Kunín: frissebb, bátrabb, jobb

SAHIN TÓTH RÓBERT jelenti FribourgbólSAHIN TÓTH RÓBERT jelenti Fribourgból
Vágólapra másolva!
2005.02.17. 00:16
Címkék
Visszafogottnak éppen nem nevezhető a kezdés Fribourgban: Spivey, aztán pedig Bódi triplája elárulja az Albacomp szándékát. Aki netán nem tudná, győzni jött Svájcba a székesfehérvári kompánia, hiszen bár az ország északnyugati szegletében fekvő, igen-igen hangulatos kisvárosból mind a négy csapat bejut az Európa-kupa negyeddöntőjébe, a besorolás szempontjából egyáltalán nem mindegy, mire megy cseh, illetve svájci riválisával az egyetlen a nemzetközi porondon még versenyben lévő magyar férfialakulat.
Szóval alaposan bekezd az Alba, ha nem foglalna helyet csupán néhány tucatnyi néző a lelátón, azt írhatnánk: a közönség kiszolgálását is fontosnak tartják a magyar kosarasok. Maradva a tényeknél: a védekezést sem itt, sem pedig ott nem veszik véresen komolyan, így fordulhat elő, hogy egyetlen felvonás alatt 56 pontig jutnak a felek. Ami a Kunínt illeti, az amerikai duó hírnevéhez méltó teljesítményt nyújt: Warrick csuklója valóban kincset ér, míg az egykor az NBA-t is megjáró Howard viszonylag könnyedén hagyja faképnél őrzőjét, Bódit. A túloldalon is egy tengerentúli viszi a prímet, Spivey.

A második negyed elején aztán leesik az állunk: a csehek trénere a kispadon hagyja két frontemberét. Az Albacomp, köszöni szépen, él a lehetőséggel, a mostanság felettébb ponterős Nisavics hint két hármast, ami máris számottevő előnyt eredményez. Howardék továbbra is szemlélői a meccsnek, ám a csehek cseréi sem ügyetlenek, így a magyar előny nem gyarapszik. Ebben persze szerepet játszik a mieink védekezése is, ami enyhén szólva messze van a tökéletestől. Így eshet meg, hogy a 22. percben visszaveszi a vezetést a Kunín. Azért ez már több a soknál - adják ki a jelszót a fehérváriak, s újult erővel esnek a riválisnak. Góbi lapoz bele az elmúlt hetek forgatókönyvébe (élete legjobb formájában pattogtat mostanában), és a pillanatok alatt jegyzett nyolc pontja nyugtatóként hat a Farkas-csapatra.

Kilencegységnyi az Albacomp előnye, ám a Mlékárna masszív társaság, érezni, nem adja olcsón a bőrét. Bár Hummel edző csapata fáradtságától tartott az elődöntőt megelőzően (tudniillik múlt szombaton, aztán pedig hétfőn is fontos meccset játszott a Kunín a cseh bajnokságban), a jelek arra utalnak, Soskáék jó kondiban vannak.

Hájek például öt pontot tesz be a közösbe négy perccel a befejezés előtt, ami annyi tesz, hogy legnagyobb sajnálatunkra fordít a rivális. No ettől aztán végképp tanácstalanság lesz úrrá a magyarokon, miközben Howard, a Dallas egykori menője a hátára veszi a csapatát. Younger, illetve Góbi találataival ugyan araszol előre az Alba, ám a csehek az utolsó öt támadásukat góllal zárják. Ez pedig megengedhetetlen. S bár Spivey kilenc másodperccel a dudaszó előtt triplával egyenlít, a slusszpoén Howardé - a győzelem, s vele együtt a döntőbe jutás pedig a Mlékárnáé.

Miért volt ilyen szellős a védekezésük?
Farkas Sándor:
Úgy érzem, a koncentráció hiányzott. Nem voltunk elég fittek, éberek. Rengeteg hibát követtünk el támadásban és védekezésben egyaránt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik