Női Vuelta: történelmi tripla Van Vleutentől, Vas a 28. helyen zárt

Vágólapra másolva!
2022.09.11. 18:02
null
Van Vleuten megvédte címét, egy éven belül megnyerte mindhárom GT-versenyt (Fotó: Getty Images)
Annemiek van Vleuten sporttörténelmi triplázást hajtott végre címvédésével a Vuelta női országúti kerékpáros-körversenyen, amelyen Vas Kata Blanka a 28. helyen zárt – jelentette az MTI.

A hivatalosan Ceratizit Challenge by La Vuelta nevet viselő ötszakaszos női viadal nyolcadik kiírása a Madrid környéki 96 kilométeres távval zárult vasárnap. Az 5.6 kilométeres körpályát – itt ér véget később a nap folyamán a férfiak viadala is – 17 alkalommal teljesítették a versenyzők.

Az összetettben tavaly 9. Vas még az utolsó kilométeren belül is a csapattársaiért dolgozott, ám a győzelmet nem az SD Worx valamelyik versenyzője, hanem – a Trek-Segafredo kiváló taktikájának is köszönhetően – a világbajnok olasz Elisa Balsamo szerezte meg, aki utolsó versenynapját teljesítette a megkülönböztető trikóban az ausztráliai vb előtt.

Vas feladatát elvégezve már nem hajrázott, így 87. helyen ért célba, összetettben pedig a 28. pozícióban zárt.

A piros trikós Van Vleuten megőrizte előnyét, így a viadal történelmében harmadikként megvédte címét. Egyben sportágtörténelmi triplázást hajtott végre a Movistar 39 esztendős holland klasszisa, miután idén júliusban a tíz etapból álló női Giro d'Italiát és a nyolcszakaszos Tour de France-t is megnyerte. Ezen a három versenyen egy esztendőn belül eddig egyik nem képviselőjének sem sikerült diadalmaskodnia, igaz, a férfiaknál három hétig tartanak a nagy körversenyek.

ÖSSZEFOGLALÓ

NŐI VUELTA
5. SZAKASZ, Madrid és környéke, 96 km

1. Elisa Balsamo (olasz, Trek-Segafredo) 2:21:37 óra
2. Lotte Kopecky (belga, SD Worx) azonos idővel
3. Marta Bastianelli (olasz, UAE) a. i.
...87. Vas Kata Blanka (SD Worx) 28 mp h.

AZ ÖSSZETETT VÉGEREDMÉNYE
1. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 12:21:46 óra
2. Elisa Longo Borghini (olasz, Trek-Segafredo) 1:44 p h.
3. Demi Vollering (holland, SD Worx) 2:11 p h.
...28. Vas 12:07 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik