Juan Mauricio Soler Hernandez megnyerte a kilencedik szakaszt

Vágólapra másolva!
2007.07.17. 18:14
Kolumbiai győzelemmel ért véget a Tour de France kilencedik szakasza: Juan Mauricio Soler Hernandez 38 másodperccel előzte meg Alejandro Valverdét. Michael Rasmussennek két perc 35 másodperc előnye van összetettben.
Juan Mauricio Soler Hernandez
Juan Mauricio Soler Hernandez
Juan Mauricio Soler Hernandez
Juan Mauricio Soler Hernandez

A francia kerékpáros körverseny, a Tour de France kilencedik szakaszát teljesítették kedden a versenyzők, ezúttal a Val d’Isere és Briancon közötti 159,5 kilométeres távolság várt rájuk.

A dán Michael Rasmussen várta az összetettben az első helyen az etapot, amelyet Nicolas Sarkozy francia elnök is megtekintett.

A szakasz legjobbja a kolumbiai Juan Mauricio Soler Hernandez volt, aki Santiago Botero 2002-es sikere óta az első versenyző a dél-amerikai országból, aki szakaszt nyert.

Soler Hernandez 38 másodperccel volt gyorsabb, mint a második és harmadik helyen befutó spanyol Alejandro Valverde és az ausztrál Cadel Evans.

A szakasz másik nagy nyertese Rasmussen lett, aki hatodik helyen ért be a célba, mindössze négy másodperccel rosszabb idővel, mint Valverde.

A dán versenyzőnek az összetettben 2 perc 35 másodperc az előnye Valverdével szemben, és további négy másodperc az összetettben harmadik helyen található Iban Mayo előtt. Evans 2 perc 41 másodperccel van elmaradva a listavezetőtől.

Továbbra sem megy a futam előtt az egyik nagy esélyesnek kikiáltott Vinokurovnak. A kazah versenyző – aki a múlt héten csúnyát bukott – összetettben a 21. helyen áll, de hátránya már több mint nyolc perc Rasmussennel szemben. Soler Hernandez jelenleg a 17.

TOUR DE FRANCE

9. szakasz, Val d'Isere-Briancon, 159,5 km:
1. Mauricio Soler (kolumbiai, Barloworld) 4:14:24 ó
2. Alejandro Valverde (spanyol, Caisse d'Epargne) 38 mp hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, Predictor-Lotto) azonos idővel
4. Alberto Contador (spanyol, Discovery Channel) 40 mp h.
5. Iban Mayo (spanyol, Saunier Duval) 42 mp h.
6. Michael Rasmussen (dán, Rabobank) azonos idővel
Az összetettben:
1. Rasmussen 43:52:48 ó
2. Valverde 2:35 p h.
3. Mayo 2:39 p h.
4. Evans 2:41 p h.
5. Contador 3:08 p h.
6. Christophe Moreau (francia, AG2R) 3:18 p h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik