Az Univer az Atom mumusa

BORBÉLY KÁROLYBORBÉLY KÁROLY
Vágólapra másolva!
2004.01.16. 22:09
Címkék
Heinrich, aki asztmatikus problémákkal küzdött, a kecskeméti levegő miatt a megfelelő terápiának köszönhetően tünetmentessé vált, így ő kapott szerepet a keretben, és nem a Szolnokon jól teljesítő Valjevac. Azért is esett a választás az amerikaira, mert a Paks elleni idegenbeli találkozón jól sikerült semlegesítenie Cziglert (eddigi egyetlen vereségét ezen a derbin szenvedte el az Atom).
Univer KSE–Atomerőmű SE 79–77 (17–20, 16–20, 22–15, 24–22)

Úgy fest, a férfibajnokság csapatai közül egyedül az Univer játékosai (képünkön balra Heinrich) tudják, hogy kell legyôzni Daviséket (Fotó: Danis Barna)
Úgy fest, a férfibajnokság csapatai közül egyedül az Univer játékosai (képünkön balra Heinrich) tudják, hogy kell legyôzni Daviséket (Fotó: Danis Barna)
Úgy fest, a férfibajnokság csapatai közül egyedül az Univer játékosai (képünkön balra Heinrich) tudják, hogy kell legyôzni Daviséket (Fotó: Danis Barna)
Kecskemét, 700 néző. V: Váradi, Benczur
KECSKEMÉT: BRADFORD (25/12), HORVÁTH Á. (21/6), Mérész T. (5/3), MCCLENDON (17/3), Heinrich (6). Cs: Horváth Cs. (5), Dohány (–). Edző: Meszlényi Róbert
ATOMERÔMŰ: MÉSZÁROS Z. (20/12), Davis (11), Smith (17/3), Ridl (9/6), CZIGLER (14). Cs: Rajkó (–), Csaplár-Nagy A. (–), Lukács (6/6), Cseszlai (–), Érsek (–). Edző: Zsoldos András
Az eredmény alakulása. 4. p.: 6–9. 8. p.: 17–14. 14. p.: 22–26. 18. p.: 28–34. 24. p.: 40–46. 28. p.: 52–50. 34. p.: 63–69. 38. p.: 67–61
Kipontozódott: Ridl (40. p.)

Erre most is szükség lett volna már az első pillanatokban, mert a vendégcenter volt az, aki elsőként beköszönt. Hamarosan jött azonban a válasz a másik oldalról, Bradford, Heinrich és Horváth serénykedett. Aztán 17–14-nél a vendégek mestere, Zsoldos András időt kért, aminek meg is lett az eredménye. Mészáros triplája zárta a sort az első negyedben, így előnnyel várhatta a folytatást a vendég.
A második negyedben Bradford vezényletével behozta a dunántúliakat a Kecskemét, de 28–28-nál Ridl két triplája segítségével ezt a negyedet is előnnyel zárta az ASE. A következőt azonban már nem. Ismét Bradfordnak tapsolhatott a lelkes közönség, egy pontra jött fel az Univer. Mérész triplájával be is hozta a paksiakat, McClendon duplájával pedig előnyt is szerzett. A paksiak nem nagyon tudtak betörni a palánk alá a jól védekező kecskemétiek mellett, távolról eleresztett labdáik pedig sorra lecsorogtak a gyűrűről.
A mérkőzés egyik legjobbja, Horváth Ákos is bemelegedett, tíz pontot szerzett ebben az etapban. Továbbra is Bradford és Horváth vitte a prímet, meg is ugrott a hazai alakulat. Jött azonban Lukács, gyorsan szórt is két hármast. Huszonkilenc másodperc volt hátra, 77–75-öt mutatott az eredményjelző, és az Atom következett oldalról. Mészáros be is fejezte az akciót (77–77). De még volt annyi idő, hogy Bradford feltegye az i-re a pontot, és jöhetett a hatalmas ünneplés a kecskeméti sportcsarnokban.

Az Atomerőmű ebben a bajnokságban elszenvedte második vereségét, és mindkettőt a Kecskeméttől. Minek tulajdonítja a mostani kudarcot? – kérdeztük Zsoldos Andrást.
– Nem játszottunk elég jól ahhoz, hogy a remekül teljesítő hazai csapatot és egyéb más körülményt is le tudjunk győzni – vélekedett a vendégek mestere.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik