Megint megvan a továbbjutás!

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2002.11.27. 22:32
Címkék
Próbálkoztak a szlovének.Az Európa-bajnoki középdöntő eddigi öt mérkőzésén nem kevesebb mint tizennyolc kosarashölgyet vetett be szövetségi kapitányuk, vagyis jól nyomon követhető, hogy a csapatépítés időszakát élik déli szomszédaink. Rengeteg a fiatal a keretükben, de hogy a teljesítményük egyelőre hagy maga után kívánnivalót, azt mi sem jelzi jobban, mint hogy a válogatott két legidősebb játékosa, a harminchárom esztendős Felc és a harmincegy éves Jurse egyaránt a kezdő ötösben kapott szerepet a magyarok ellen.Próbálkoztak a szlovének.
Mindent elkövettek annak érdekében, hogy a magyarok ne érezzék otthon magukat a kies Mariborban, ugyanis a lehető legkedvezőtlenebb edzésbeosztással lepték meg Károlyiékat. Persze az ilyen nem teljesen sportszerű eszközök mindig ott vannak az éppen aktuális vendéglátó kezében, aztán az már változó, hogy ki mennyire él velük. No meg, hogy ki mennyire él vissza velük… Az is nyilván jó ötlet volt az ellenfél elrettentése szempontjából, hogy a találkozót összekötötték a férfiak Oroszország elleni fellépésével, a hölgyeké volt az előmérkőzés, azaz borítékolható volt, hogy biztatásból nem szenvednek majd hiányt a hazaiak.
Próbálkoztak a szlovének.
Alaposan nekünk estek, és a kezdés után elmondhattuk, már nemcsak a pályán kívül gyakorolnak nyomást a magyarokra. Magukhoz ragadták a vezetést és kicsit el is húztak, amihez persze kellett az is, hogy az elején a megszokottnál gyengébben védekezzenek lányaink. Az első negyed végén már hét pontra rúgott Temnikék előnye, és bár ez még nagyon messze volt a negyven ponttól, amit le akartak dolgozni Szlovénia legjobbjai, volt mit mondania Rátgéber Lászlónak az első kisszünetben.
A második játékrész elején előbb tovább nőtt a különbség, aztán 27–19-es hazai vezetésnél végre felébredtek a vendégek, és három perc leforgása alatt megfordították az eredményt. Eördögh Edit utolsó másodpercekben gyűrűbe hullott középtávoli kosarával a nagyszünetben is Magyarország tartott előbbre egy ponttal, ami kifejezetten biztató volt a továbbjutás szempontjából. Az meg még inkább, hogy a harmadik tíz perc elején el is húztak Károlyiék, és itt már az Európa-bajnoki részvételt ünnepelhette a kicsiny, de hangos magyar szurkolótábor. Habár nem ment a dobás a lányoknak, és látszott, fáradt a csapat a szombati, oroszok elleni csata után, sőt a büntetők is sorra kimaradtak, sikerült tartani az előnyt.
Az utolsó negyedre egészpályás letámadásra tértek át a szlovének, hogy ha már továbbjutni nem tudnak a csoportból, legalább a meccset nyerjék meg. Nem nyerték meg, mert bevált Rátgéber azon húzása, miszerint egyszerre három irányítót küldött a pályára az agresszív védekezés áttörése érdekében. Iványi Dalma gólpasszaiból Béres Tímea fantasztikus kosarakat dobott, amik által tíz pont fölé nőtt a felek közötti távolság, és bár ekkor már a cserejátékosokon is látszott, hogy fáradtan és tompán mozognak, a küzdeni tudás meghozta az újabb szép sikert.

Mestermérleg
Dragomir Bukvic: – Tudtuk, hogy a negyvenegy pontos győzelem az álmok kategóriája, de fiatal együttesünk legalább nyerni szeretett volna. Igaz, így sem vallott szégyent.
Rátgéber László: – Fáradtak voltunk, nehezen lendültünk játékba, a harciasságunknak köszönhetjük ezt a szép győzelmet. Nagyon büszke vagyok a lányokra, élvezet volt ismét velük dolgozni. Köszönöm mindenkinek a segítségét, aki támogatott a továbbjutás kivívásában. Szép újból Európa legjobb tizenkét csapata között lenni!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik