Kerékpár: újfent brillírozott Vas Blanka Svájcban – videó

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.06.19. 17:29
null
Fotó: Imago Images
Az SD Worx 21 éves versenyzője, Vas Blanka szökött, majd megint minden segítséget megkapott csapattársaitól a sprintfelvezetésben.

Újabb izgalmas, színes napot szolgáltatott a női Svájci Kör a hétfői, utolsó előtti szakaszon. A mezőny egyetlen magyar bringása, Vas Blanka szombati szakaszgyőzelme után ismét aktív volt, bekerült a nap szökésébe, ami sokáig úgy tűnt, akár haza is érhet. A szlovén Urska Zigart – aki mellesleg Tadej Pogacar kedvese – az ellépő csoportból úgy gondolta, 50 másodperces előnynél szökevénytársait is otthagyja, egy kellemes, közel félperces fórt pedig ki is tudott építeni. A Jayco bringása szólózott, Vas Blanka csoportját pedig utolérte a főmezőny, ettől függetlenül még ezen a ponton sem volt elképzelhetetlen, hogy ismét ott lehessen a sprintben az SD Worx magyarja. Az utolsó kilométereken Zigart tempója bezuhant, de a célegyenesben még mindig volt minimális előnye, a főmezőny viszont pokoli tempóban érkezett, a szlovén pedig az utolsó méterekre teljesen elfogyott, így nem járt sikerrel a bátor próbálkozás.

Vas viszont csakúgy, mint szombaton, ezúttal is tökéletes felvezetést kapott a csapattól, most Demi Volleringtől. Az már önmagában nagy szó, hogy a regnáló magyar bajnoknak maradt ereje a szökés után a sprintre is, a szakaszközi aktivitás miatt viszont nem ő volt a legfrissebb, így a győzelemre nem volt reális esélye a legvégén. De le a negatív hangnemmel, hiszen negyedik helyen így is beért, ami újabb hatalmas eredmény World Tour-versenyen, ráadásul két nappal a magyar szempontból sportágtörténeti szakaszgyőzelem után. Összetettbeli pozícióján is jócskán kozmetikázott (nem mintha nagyon ráfért volna), hiszen tizenkét hellyel áll előrébb, mint a szakasz előtt – immár a 22. Ráadásul a pontokat is serényen gyűjtögette, így a keddi záró szakaszon nem a magyar trikolor színeiben pompázó mezben, hanem a pontverseny éllovasát megillető fekete trikóban láthatjuk.

A sprintet Eleonora Camilla Gasparrini nyerte meg. A sárga trikóért folytatott harc közel sem lefutott, de Marlen Reusser (SD Worx) pole pozícióból várja a keddi etapot.

A BEFUTÓ

ÖSSZEFOGLALÓ

KERÉKPÁR
SVÁJCI KÖRVERSENY
3. szakasz (St. Gallen–Ebnat-Kappel,
120.8 km):1. Eleonora Camilla Gasparrini (olasz, UAE) 3:04:12 óra, Sierra (kubai, Movistar) azonos idővel, 3. Neumanova (cseh, Liv Racing Teqfind) a. i., 4. Vas Blanka (magyar, SD Worx) a. i.Az összetett állása:1. Marlen Reusser (svájci, SD Worx) 5:05:01, 2. Vollering (holland, SD Worx) 9 másodperc hátrány, 3. Longo Borghini (olasz, Trek-Segafredo) 18 mp h., ...22. Vas 3:54 p h.A pontverseny állása:1. Vas 20 pont, 2. Gasparrini 18, 3. Sierra 16.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik