Óscar Freire Gómez: megvan a harmadik

Vágólapra másolva!
2010.03.22. 11:05
Óscar Freire Gómez nyerte meg a 101. alkalommal megrendezett Milánó–San Remo versenyt. A háromszoros világbajnok spanyol kerékpáros 2004 és 2007 után harmadszor győzött a leghosszabb (298 km) egynapos klasszikuson. A sprintbefutóban a belga Tom Boonen ért célba másodikként, míg a harmadik az olasz Alessandro Petacchi lett.
Óscar Freire harmadszor ünnepelhetett győzelmet a leghosszabb egynapos klasszikuson(Fotó: Reuters)
Óscar Freire harmadszor ünnepelhetett győzelmet a leghosszabb egynapos klasszikuson(Fotó: Reuters)

„Nehéz volt az eleje, de szerintem jól bírtam és nem estem kétségbe – nyilatkozta a befutó után Freire Gómez. – Keményen edzek, ennek köszönhetően maradtam erős a hajrára.”

A mintegy 25 fős élboly a 298 km-es verseny utolsó emelkedőjéig együtt maradt. Ezt követően az első próbálkozó a francia Yoann Offredo volt, de őt hamar megfogták, míg a 2 km-rel a vége előtt szökéssel próbálkozó olasz Filippo Pozzatto sem járt sikerrel.

Ezzel szemben Freire Gómez kivárta a megfelelő pillanatot, az utolsó métereken nagyszerűen robbantott, és végül 6 óra, 57 perc és 28 másodperc alatt elsőként ért át a célvonalon. A második a verseny előtt az egyik legnagyobb favoritnak tartott Boonen lett, míg a harmadik a 2005-ös győztes Petacchi. A címvédő brit Mark Cavendish 275 km-ig jól tartotta magát, ám az utolsó emelkedőn leszakadt az élbolytól.

„Remekül alakul ez az év, tartanom kellene a jó formámat. A csapat nagyszerűen segített, őket is illeti a dicsőség” – hálálkodott a Rabobank kerekeseinek a háromszoros világbajnok Freire Gómez.

 MILÁNÓ–SAN REMO, 2010
1. Óscar Freire Gómez (spanyol, Rabobank) 6:57:28
2. Tom Boonen (belga, Quick Step) azonos idővel
3. Alessandro Petacchi (olasz, Lampre-Farnese Vini) a. i.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik