A Focus című magazin szerint Ullrich doppinggal nyert 1997-ben

Vágólapra másolva!
2007.11.19. 15:03
Jan Ullrichot újra doppingolással vádolják, a Focus című magazin szerint tiltott szerekkel nyerte meg az 1997-es Tour de France-t. Ezt egy hangfelvételre alapozva állítják, amelyben a német klasszis edzője bevallja a tiltott szerek használatát.

A Focus című magazin cikke szerint Jan Ullrich dopping segítségével nyerte meg a francia kerékpáros körversenyt, a Tour de France-t 1997-ben.

A magazin birtokába került egy hangfelvétel, ahol Ullrich edzője, Rudy Pevenage, valamint a Telekom istálló masszőrje, Jef D’Hont beszélgetnek, és előbbi beismere, hogy tiltott szerekkel segítette győzelemhez versenyzőjét.

A német kerekest az utóbbi időben többször is doppingolással vádolták, ő pedig az állandó gyanúsítgatások miatt idén februárban úgy döntött, hogy befejezi aktív pályafutását, és sportruházatokat gyártó svájci cégének képviselőjeként dolgozik tovább.

Ullrich az 1990-es években EPO-val, utána pedig vérátömlesztéssel fokozta teljesítményét. Ráadásul a spanyol doppingbotrányban szereplő dr. Eufemiano Fuentesnél talált vérminták közül négy és fél liter biztosan Ullrichtól származik, ezt mutatta ki egy DNS-vizsgálat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik