve: 2022.08.01 23:32

Sportrádió: „Hangának még bőven van ideje Euroligát nyerni”

Dávid Kornél rendkívül kiélezett, hétmeccses NBA-finálét vár – derült ki a Sportrádióban elhangzott beszélgetésből, amelyben az eddigi egyetlen magyar NBA-játékos mellett Zsivera Gábor, a kezdo5.hu főszerkesztője volt Balogh Balázs műsorvezető vendége. A Hazafutásban sugárzott eszmecserében Dávid Kornél méltatta Hanga Ádámot is, aki a Real Madrid színeiben spanyol bajnoki döntőre készül korábbi csapata, a Barcelona ellen.

Dávid Kornél (Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter, 2021)

 

„Hosszú évek óta bárhol játszott, mindig az elvárásoknak megfelelően teljesített, sőt azon felül is, nem véletlen, hogy ilyen klubokban szerepelhet” – fejtette ki véleményét Hanga Ádámról Dávid Kornél, hozzátéve, hogy a Real Madrid magyar légiósának teljesítményét értékelve nem a pontdobásra kell összpontosítani, Hanga sokkal több mindent tesz hozzá csapata játékához.

A beszélgetésben szó esett Hanga esetleges válogatottbeli szerepléséről, illetve arról, mit tartogathat még a 33 éves klasszis karrierje.

„Nagyon jó adottságokkal rendelkezik, szerencsés alkat, s ha az idő múlásával a gyorsaságából, a robbanékonyságából veszít is, a játékintelligenciája, a tapasztalata révén képes kompenzálni, szóval bőven van még ideje Euroligát és más kupákat nyerni” – véli Dávid.

Hanga Ádám a madridiak mezében (Fotó: AFP)

 

Ami pedig az NBA nagydöntőjét illeti, a Golden State Warriors és a Boston Celtics csatája – a két együttes felváltva születő győzelmei nyomán – 2–2-re áll, és Dávid szerint most már nagy az esély arra, hogy csak a lehetséges utolsó alkalommal, a hetedik találkozón lesz döntés.

„Nagyon jól reagált az előző mérkőzésre (a második vereségre) a Golden State Warriors, de ugyanez jellemző a Bostonra is. A két csapat, ha veszít, nyeri a következő meccset. A második vereség után a Golden State fizikai erőben, keménységben előrelépett, kompenzálta a Boston adottságait, ehhez hozzájárult a lepattanózásban való fejlődése, valamint Stephen Curry extra teljesítménye. Nem volt hullámvölgye, nem volt faultproblémája, a hátán vitte a csapatát” – jellemezte Dávid Kornél a Golden State vezérét. 

A beszélgetést meghallgatva azt is megtudhatják, miként vélekedik Dávid Kornél arról, hogy Curry összehasonlítható-e a legendás Michael Jordannel.

Az NBA 2–2-re álló nagydöntőjének ötödik mérkőzése magyar idő szerint kedd hajnalban lesz, míg az egyik fél harmadik győzelméig tartó spanyol bajnoki finálé hétfő este kezdődik.


 

2022.09.13 14:52:24

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.

2022.09.14 11:57:49

Kosárlabda nemzetisport.hu

A női kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.

2022.09.09 22:37:38

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Luka Doncic, a szlovénok 23 éves világsztárja öt évvel ezelőtt már Európa-bajnok lett, aztán egy évre rá Euroliga-győztes, most pedig az NBA öt legnagyobb csillagának egyike. Szavakkal leírhatatlan, mennyire szereti ezt a játékot, mennyire tudja, mikor kell csapatjátékosnak lennie, és mikor kell „one man show”-t a parkettre varázsolnia.

2022.09.07 20:03:10

Kosárlabda nemzetisport.hu

A házigazda németek sokkal jobbnak bizonyultak a tartalékos magyar válogatottnál az utolsó csoportmérkőzésen.

2022.09.06 16:43:52

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, FAZEKAS ZOLTÁN (Köln), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Férfi kosárlabdacsapatunk a továbbjutás reménye után újabb csoportmérkőzését is elveszítette az Eb-n.