Férfi kosár: Perl Zoltán bízik a szombathelyi közönség segítségében

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.10.06. 07:53
null
Perl Zoltán (labdával) a hazai pálya előnyének kihasználásában bízik (Fotó: Vas Népe/Unger Tamás)
A Falco a Bajnokok Ligája egyik legerősebb csapatát fogadja az Arena Savariában. A vasiak patinás görög riválissal csapnak össze szerdán – az AEK Athén később kezdte a felkészülést, és kevesebb mérkőzés van a játékosai lábában.

– Eddig nagyon meggyőzően haladnak a magyar bajnokságban. Azon a fordulatszámon pörögnek, amelyen szeretnének?
– Úgy érzem, igen – válaszolta Perl Zoltán, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely hátvédje, aki szombaton húsz ponttal vette ki részét a Szolnok legyőzéséből, és szerdán megkezdi csapatával a Bajnokok Ligája csoportkörét; elsőként a görög AEK Athén szerepel az Arena Savariában. – A felkészülés végére elég jól összeállt a csapat, a bajnokságban négyből négy meccset nyertünk. A játékunk sem volt rossz, főleg védekezésben remekeltünk. Ott vagyunk, ahol tartanunk kell, de persze még sok fejlődési lehetőség van bennünk.

– Az Alba ellen biztosan megnyert mérkőzésre még lehetett azt mondani, hogy az ellenfélnél hiányzott egy kulcsember, a Szolnokra viszont ez nem volt igaz. Nőtt a különbség a két bajnoki döntős között?
– Erről most még nem tudok mit mondani, az biztos, hogy ebben az évadban is jó kis csatákat fogunk vívni. A szombati kemény és jó mérkőzés volt, megnehezítették a dolgunkat a szolnokiak, ugyanakkor mi is erősek vagyunk, a védekezésünk jobb, mint volt korábban, ez bizakodásra adhat okot.

– Mennyiben változott a játékuk az előző idényben látotthoz képest?
– Óriási változások nem voltak, kisebbek igen. Milos Konakovnak is megvannak a saját elképzelései, amelyek elég hasonlóak Gasper Okornéihoz.

– Kis túlzással együtt játszik most a magyar válogatott gerince. Érzi, hogy ez az összeszokottság megkönnyíti a mindennapjaikat?
– Igen, sokat segít, nem úgy állunk fel, hogy van a csapatban három magyar és öt légiós mindenfelől. Ismerjük egymást, játszottunk együtt, Benke Szilárd és Keller Ákos már régebben érkezett hozzánk, Golomán György és Somogyi Ádám a nyáron, de ők is hamar beilleszkedtek. A mindennapokban is jól kijövünk egymással, jó a hangulat, próbálunk fejlődni, a meccseken is látszik, hogy sok időt töltöttünk már együtt.

– Golomán Györggyel már gyerekkorában is együtt játszott.
– A gimnáziumi csapatban, valamint az U16-os és az U18-as válogatottban is együtt szerepeltünk. Gyuri erőssége az együttesünknek, örülök, hogy hozzánk igazolt. Nagyon jól döntött a vezetőség, hogy hazahozta, de ez igaz Somogyira is, aki abszolút beleillik a klub elképzeléseibe.

– Az AEK Athén név nagyon jól cseng az európai kosárlabdázásban, de mennyire erősek most a görögök?
– Sokat videóztunk róluk, most is minimum a legjobb nyolcba, de lehet, hogy a legjobb négybe is bejuthatnak a Bajnokok Ligájában. Erős a keretük, irányítóposzton a spanyol világbajnok Quino Colom játszik, de ott van a Panathinaikosszal rengeteg Euroliga-tapasztalatot gyűjtő hátvéd, Nikosz Papasz, és a magas posztokon is jók. A hazai pályán túl az szólhat mellettünk, hogy ők később kezdték a felkészülést, kevesebb meccs van a lábukban. Nálunk Kovács Benedek kézsérülése miatt nem játszhat, a többiek egészségesek.

– A szerdai győzelemmel kézzel fogható közelségbe kerülhet legalább a playin elérése a Bajnokok Ligájában. Az edzői stáb is fontosnak tartja az összecsapást?
– Nagyon hangsúlyosnak tartja, a győztes kezdés lendületet adhat. Változott a lebonyolítás, már nem tizennégy csoportmérkőzés van, mint két éve volt, így minden találkozó szinte élet-halál harc. Otthon pláne szeretnénk nyerni, kemény lesz, de közönségünkkel együtt képesek lehetünk rá.     

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
1. FORDULÓ
D-CSOPORT
18.00:
Falco KC Szombathely–AEK Athén (görög)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik