105 volt a győztesek jele: szomorúság Washingtonban és Denverben

Vágólapra másolva!
2008.11.28. 09:35
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) 31. játéknapján péntek hajnalban két mérkőzést rendeztek. Mindkét találkozón 105 dobott pont hozta meg a sikert a győztesnek. Az Orlando Magic Washingtonban nyert, a New Orleans Hornets Denverben tudott győzni.
Az ellenfél el, a labda fel: az Orlando ismét sokat köszönhet Dwight Howardnak
Fotó: Getty Images
Az ellenfél el, a labda fel: az Orlando ismét sokat köszönhet Dwight Howardnak
Az ellenfél el, a labda fel: az Orlando ismét sokat köszönhet Dwight Howardnak
Fotó: Getty Images
Az ellenfél el, a labda fel: az Orlando ismét sokat köszönhet Dwight Howardnak

Az Orlando győzelme a Washington ellen nem meglepő: a Magic remek formában kezdte az idényt, míg a Washington pocsékul. A vendégek az első negyedben 38 pontot dobtak, és a nagyszerű kezdés meghatározta az egész mérkőzést.

Az Orlando legjobbja természetesen ismét Dwight Howard volt. Az NBA statisztikáját lepattanózásban vezető játékos összesen 26 ponttal és 14 lepattanóval segítette csapatát a győzelemhez. Pontjai zömét – tizennégyet, és mellé kilenc lepattanót – az első kilenc(!) percben szerezte, amikor a vendégcsapat 25–11-re elhúzott.

„Ez a mi jellemzőnk, kijövünk a pályára, és erősen kezdünk, hogy tudják a csapatok, milyen lesz az egész meccs” – értékelte az összecsapás ezen szakaszát a kulcsfigura. A játékos a folytatásban elmondta, ez kell ahhoz is, hogy a legjobbakkal is versenyben legyenek.

„Ha nagy csapattá akarunk érni, akkor ezt minden este meg kell ismételnünk. Nézzék meg a Celticset és a Lakerst, kimennek az első negyedre, dominálnak, és ezzel megadják az alaphangot. Ha közéjük akarunk emelkedni, akkor hasonlóan kell folytatnunk a továbbiakban.”

Természetesen az sem árt, ha a csapattársak is hasonló szinten maradnak. Hedo Turkoglu ezúttal 20 pontot szorgoskodott össze, és figyelemre méltó Anthony Johnson 12 kiosztott asszisztja is. A Washingtonban Caron Butler mentette a menthetőt 25 pontjával.

A New Orleans Hornetsben Chris Paul 22 ponttal és 10 assziszttal vette ki a részét a Denver Nuggets elleni 105–101-es győzelemből. Paul mellé felnőttek a társak is, a Hornetsnek nagyon kellett Rasual Butler 19 és Peja Sztojakovics 17 pontja is a győzelemhez.

A túloldalon J. R. Smith egy nappal azután, hogy edzője, George Karl a Clippers ellen csak a kispadon jegelte, mert késett az edzésről, szezonbeli legjobbját nyújtva 33 pontig jutott. Chauncey Billups ezúttal is betlizett, a Nuggets pedig elszenvedte idei hatodik vereségét.

NBA

ALAPSZAKASZ, 31. JÁTÉKNAP
Washington Wizards–Orlando Magic 90–105
Denver Nuggets–New Orleans Hornets 101–105
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik