Kikapott a bajnok Lakers

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2002.10.09. 20:23
Címkék
Az alapszakaszt idéző meccsdömpinggel vették fel a ritmust az NBA-csapatok az előidény második játéknapján. Pályára lépett (és kikapott) a bajnok LA Lakers, megmutatta magát (és kikapott) a legutóbbi alapszakasz bajnoka, a Sacramento, és lejátszotta első mérkőzését a gyalázatos idényt maga mögött tudó – és ami az eredményt illeti, folytató… – New York Knicks is. Persze az eredmények ilyenkor még nem fontosak.
Vajon látjuk még Olajuwont blokkolni?
Vajon látjuk még Olajuwont blokkolni?
Vajon látjuk még Olajuwont blokkolni?
Vajon látjuk még Olajuwont blokkolni?
Vajon látjuk még Olajuwont blokkolni?
Vajon látjuk még Olajuwont blokkolni?
A legfontosabb hír Hakeem Olajuwonnal kapcsolatos. A New York Post híre szerint a krónikus hátfájással küzdő legendás center – ahogyan arra már korábban lapunkban is utaltunk – valóban bejelenti visszavonulását, méghozzá csapata, a Toronto Raptors első hazai mérkőzésén. Ami azt illeti, a 40. évében járó, olimpiai és NBA-bajnok, 12-szeres All Star-center méltóbb alkalmat nem is választhatna, hiszen november 2-án egykori csapata, a Houston Rockets lesz a kanadaiak vendége. Hétfőn egyébként mindkét csapat pályára lépett: a Rockets Steve Francis 30 pontjára építve legyőzte a Memphist, a Raptors viszont annak ellenére kikapott a Detroittól, hogy Vince Carter már az első negyedben 18 pontot szórt. A márciusi térdműtéte óta az első hivatalos mérkőzését játszó Carter végül 26-ig jutott.

NBA, elôidény, 2. játéknap
Toronto Raptors–Detroit Pistons 70–80, Philadelphia 76ers–San Antonio Spurs 82–95, New York Knicks–Boston Celtics 91–100, Atlanta Hawks–Orlando Magic 102–75, Memphis Grizzlies–Houston Rockets 98–106, Minnesota Timberwolves–Milwaukee Bucks 88–82, Dallas Mavericks–Sacramento Kings 103–94, Seattle SuperSonics–Golden State Warriors 75–84, Portland TrailBlazers–Utah Jazz 93–80, Los Angeles Lakers–Los Angeles Clippers 99–101
Tíz hónap óta először lépett pályára Grant Hill, aki 28 perc alatt tíz pontot tett bele az Orlando mérlegébe, de a jó napot kifogó Atlanta ellen ez kevés volt (Shareef Abdur-Rahim 18, Jason Terry 17, a bemutatkozó Glenn Robinson 4 pontig és 8 lepattanóig jutott). New Yorkban 17 ponttal és ugyananynyi lepattanóval tette le névjegyét Antonio McDyess, a csapat azonban kikapott a Bostontól (Delk 16, A. Walker 15). A Dallas elsősorban Dirk Nowitzki 26 pontjának köszönhette a Sacramento (Bibby 21) elsüllyesztését, míg az LA Clippers bizonyos Mike Batiste vezérletével küzdötte le a Lakerst (Bryant 13). A 19 pontig jutó Batiste 11-et szerzett csapata utolsó 13 pontjából, és az övé volt a győztes kosár is 6.6 másodperccel a vége előtt.
Végül egy hír az NBA-csapatok tulajdonosi tanácsáról. A board kétnapos összejövetele után Russ Granik, a liga második embere úgy vélte: jó esély van arra, hogy a 2004–2005-ös idényben Charlotte városának újra legyen NBA-csapata. Granik szerint legalább három befektetői csoport (az egyikben Larry Bird, a Boston egykori nagyszerű játékosa is érdekelt) is azon fáradozik, hogy ő pótolja a néhány hónapja New Orleansba költözött Hornetset.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik