Kerékpár: uralta a Svájci körversenyt Vas Blanka csapata

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 17:59
null
Vas Blanka az utolsó szakaszon fekete trikóban tekert (Fotó: Getty Images)
Nem hagytak esélyt másnak a holland SD Worx-istálló tagjai a női kerékpárosok Svájci körversenyén – a négyből három szakaszt nyertek meg három különböző versenyzővel, és az összetett legjobb két bringása is közülük került ki.

Totális SD Worx-dominanciát mutatott a Svájci Körverseny, ahol a negyedik szakaszt is Vas Blanka csapattársa zárta az első helyen. A feladat egyszerű volt, behozni a hazai pályán versenyző Marlen Reussert olyan időn belül a győzteshez képest, hogy az ne veszélyeztesse a sárga trikót, vagyis az összetett győzelmet.

A lengyel Katarzyna Niewiadoma volt az, akinek a legnagyobb sansza volt arra, hogy megfossza Reussert az elsőségtől, igaz túlságosan sok neki sem, hiszen az SD Worxből Niamh Fisher-Black vele tartott a szökésben végig, ebből a szempontból pedig utóbbinak volt stratégiai előnye, hiszen szélárnyékban tekerhetett – közel 30 kilométeren keresztül. Reusser közben fél perccel követte a lengyel, új-zélandi kettőst, ez pedig tökéletesen megfelelt neki, merthogy az előző három szakaszon két percnél is több előnyt gereblyézett összeNiewiadomával szemben.

Az utolsó métereken nem történt csoda:Niewiadoma teljesen elkészült az erejével, így Vas Blankához hasonlóanFisher-Black is első World Tour-győzelmét aratta. A sárga trikót Reusser vihette haza, vagyis tulajdonképpen tarthatta otthon, sőt a pontverseny legjobbjának járó fekete felsőt is, mindössze egy ponttal megelőzve a 21 éves magyart.

Svájci Körverseny
4., utolsó szakasz (Ebnat-Kappel–Ebnat Kappel, 100.8 km):1. Niamh Fisher-Black (új-zélandi, SD Worx) 2:47:49 óra, 2.Niewiadoma (lengyel, Canyon-SRAM) 1 másodperc hátrány, 3. Reusser (svájci, SD Worx) 37 mp h., ...44. Vas Blanka (magyar, Sd Worx) 10:23 p h.
Az összetett végeredménye:1. Marlen Reusser 7:53:22, Vollering (holland, SD Worx) 1:02 p h., 3. Longo Borghini (olasz, trek-Segafredo) 1:17 p h., ...33. Vas 13:45 p h.
A pontverseny végeredménye:
1. Reusser 21 pont, 2. Vas 20, 3. Gasparrini (olasz, UAE) 18

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik