Női kosár: csak öt játékosa van a Pécsnek, veszélyben az NB I-es rajt

Vágólapra másolva!
2011.09.27. 11:57
Címkék
Egyelőre öt igazolt játékossal készül a Pécs 2010 a női kosárlabda NB I hétvégi rajtjára. A problémát az okozza, hogy a nagy hagyományú klub tartozik a csapat korábbi tagjának, Graziane de Jesus Coelhónak és ügynökének, s emiatt a nemzetközi szövetség európai szervezete (FIBA Europe) megtiltotta, hogy új játékosokat igazoljon.

„Mindent megteszünk, hogy tiszta lappal indulva, erős csapattal legyünk ott a nyitányon – mondta a Nemzeti Sportnak Iványi Dalma tulajdonos. – Ha nem hinnék a kényes helyzet megoldásában, nem vállaltam volna a nyáron a feladatot. Hiszem, hogy sikerül kifizetni a tartozást."

A válogatott irányító elmondta: a sikeres ügyintézéshez az is kell, hogy minden fél együttműködjön, az ügynök gyorsan bemutassa az átutalás megérkezéséről szóló igazolást, a FIBA Europe pedig villámgyorsan feloldja az átigazolási tilalmat.

„Jeleztük a nemzetközi szervezetnek, hogy mindenünk van, csak időnk nincs – folytatta Iványi. – A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének illetékeseivel is tárgyaltunk, ők is megígérték, hogy a lehető leggyorsabban elvégzik az átigazolásokkal kapcsolatos papírmunkát, amint új játékosokat szerződtethetünk."

A Nemzeti Sport információi szerint a WNBA-szezon után érvényes szerződésű Allie Quigley sem szerepelhet, amíg nem rendeződik a helyzet, mivel a játékjogát kiadta a szövetség a Seattle Stormnak, így a pécsieknek ismét át kellene igazolniuk. Akárcsak a Göcsej-kupán jó benyomást keltő próbajátékost, Stefanie Murphyt,

S mivel a Pécs 2010 utánpótlását egy különálló egyesület, az Autópark-PVSK adja, pillanatnyilag az ifjú tehetségek sem állhatnak automatikusan Zseljko Djokics vezetőedző rendelkezésére, aki így papíron mindössze öt játékossal „gazdálkodik".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik